Kot-najlepszy przyjaciel.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 11, 2013 16:46 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Oj tak i to bardzo a teraz rozpieszczam moje kicie. Dziś Zuziaczek obchodzi swoje 6 w przybliżeniu urodzinki a na pewno 2 urodziny ze mną.Moja cudna kochana koteczka. :catmilk: :cat3: :balony: :1luvu: :catmilk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon mar 11, 2013 19:12 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

ObrazekObrazekObrazekObrazek Taka była Zuzia gdy pojawiła się u mnie 2 lata temu. Pamiętam ten dzień w którym zabierałam ją z DT.Miauczała przez calutką drogę. Bała się bo nie wiedziała co się wokół niej dzieje. Po przyjeździe do domu postawiłam transporterek w pokoju i otworzyłam kratkę.Szybko z niego wyszła i schowała się za fotel. Siedziała tam ze 3 godz.zanim zdecydowała się wyjść. W tym czasie siedziałyśmy z moją przyjaciółką w kuchni popijając kawkę i nie zwracając uwagi na Zuzię. W ten sposób miała czas na ochłonięcie.Dużo do niej mówiłam ale nie próbowałam jej dotykać.Wieczorem gdy kładłam się spać odważyła się wyjść z za fotela,przejść po pokoju i położyła się spać do transporterka gdzie tymczasowo przygotowałam jej legowisko.Jakaż była moja radość gdy następnego dnia znalazłam ją leżącą na dywaniku w pokoju.ObrazekObrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 11, 2013 19:27 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Dużo do niej mówiłam a nawet na głos czytałam książki po to tylko aby przyzwyczaiła się do mojego głosu. Po kilku dniach zaczęła do mnie przychodzić gdy ją wołałam po imieniu dając się głaskać i drapać za uszkami. Po tygodniu natomiast zdecydowała się wskoczyć do mojego łóżka.Obrazek.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 11, 2013 19:34 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bardzo szybko zaczęła doceniać zalety innych miejsc również wygodnych na odpoczynek i drzemkę.ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 11, 2013 19:59 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon mar 11, 2013 20:06 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Zuziaczek bardzo serdecznie dziękuje!!!!!!! :lol:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 11, 2013 22:50 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Przyszliśmy na urodzinki do Zuziaczka :wink: :torte: :surprise:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon mar 11, 2013 23:03 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Zuziaczek serdecznie wita gości !!!!W ramach poczęstunku ofiaruje swoje fotki - czyż nie piękną kicią jestem? :1luvu:Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 11, 2013 23:11 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

ObrazekNawet ziewam uroczo!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 11, 2013 23:41 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Dzisiejszy dzień był poświęcony tylko i wyłącznie Zuzi. Zobaczycie jaką przygotujemy sesję zdjęciową na 13 maja kiedy to Polcia będzie kończyła 2 latka. Na dziś już kończymy i życzymy wszystkim Dużym i kociastym i innym futrzakom dobrej nocki :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto mar 12, 2013 0:39 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Miała ta Zuzia szczęscie! Trafił jej się domek jak marzenie. A tak wygladało biedne Zuziątko u nas w szpitalu, zanim jeszcze została złapana na sterylizację:
Obrazek Obrazek Obrazek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto mar 12, 2013 7:48 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Ewa L. pisze:ObrazekNawet ziewam uroczo!!!!

Oj taaaak :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto mar 12, 2013 9:09 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Na tych szpitalnych zdjęciach bardziej przypomina Gucia teraz niż siebie samą.Teraz to taka sóweczka z Zuzi.Bardzo dziękuję za zdjęcia. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto mar 12, 2013 11:28 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Znalazłam ostatnio aparat fotograficzny. Dawno go nie używałam bo wszystkie zdjęcia robiłam telefonem. Okazało się,że rozładowała się całkiem bateria.Cały wieczór zajęło mi szukanie ładowarki bo w aparacie jest bateria taka jak w telefonach i ma do tego specjalną ładowarkę. Problem ze znalezieniem polegał na tym że na początku nie wiedziałam czego szukam tzn.jak ta ładowarka wygląda,potem gdy zobaczyłam w książeczce z instrukcją obsługi zdjęcie ładowarki - białe pudełko z kabelkiem to okazało się że czegoś takiego nie mam. :( W końcu znalazłam małpę wstrętną która spokojnie i grzecznie leżała w szufladzie i się ze mnie śmiała :ryk: .Problem w tym że była czarna a nie biała jak na zdjęciu. :twisted: Po tych wszystkich poszukiwaniach bateria jest naładowane i aparacik gotowy do użytku.Na szczęście kabelek USB też znalazłam. :D Już rozpoczęłyśmy sesję zdjęciową koteczek i zbieramy materiały. :lol: Czasami zastanawiam się czy nie zmienić zawodu ze sprzedawcy na kociego fotografa - to wdzięczniejsze zajęcie!
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto mar 12, 2013 12:24 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Uwielbiam jak ktoś opisuje kocie uczucia przedstawiając jakieś sytuacje przykładowe. Ja tak z mam z moją wolnożyjącą kocią rodzinką (niedługo już moją własną o ile się wszystko dobrze poukłada), mamusia i dwa kocurki, które są już takimi dość sporymi kocurkami (ok. roczne). Zacznijmy od tego, że kotka jest mocno nieufna i skrzywdzona przez człowieka, długo nie wiedziałam, że ma jakiekolwiek kociaki, dopóki mi ich nie podrzuciła, dosłownie, przyniosła pod klatkę. Z racji, że do domu ich wziąć nie mogłam zrobiłam im bezpieczną przystań w ogródku pod balkonem. Kicia do czasu kastracji przychodziła raz na kilka dni, wtedy dawała reprymendę dzieciakom co mogą a czego nie mogą, gdzie mogą chodzić a gdzie czeka ich niebezpieczeństwo, często też na swój własny sposób dziękowała za pomoc nad chłopakami. Po kastracji kotka zamieszkała z maluchami w ogródku. Kocurki zaczęły uczyć ją chillowania się i zabawy (ona dopiero po kastracji dała blisko do siebie podejść) a ona dba o maluszki, opierdziela je jak wychodzą na ulicę (czasem boksuje je po pyszczkach łapami :D), krzyczy na nie jak idą za głęboko w las, nawołuje do jedzenia jak się gdzieś oddalą a ja np. idę z czymś smakowitym. Śpi z nimi, czyści je. No ciężko to opisać słowami.
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

[poprzednia][następna]