Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 10, 2013 18:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

:D :D :D

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Nie mar 10, 2013 19:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

puszatek pisze:coś podobnego :strach: :strach: :strach: jak można tak potraktować Pana Persa....

Czy już pisałam, że jestem wredna?...Nie? No to się przyznaję :ryk: :ryk:
Pan Pers się obraził, to fakt, ale nie było okupowania stołu i serweta pewnie poleży do jutra...
Ale jutro go przeproszę :wink: dostanie wyszytą w delikatne wzorki takie, które nie będą go gniotły w puchatą doopkę:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie mar 10, 2013 19:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

kotkubinat pisze::D :D :D

Witaj na moim skromnym, wątkowym progu :D :D :D
Zapraszam serdecznie :)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie mar 10, 2013 19:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:
puszatek pisze:coś podobnego :strach: :strach: :strach: jak można tak potraktować Pana Persa....

Czy już pisałam, że jestem wredna?...Nie? No to się przyznaję :ryk: :ryk:
Pan Pers się obraził, to fakt, ale nie było okupowania stołu i serweta pewnie poleży do jutra...
Ale jutro go przeproszę :wink: dostanie wyszytą w delikatne wzorki takie, które nie będą go gniotły w puchatą doopkę:)

no...ja myślę :roll: że przeprosisz Pana Persa :ok: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie mar 10, 2013 20:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Dzisiejsza pogoda zwaliła mnie z nóg...
Już nie wierzę, że będzie kiedykolwiek wiosenka :evil:
Zwierzaki znowu siedziały w chałupce...za zimno...

Kropka też była bez humoru, sama nie wiedziała co ze sobą zrobić...
ale, że trzeba uciekać przed Cudaczkiem to wiedziała, a ja się uśmiałam po pachy...
Koteczka chciała uciec przed Rambolkiem, wskoczyła na stół a z niego chciała wskoczyć na komodę...

Przygotowanie do skoku
Obrazek
Skok.....
I nie doleciała...za ciężka....upadła na doooopę :ryk: :ryk:

Musiałam ratować bidulkę... wzięłam na ręce i posadziłam na komodzie

Kicia zdziwiona i wkurzona jednocześnie:)
Obrazek
A Rambo grasował po domu, starannie obserwowany przez złośnicę :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Żeby nie było, że jestem całkiem wredna :wink: , Pan Pers spał dzisiaj na bawełnie :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

Luneczka odzyskuje apetyt, nawet sama od rana przychodzi i nie muszę jej ganiać, ale stać przy niej to i owszem, stoję, drapię za uszkiem i chwalę, że ładnie je..co nie przeszkadza, że i tak jutro po południu idziemy do weta...to ostatnia wizyta, mam nadzieję...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon mar 11, 2013 0:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Znowu nie mogę zasnąć, snuję się po wątkach, wszyscy grzecznie śpią, tylko nie ja...
Więc parę fotek na dobranoc:)
Kropka pół dnia uciekała przed Rambem, a gdy kocio poszło znudzone do kuchni na swoje krzesło, to @ przyszła za nim...
Położyła się na parapecie i buczała :mrgreen:

Bucząca Kropka:)
Obrazek
Musi się bidulka opierać o stół, parapet za wąski, co nie przeszkadza w buczeniu :wink:
Obrazek
Obrazek

Gdy Cudaczka zniosłam do jego salonu Kropcia odetchnęła z ulgą
Obrazek

I spokojnie zasnęła:)
Obrazek

Obrazek
cdn. :wink:
dobrej nocki:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon mar 11, 2013 7:41 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kropeczka nie doleciała, biedny koteczek. Źle wymierzyła odległość, Tofiemu tez to się czasem zdarza :ryk:
Może z biegiem czasu Kropeczka zaakceptuje Rambusia w rodzinie :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon mar 11, 2013 8:07 [URRe: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za

Wspaniałe zdjęcia, takie różne historyjki z życia zwierzyńca. Super. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wkleję moje kotki.
Obrazek Obrazek
Pusia i Sisi, za futryny wygląda Lunka, która ciągle stresuje moją Sisi. Dla Lunki szukam dobrego domku.
To jest Lunka po kąpieli, jeszcze dobrze nie wyschła.Obrazek
A te kotki były u mnie na tymczasie, miały po 5 miesięcy rodzeństwo , które "ktoś" we wrześniu wywalił na zewnątrz.
Obrazek Obrazek Obrazek
Rodzeństwo /2 kocurki/ razem nawet chodziły do kuwetki. Było ich razem 4 tj. 3 kocurki i jedna koteczka ta czarna - pierwsza. :ryk: :ryk:

Tą koteczką się opiekuję na parkingu od półtora roku, szkoda mi jej ale nie da się złapać. Raz udało się ją złapać na sterylizację a teraz za żadne skarby świata nie chce wejść do klatki - łapki. Żyje sobie na parkingu, tam też się urodziła na tym wysokim murze. To jest Kiciunia, reaguje nawet na swoje imię, jak przynoszę jej jeść i ją zawołam to zaraz do mnie przychodzi, jednak pogłaskać się nie da.
Obrazek Obrazek
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon mar 11, 2013 10:40 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Miraclle pisze:Kropeczka nie doleciała, biedny koteczek. Źle wymierzyła odległość, Tofiemu tez to się czasem zdarza :ryk:
Może z biegiem czasu Kropeczka zaakceptuje Rambusia w rodzinie :ok: :ok: :ok: :ok:

Biedna Kropeczka, biedny Tofinek i biedna .... Tinusia :wink:
Tince już parę razy się zdarzyło, że gdzieś nie dotarła .... brzunio za bardzo ciągnie do ziemi :ryk:
A może to to ich ubarwienie predysponuje te koteczki do .... źle wymierzonych skoków :wink: :smiech3: :smiech3:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon mar 11, 2013 10:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witaj przyszłyśmy się przywitać Zuzia i Polcia. :D Zapraszamy na swój wątek bo tam specjalnie dla ciebie wkleiłam fotki moich psiaków-których niestety już nie ma. :cry:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon mar 11, 2013 10:54 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Biedna Kropeczka - nie doleciała :(
To na pewno też wina wrednej Dużej :mrgreen:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon mar 11, 2013 14:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Miraclle pisze:Kropeczka nie doleciała, biedny koteczek. Źle wymierzyła odległość, Tofiemu tez to się czasem zdarza :ryk:

Kropka nigdy go nie zaakceptuje...ona jest taka sama jak jej poprzedniczka, ma ten sam charakter, tak samo kocha psy, nie lubi kotów i ma tą samą wagę :mrgreen:
Mówią, że po odejściu kota za TM on wraca...
Coś w tym jednak jest :catmilk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon mar 11, 2013 14:08 Re: [URRe: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia

jasia0245 pisze:Wspaniałe zdjęcia, takie różne historyjki z życia zwierzyńca. Super. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wkleję moje kotki.
Obrazek Obrazek
Pusia i Sisi, za futryny wygląda Lunka, która ciągle stresuje moją Sisi. Dla Lunki szukam dobrego domku.
To jest Lunka po kąpieli, jeszcze dobrze nie wyschła.Obrazek
A te kotki były u mnie na tymczasie, miały po 5 miesięcy rodzeństwo , które "ktoś" we wrześniu wywalił na zewnątrz.
Obrazek Obrazek Obrazek
Rodzeństwo /2 kocurki/ razem nawet chodziły do kuwetki. Było ich razem 4 tj. 3 kocurki i jedna koteczka ta czarna - pierwsza. :ryk: :ryk:

Tą koteczką się opiekuję na parkingu od półtora roku, szkoda mi jej ale nie da się złapać. Raz udało się ją złapać na sterylizację a teraz za żadne skarby świata nie chce wejść do klatki - łapki. Żyje sobie na parkingu, tam też się urodziła na tym wysokim murze. To jest Kiciunia, reaguje nawet na swoje imię, jak przynoszę jej jeść i ją zawołam to zaraz do mnie przychodzi, jednak pogłaskać się nie da.
Obrazek Obrazek

Piękne kicie :D

Rozbawiła mnie fotka "wspólnej wizyty w kuwecie" niesamowite :ok:
Żal, że kicia z parkingu nie daje się złapać, pewnie już dawno byś jej znalazła domek i mieszkałaby w normalnych warunkach...szkoda kici, ale jak nie chce...
dobrze, że dzięki Tobie ma regularne jedzonko :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon mar 11, 2013 14:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kotina pisze:

Biedna Kropeczka, biedny Tofinek i biedna .... Tinusia :wink:
Tince już parę razy się zdarzyło, że gdzieś nie dotarła .... brzunio za bardzo ciągnie do ziemi :ryk:
A może to to ich ubarwienie predysponuje te koteczki do .... źle wymierzonych skoków :wink: :smiech3: :smiech3:

Kropka jest wogóle małą niezdarą, na parapet w oknie dachowym muszę ją podsadzać, nawet jak parę razy próbowała wskakiwać z łóżka albo z szafki, zawsze lądowała tam skąd wystartowała :ryk:
Po schodach wbiegając do góry potrafi też...pomylić łapy:)
Kładąc się na dwóch krzesłach, potrafi je rozsunąć i zawisnąć między nimi, wtedy lecę na ratunek, bo wiem, że krzesła się rozsuną jeszcze bardziej i sierota spadnie:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon mar 11, 2013 14:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L. pisze:Witaj przyszłyśmy się przywitać Zuzia i Polcia. :D Zapraszamy na swój wątek bo tam specjalnie dla ciebie wkleiłam fotki moich psiaków-których niestety już nie ma. :cry:

Zaraz pobiegnę podziwiać zwierzorki :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]