Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie mar 10, 2013 11:02 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Ale o co Ci chodzi, Megana?
Było co jeść i to najważniejsze.
I tego się trza trzymać

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie mar 10, 2013 11:52 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:A dziś zdecydowanie lepiej, a mam wszak brzozy a sąsiedzi leszczynę, to chyba nie to. Ale ofc, że do lekarza zapisanam.
ROZMOWY
NA DWIE GŁOWY!
(Ojciec z Najmłodszym obżarci pierogami jak dwa pytony ubrali się odpowiednio i pojechali pokopać piłkę. Matka wzywa na pomoc najstarszego, znaczy się Juniora)
Matka (omdlewającym głosem) - Twoja kolej. Chcesz zeżreć pierogi, to musisz rozwałkować, nadziać i ugotować.
Junior (dziarsko) - Dobra.
(Matka oddala się w stronę konkursu skoków, Junior zostaje w kuchni.
Sam.
Błąd.
Duży błąd.)
Obrazek
...
Junior (wkracza z pierogiem i pretensją) - Matka! To wcale nie chce się zakleić!
Matka (zmęczona, a co za tym idzie, odrobinę bezmyślna) - Pokaż...
(Bierze pieroga i zalepia fachowo)
Matka (trochę mętnie) - No, bo musisz tak tu i takie falbanki, żeby nie zlepiać, ale żeby się połączyło, no.
Junior - Hm.
...
Junior (z kuchni) - Matkaaaa! Ciasto mi się skończyło i co teraz??
Matka ( niechętnie wstaje i idzie wspomóc dziecko) - Szybko ci poszło... Ale jakoś mało wyszło. Przecież zagnietliśmy z ojcem z podwójnej porcji, z dwóch kilogramów mąki... I czemu one takie jasne?
Junior (z dumą) - Ładne, nie? I takie mięciutkie...
Matka (podejrzliwie) - Mięciutkie...?
(maca pierogi a potem odruchowo zagląda do miski, przykrytej ściereczką, w której zostawiła pierogowe ciasto)
Matka ( z niedowierzaniem) - Dziecko, z czego tyś te pierogi ulepił?? Przecież nawet tego ciasta nie ruszyłeś!!
Junior (zdumiony, pokazując pustą miskę) - A, oo... no z ciasta...
Matka (kojarzy fakty w swoim ostatnio pernamentnie niedotlenionym mózgu) - Moje ciasto francuskie!! Ty głupku, wziąłeś ciasto z lodówki, zamiast z miski, którą miałeś pod nosem???
Junior - ...
Łaskaborska, że to wiekopomne odkrycie nastąpiło ZANIM pierogi zostały wrzucone do wrzątku. Zostały upieczone jako paszteciki...
Obrazek
:roll:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Zawsze mnie zastanawia dlaczego mężczyźni (bardzo młodzi, młodzi, dojrzali, bardzo starzy) tak się zachowują ?????
Ma pod nosem, to szuka gdzieś dalej :roll: Ma "na oczach" w lodówce - nie widzi - ni cholery :?
Bierze ostatni serek z pudełka - puste zostawia w lodówce 8O - co by się pudełko nie zepsuło ???????
Oni są INNI - :ryk: :ryk: widać w ich mózgach bodźce pomiędzy neuronami są przekazywany innymi torami ....
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie mar 10, 2013 11:57 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Mnie nieodmiennie zadziwia fenomen dolnej szuflady. Jak chcę coś zachować na dłużej w lodówce, żeby mi nie podjadł - chowam do szuflady. I normalnie jakby znikło, nie ma :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie mar 10, 2013 12:19 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Pieczone pierożki z ciasta francuskiego - pycha!

A a propos sweetaśnego mosiowego opatrunku - wczoraj odkryłam takiego gratisa w przesyłce z psią karmą :mrgreen:
Obrazek

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Nie mar 10, 2013 14:11 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Apsa pisze:Pieczone pierożki z ciasta francuskiego - pycha!

A a propos sweetaśnego mosiowego opatrunku - wczoraj odkryłam takiego gratisa w przesyłce z psią karmą :mrgreen:
Obrazek

O żesz :mrgreen:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie mar 10, 2013 14:12 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Komu ja miałam o tym psikaniu w nos na krzyż :oops:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie mar 10, 2013 15:35 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

ha, ha Twój syn jest zawodowy :ok:

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Nie mar 10, 2013 16:14 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Boo pisze:Komu ja miałam o tym psikaniu w nos na krzyż :oops:

Pozytywce. Ale i mnie też poproszę.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie mar 10, 2013 16:27 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Która ma weta blisko? Dorzucę się do leczenia biednego zajączka...
viewtopic.php?f=1&t=151472

Ja się muszę szykować na staruszki z Łodzi. :|

Megana

Post » Nie mar 10, 2013 20:03 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Szalony Kocie, Tymczasa serdecznie gratuluję. To się zacznie za te 20 tyg :D odni ...

Moś twardy gość widzę i tak trzymac ! 8O :1luvu:
Co za gustowna opaska w serduszka, doskonale harmonizuje z koloryturą Mosia :1luvu:

Kupuję pomysł na paszteciko-pierogi po francusku :ok:

I zdrowia nosowi :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon mar 11, 2013 22:50 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Pańci trochę lepiej, ale zaczyna mieć schizy i teorie spiskowe - alergeny się czają, panie tego, za każdym rogiem (rogiem korytarza w pracy, a jest ich trochę. Rogów.)
Pańcia maskę z twarzy zdejmuje wyłącznie do picia kawy i konsumpcji drugiego śniadania. Powinna jeszcze zafundować sobie wózek bojowy i berecik. :>
Meldujemy z obowiązku, że Moś był na kolejnej kontroli. Na pytanie pana weta, jak się pacjent czuje - usłyszał, że lepiej niż państwo. Pan wet się złamał i dał inny antybiotyk. W zastrzyku. Ale - wyobraźcie sobie 8O wręczył pańciowi i sprawdził, jak jak się pańcio w kota wkłuwa, a potem jeszcze sprawdził, czy aby poszło tam gdzie trzeba.
Osobiście jako małżonka jestem z pańcia dumna, zdał egzamin na pielęgniarkę. :mrgreen:
Moś nawet nie przerwał mruczenia.
W ogóle wszystko goi się na nim koncertowo.

Megana

Post » Wto mar 12, 2013 7:31 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Moś to janioł jakowyś
a pańcio - geniusz zastrzykowy?
widział kto kiedy faceta umiejącego robić zastrzyki? 8O
Gratulacje Megano :D

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto mar 12, 2013 10:29 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Ah, z tym się wiąże zupełnie dramatyczna historia sprzed lat dwudziestu co najmniej, kiedy to pańcia musiała uśpić wielkiego królika, a że była wtedy młodsza i bardziej histeryczna, a pańcio jeszcze bardziej młodszy i rozkochany na etapie ""Upoluję ci mamuta i zburzę pałac kultury!" - więc pańcia wręczyła sprzęt pańciowi i opuściła stanowisko pracy. A konkretnie uciekła z krzykiem.
Pańcio z determinacją poprawił zbroję i stanął na wysokości zadania.
Od tamtej pory takie malutkie zastrzyczki z cienkimi igiełkami to dla pańcia pikuś.

Edit - A Moś to żaden anioł. Wszystkie nasze koty zdecydowanie wolą zastrzyki niż pigułki. Sielawka nawet nie przerywa sobie snu, jak się pańcio wkłuwa.

Megana

Post » Wto mar 12, 2013 14:33 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

aż człowiek nabiera ochoty na serię zastrzyków z pańciowej dłoni 8) :wink:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto mar 12, 2013 15:44 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Cóż za ulga :) lubię dobre wieści. !!

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

[poprzednia][następna]