W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 09, 2013 17:26 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Przeżyjesz :D Ja już biszkoptów nie piekę,bo odkąd zamieszkałam w tym miejscu,żaden biszkopt mi nie wyszedł :twisted: Gdy mieszkałam w domu rodzinnym to często piekłam i rosły pięknie,a tutaj zawsze opadają :roll:

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Sob mar 09, 2013 17:28 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika, na wszelki wypadek kup takie gotowe spody hehe, żartuję, :) uda Ci się :!: :!: :!:

Edit.
Uwielbiam robić Tigrze zdjęcia, jest taka spokojna, nie rusza się i chętnie pozuje :ok: Tylko ślipkami paczy co ja robię :). Byle bez flesza, ten telefon robi całkiem fajne foty (jak na telefon) w świetle dziennym na ISO 800 (zbliżenia).
To mi się podoba, a śpiocha dopiero na zdjęciu zobaczyłam :mrgreen: i już go nie ma. :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

Duże tu - https://plus.google.com/photos/11796242 ... 8585157089
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Nie mar 10, 2013 16:12 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

vailet jak ma się dziś Bejbi?

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 10, 2013 16:30 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:vailet jak ma się dziś Bejbi?

Cześć Tusieńko lepszy urobek jest :dance: bardzo mnie to cieszy :D Ciągle się martwię jej no ekmm...
Mam nadzieję że teraz choć kilka dni będzie w kuwecie normalnie.Te karmy są super na takie coś i gdyby ich nie wymyślili to ja nie wiem co by było z Bejbi :?
Tigra prześliczna jest i zazdroszczę Ci bo to kotka i w klasycznym kolorze :1luvu: Lubię kotki choć nie mam nic do kocurów noo może czasem :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie mar 10, 2013 16:55 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Cieszę się bo mnie zmartwiła tym podkrwawianiem.
Kocurki są fajne, mój Maniuś jest we mnie zakochany na zabój. Nie wiem czy to dlatego, że kocurek czy tak akurat miało być. On jest ciągle obok mnie i stale mnie ADORUJE. :)
Dziewczyny są inne ale zarazem takie delikatne i to też ma swój urok.

Tigra dziś zjadła surowego kurczaka i jak będzie rzadko to chyba wniosek, że kurczaka surowego nie może (albo tej chemii, która w nim jest).

Edit.
Zamówiłam te profesjonalne moskitiery (jutro robią pomiary), mieszkam na parterze i czasami (jak sprzątam) lubię szeroko otworzyć okna i zrobić przeciąg, aby wywiało kurz i kłaki choć trochę, a teraz nie mogę. Przy okazji :twisted: , komary i ćmy, muchy oraz osy, latem nie będą nam wpadać.
Na dodatek wczoraj zepsułam klamkę (mechanizm zamykania balkonu), klamka lata dookoła i nie domyka drzwi balkonowych, o mało co nie otworzyłabym wczoraj balkonu a tam kuwety! Udało mi się jednak ale spałam w lodówce. Jak jutro przyjdą robić pomiary to i tymi drzwiami sie zajmą przy okazji bo okna tez zakładają. Mam tylko nadzieję, że nie trzeba będzie wymieniać całych drzwi balkonowych bo to już trochę mnie zdrenuje z pieniędzy z moskitierami :(
Ostatnio edytowano Nie mar 10, 2013 17:07 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 4 razy

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 10, 2013 16:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia,ale Ty sparzasz lekko kurczaka?Nie można tak całkiem surowego bo na wierzchu cuda są :? Zalecenie hodowców,
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 10, 2013 17:09 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Sparzonego tak całkiem, aby cały był biały (nawet w środku) moje nie zjedzą - sprawdzałam, a sparzony tylko z wierzchu a w środku różowe... to tak jakby nie sparzone. Chyba :roll:

Edit.
Nie powinnam nic dotykać... mam jakieś złe biorytmy... włączam światło u dziecka, błysk i ciemność... wczoraj zepsułam balkonowe drzwi... Poważnie się zastanawiam czy brać się za wysiewanie nasion... dziś. A wszystko mam już przygotowane... :roll:
Jak nie wzejdą :?: 8O

Kotek z zimnym pokoju?
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie mar 10, 2013 21:05 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 10, 2013 18:52 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Bardzo dużo daje sparzenie mięsa lekko z wierzchu.Mocno sparzonego koty nie chcą wiem :wink:
Właśnie byłam na POLICJII :mrgreen: sprzedać witaminy i mysz i Ikea (nówka) to mam 12zł. :ok: Muszę tu te witaminy wykasować z Pchlego Targu.Pani ma kotkę i zaraz po daniu rano ogłoszenia napisała :ok:
Komu to tak zimno? :D
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 10, 2013 20:42 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Zimno Lusi :)

Wysiewamy nasionka :-), w tym kcimietkę (Nepeta cataria) :)

Obrazek
Duże - https://plus.google.com/photos/11796242 ... 4936125889
Ostatnio edytowano Pon mar 11, 2013 20:54 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 10, 2013 21:16 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ojoj bałabym się że Tigra ziemię wywali! Też muszę zasiać trawę dla kota,ale w prawdziwej ziemi,a nie mam bo najmniejsze to chyba 5 litrów.Wszędzie te duże widzę,a mi nie potrzebne bo to na dwie doniczki małe :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon mar 11, 2013 19:51 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

vailet w OBI ostatnio kupowalam na dosypke ziemie w takich malych, fajnych workach-foliach, ciemnozielone opakowanie. Za 7 zeta bodajze.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon mar 11, 2013 22:34 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

alma_uk pisze:vailet w OBI ostatnio kupowalam na dosypke ziemie w takich malych, fajnych workach-foliach, ciemnozielone opakowanie. Za 7 zeta bodajze.

A dziękuję zajrzę :) :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto mar 12, 2013 11:33 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witamy !
Urodziny były by udane gdyby nie pewien incydent .tort był smaczny ,kolegów było 5 + 3 z zonami . Jeden przyjechał autem bo zona ciężarna !! Fajnie zobaczyć było ,,chłopców,, których znało sie od dziecka !!! A teraz chlopy jak ,,dęby,,Dla jednego z kolegów powrót do domu okazał sie problemem, buchnęli mu samochód z pod mojego domu ,na Piotrkowskiej :!: :!: :!: :!: :!: Oczywiście była wizyta panow policjantów,spisywanie ....itd . Dobrze ze jest kamera ... Ale chlopak i jego cięzarna zona byli bardzo zdenerwowani ,ja wczoraj z tego powodu cały dzień miałam okropnego doła !!!!!! A dziś jeszcze Miron załatwił mi sie na dośc rzadko !!!! Podałam smekte ale jak do wieczora nie przejdzie jutro do weta !!!!!!!! Tak myśle czy kos mu nie dal jakiejs wędliny ???? Ale on bardziej chrupkowy jest !!!! Nie sleczy przy stole , to raczej Miłek jest żebrak i wszystko mu smakuje !!!!! Oj nastrój mam nie za wesol;y !!! :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Wto mar 12, 2013 13:23 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

No niezłe "atrakcje" :?. Miałaś przeczucie czując niepokój przed...
Mironem się na razie nie martw, jedna rzadka to jeszcze nie sr...a.
Może przeżył nadmiar emocji i to z tego powodu? Albo ma coś na sumieniu i wizyta policjii tak go zdenerwowała :wink:

ManfredkotTusi

Post » Wto mar 12, 2013 19:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Właśnie to samo napisałam u Moniki :) ale z tym samochodem przykra sprawa :(
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]