KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 08, 2013 13:40 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

przeniosłam Noska do woliery. Drze się tam tak samo jak Łezek.Słyszałam jak byłam na kwarantannie.Momentami myślałam ,że mi sie pomyliło i że zamknęłam tam Łezka. Ale jak się jest na zdrowej to siedzi cicho.Amelka dzisiaj coś nie w sosie,i nie w nastroju do miziania.Nie wiem czy to nie reakcja na Noska.
Nutkę wypuściłam z boksu,pozwiedzała,bawi się chętnie wędką,daje się głaskać.Myślę,że będzie OK.Na Pinezkę i Łezka nie reaguje agresją raczej zaczepia do zabawy.Pinezka to najspokojniejsza kotunia,on jeszcze nigdy nie była agresywna w stosunku do innego kota. Dalej ma coś niewyraźne jedno oko.Łezek "koczuje"pod boksem Soni.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt mar 08, 2013 21:22 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

z 1% odliczen u moich klientów posżlo juz okolo 250 zl ... :ok:

najlepszy był dzis Pan-zapytałam czy moge odliczyc na Stowarzyszenie - przy schronie ...a on ...NIE :evil:

on nie bedzie odliczał bo jemu tez nikt nie daje ...sam musi zapracowac... :evil: a ja mu na to ...ze ludzie beziteresownie walcza o zycie zwierzat chorych wyrywanych ze schroniska ...i nikt im za to nie płaci...a Panu szkoda 1 % ktore i tak nie jest z Pana pieniedzy tylko Państwowych...

pomysłał...i na zarty do niego...za rok prosze sie przejsc z pitem do biura rachunkowego :mrgreen: a on na to-

PROSZE ODLICZYC :mrgreen:
agula76

Post » Pt mar 08, 2013 22:50 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=151461
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt mar 08, 2013 23:04 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Kropeczka13 pisze:
Mara S pisze:
Wiesiu obiecał zawieźć Sonię w środę na sterylkę :ok:

tak,obiecałem i obietnicy dotrzymam :D

Wiesiu dzieki wielkie :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt mar 08, 2013 23:07 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

The Szops pisze:Fotka nie jest najlepszej jakości, ale ta jest najbardziej wyraźna z tych, które dostałam. Pewnie nie poznajecie, "to czarne", a w rzeczywistości raczej siwe, to Gacuś :) :1luvu:
Obok leży jego śliczna dziewczyna Luna (była tymczaska od Emilki).
I jeszcze takie najnowsze wieści z jego domku:
"Witam, u Gacunia wszystko dobrze. Rośnie chłopak jak na drożdżach, je praktycznie wszystko jak mały odkurzacz, a najbardziej gotowane warzywa, które zresztą chyba mu służą na te jego jelitka wrażliwe ;) Z Luną się zaprzyjaźnił, bawią się razem i śpią też razem, przez Lunę trochę się uspokoił, już nie lata cały czas jak oszalały w dzień, bo w nocy to inna historia. Potrafi "zawalczyc" o swój czas na przytulanie, zrobił się z niego taki przytulasek właśnie. Z kuwetą już tez nie ma problemu, ale do łazienki dalej nie ma wstępu, bo wszystko zrzuca:) - uwielbia to, zbił już sporo rzeczy ;) nauczyłam się przy nim wszystko chowac. Do tego jest dzielnym pomocnikiem kuchennym, którego nijak nie da się przegonic, bo wraca jak bumerang :) Ma też swoje skrytki i miejsca do wylegiwania np. dekoder :) Mogę powiedziec, że jest mu dobrze."
Obrazek

Fotka super :D Gacuś wygląda ślicznie :1luvu: fajnie że ma towarzystwo kociej kolezanki :D a tak mało brakowało że Gacuś byłby już za TM :( ale dzięki determinacji Marty i Arka i swojego kociego charakterku ma własny domek :D

terenia1

Post » Pt mar 08, 2013 23:09 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

mir.ka pisze:jak tam kociaki, tęsknią za mną? bo ja za nimi bardzo
odwiedzę je w przyszłym tygodniu
może czwartek rano?

Pewnie że kociaki tęsknią :D zapiszę czwartek rano :D

terenia1

Post » Pt mar 08, 2013 23:10 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

agula76 pisze:z 1% odliczen u moich klientów posżlo juz okolo 250 zl ... :ok:

najlepszy był dzis Pan-zapytałam czy moge odliczyc na Stowarzyszenie - przy schronie ...a on ...NIE :evil:

on nie bedzie odliczał bo jemu tez nikt nie daje ...sam musi zapracowac... :evil: a ja mu na to ...ze ludzie beziteresownie walcza o zycie zwierzat chorych wyrywanych ze schroniska ...i nikt im za to nie płaci...a Panu szkoda 1 % ktore i tak nie jest z Pana pieniedzy tylko Państwowych...

pomysłał...i na zarty do niego...za rok prosze sie przejsc z pitem do biura rachunkowego :mrgreen: a on na to-

PROSZE ODLICZYC :mrgreen:

agula dziękujemy serdecznie :D 1% jest zbierany na nasze sosnowieckei schronisko im lepiej będzie w schronisku tym my będziemy miały lżej :D
Ostatnio edytowano Pt mar 08, 2013 23:14 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Pt mar 08, 2013 23:13 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Grafik dyżurów na tydzień od 11.03.2013r. do 17.03.2013 r.
11.03. pon. rano brak wiecz. Teresa
12.03. wtorek rano brak wiecz. brak
13.03. środa rano brak wiecz. brak
14.03. czwartek rano Mirka wiecz. Teresa
15.03. piątek rano brak wiecz. brak
16.03.sobota rano brak wiecz. brak
17.03 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Pt mar 08, 2013 23:54 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Pchli targ - ksiazki viewtopic.php?f=27&t=151463
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob mar 09, 2013 0:32 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wykupiłam na 7 dni wyróznienie na tablicy dla Misiaczka, Amelki i Pinezki.

terenia1

Post » Sob mar 09, 2013 5:11 Re: nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 11.03.2013r. do 17.03.2013 r.
11.03. pon. rano brak wiecz. Teresa
12.03. wtorek rano brak wiecz. brak
13.03. środa rano brak wiecz. brak
14.03. czwartek rano Mirka wiecz. Teresa
15.03. piątek rano brak wiecz. brak
16.03.sobota rano brak wiecz. brak
17.03 niedziela rano brak wiecz. brak

wtorek rano

balbina38

Post » Sob mar 09, 2013 13:42 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nutka była u weta, testy ujemne. Trochę ostatnio charczała i przy mruczeniu tak dziwnie bulgocze, więc przy okazji testów została zbadana, ma zapalenie krtani (jeszcze nie bardzo silne). Dostała clavaseptin 1 tabl. co 12 godz. i tolfina po 2 tabl. co 48 godz. Do tego dostała trochę calm aid (jest w strzykawce). We wtorek ma sie stawic na kontroli.
Ponoc w trakcie badania była bardzo grzeczna, ale już przy pobieraniu krwi troszkę się zdenerwowała (nikt nie ucierpiał :wink: ). Rozkruszyłam leki i dodałam jej do jedzenia, ale niestety już przed wyjazdem do weta ją nakarmiłam, więc teraz olała miskę z mokrym. Zostawiłam to jedzonko z lekami w przedsionku, napisałam tam karteczkę. Proszę jej wieczorem (jeśli ktoś będzie) dac tą miseczkę z mokrym z przedsionka i przypilnowac żeby to zjadła. Tak myślę, że przydałoby się dodawac jej do tego coś smakowitego żeby to zjadała. Ktoś kiedyś kupował takie sosiki w saszetkach ??
Była opiekunka Nutki zobowiązała się pokryc koszty weta.
Beatka zgłaszała, ze Pinezka ma kopalnię w uszach. Faktycznie przy czyszczeniu z uszka wyleciały jej aż skrzepy krwi. Ona bardzo mocno te uszy drapie. Założyłam jej kartę, codzinne czyszczenie i oridermyl (Aro wziął na fakturę od weta dużą tubkę), narazie wypisałam tydzień, ale trzeba tam na pewno dopisac jeszcze ze 2 tygodnie.
Sonię wypuściłam na trochę z boksu, ale Łezek nie przestaje jej gwałcic, więc Sonia musiała wrócic do boksu.
Łezek leje co 5 minut, ewidentnie jest to związane z jego popędem sexsualnym :roll:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob mar 09, 2013 15:47 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Ja podjadę wieczorem.

terenia1

Post » Sob mar 09, 2013 16:37 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

chciałabym poinformować,że podjęliśmy rodzinnie decyzje,że Alunia zostaje u nas :)
dlaczego tak, ponieważ już ją dobrze poznaliśmy, ona nie robi większych postępów, jeżeli chodzi o jej zaufanie względem człowieka, a nas widać polubiła, nie boi się tak bardzo, widać,że jest rozluźniona, to wprawdzie dalej kot nocny,ale nam to nie przeszkadza i w takiej sytuacji nie wyobrażam sobie,żeby miała na nowo przechodzić traumę związaną z poznawaniem nowego domu, to nie jest młody kot i ja osobiście nie miałabym zamiaru jej tego zafundować.....
także proszę zaznaczyć na stronce,że Alunia znalazła dom na całe swoje kocie życie :)
i chciałabym również serdecznie podziękować wirtualnemu opiekunowi Aluchny za wsparcie i okazane serce :)
p.s
to teraz przydałby się jakiś tymczas :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Sob mar 09, 2013 18:14 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Anett84 pisze:chciałabym poinformować,że podjęliśmy rodzinnie decyzje,że Alunia zostaje u nas :)
dlaczego tak, ponieważ już ją dobrze poznaliśmy, ona nie robi większych postępów, jeżeli chodzi o jej zaufanie względem człowieka, a nas widać polubiła, nie boi się tak bardzo, widać,że jest rozluźniona, to wprawdzie dalej kot nocny,ale nam to nie przeszkadza i w takiej sytuacji nie wyobrażam sobie,żeby miała na nowo przechodzić traumę związaną z poznawaniem nowego domu, to nie jest młody kot i ja osobiście nie miałabym zamiaru jej tego zafundować.....
także proszę zaznaczyć na stronce,że Alunia znalazła dom na całe swoje kocie życie :)
i chciałabym również serdecznie podziękować wirtualnemu opiekunowi Aluchny za wsparcie i okazane serce :)
p.s
to teraz przydałby się jakiś tymczas :)

Anetko,to cudowna wiadomość :1luvu: Alunia zauroczyła mnie przepięknymi zielonymi oczami.

balbina38

[poprzednia][następna]