Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 08, 2013 20:31 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

No biedny. :(
Ale właśnie chrupie 10 chrupek. Wydzielonych, o które się upomniał. Więc na szczęście apetyt nie siadł zupełnie. Ooo! Przylazł i "aaam" mi mówi. Coraz głośniej.
Dostał następne 10.
Mam wrażenie, że te wymioty są po wczorajszym beta-glukanie. Coś mu się podrażniło. Dziś już nie dam.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pt mar 08, 2013 20:40 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Ulcia już śpi, reszta kociaków zresztą też :kotek:
Posyłamy wirtualne głaski dla Tygrynia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Niech nie robi nam stresa i się chłopak postawi do pionu :1luvu:
Lepiej już?????? :ok:

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Pt mar 08, 2013 20:42 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Sam beta glukan raczej nie podrażni, ale zwykle są składniki dodatkowe i chyba trzeba kombinować, aż będzie OK. Beta glukan to polisacharyd, więc skoro może jeść RC (ze zbożami), to mu nic nie powinno być, ale zapewne preparat z beta glukanem ma też inne składniki i od tego może...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt mar 08, 2013 20:51 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Co do jedzenia RC przez Tygryska, to większości nie może. Bo wylatuje z niego jednym albo drugim końcem w płynnej postaci. To, co może teraz, jest dopasowane metodą prób i błędów. A on na znaczną część standardowych leków i suplementów reaguje źle, więc stawiam na tę wczorajszą kapsułkę.

Chyba mu lepiej. Zeżarł 25 chrupeczek na 3 razy i położył się na ... rozpoczętej norce dla Magnolci:

Obrazek
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pt mar 08, 2013 20:54 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

A, to Tygrysek ją dla Magnolci napuszcza dobrymi fluidami dzielnego kotecka :mrgreen:
...

czarnekoty123

Post » Pt mar 08, 2013 20:55 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Słupek pisze:Co do jedzenia RC przez Tygryska, to większości nie może. Bo wylatuje z niego jednym albo drugim końcem w płynnej postaci. To, co może teraz, jest dopasowane metodą prób i błędów. A on na znaczną część standardowych leków i suplementów reaguje źle, więc stawiam na tę wczorajszą kapsułkę.

Chyba mu lepiej. Zeżarł 25 chrupeczek na 3 razy i położył się na ... rozpoczętej norce dla Magnolci:

Obrazek

Tygrysiu ale z Ciebie przystojny kocurek :1luvu:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt mar 08, 2013 20:58 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Słupek, Ty robisz jakieś spanka dla kotów ? :oops: jeśli gdzieś to było napisane to sorki, ale ost jestem mega zakręcona i nie myślę po prostu :oops: :oops: :oops:

z rudego to niezły przystojniacha :kotek:
jo.anna

Post » Pt mar 08, 2013 21:04 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Słupek pisze:Co do jedzenia RC przez Tygryska, to większości nie może. Bo wylatuje z niego jednym albo drugim końcem w płynnej postaci. To, co może teraz, jest dopasowane metodą prób i błędów. A on na znaczną część standardowych leków i suplementów reaguje źle, więc stawiam na tę wczorajszą kapsułkę.

Obrazek

Kochane pysio :1luvu:
śliczny jest, taki dostojny myśliciel

Animus

Post » Pt mar 08, 2013 21:05 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

No w końcu od małego wychuchany przez Słupka, to musi być fajny, nie? :mrgreen:
...

czarnekoty123

Post » Pt mar 08, 2013 21:07 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

jo.anna pisze:Słupek, Ty robisz jakieś spanka dla kotów ?

W zasadzie to nie wiem, czy robię spanka.
Zainspirowało mnie zdjęcie futrzaczków Puchatka na wełnianym posłanku od Thorkatt.
Tygryskowe jest do zszycia i wypełnienia (jutro - i się będę chwalić). A teraz zaczęłam norkę dla Magnolci, żeby miała się gdzie schować.
Znalazłam różne zdjęcia w necie i kombinuję. Na oko i bez opisów. Zobaczymy, co mi z tego wyjdzie. :D

Tygryskowi przekazałam, że Cioteczki się zachwycają przystojniakiem i między uszkami pomiziałam.

Mam wrażenie, że coś by zjadł ...
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pt mar 08, 2013 21:34 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Magnolka to by ciągle jadła, ale tylko te szalki i zupki - na chrupki to musi zgłodnieć porządnie; nad surowym mięsem ciężko myśli i sama jeszcze nie wie czy to będzie jadła. Jutro kupię tego Wh.. na kule włosowe - mam tylko nadzieję, że Jej piękna kupa się od tego nie rozjedzie jak to po Wh.. nieraz bywa.
...

czarnekoty123

Post » Pt mar 08, 2013 21:44 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

A Ulcia podjadła troszkę chrupek na łóżeczku, dostaje na łóżku, tak tak :kotek: 8O
i traktorzy od kilkunastu minut :mrgreen: traktor włączył jej się w trakcie chrupania :mrgreen:

Animus

Post » Pt mar 08, 2013 21:54 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Animus pisze:A Ulcia podjadła troszkę chrupek na łóżeczku, dostaje na łóżku, tak tak :kotek: 8O
A jak myślisz, co jest aktualnie na moim łóżku obok laptopa?
No dobra. Nie zgadniesz. Talerzyk ze zblendowaną wołowinką. Kilka razy dotychczas liźniętą. Oooo! Znowu kilka lizów. Na łóżku bardziej smakuje. :mrgreen:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pt mar 08, 2013 22:10 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

cudnie :kotek: :catmilk: tak trzymać :ok: ja mam na pościeli takie prześcieradło na nim serwuję jedzenie - żeby nie pobrudzić pościeli, bo :ok: u nas wszelkie degustacje to się odbywają na łóziu :)
Słupek, te spanko dla Magnolki, jak będzie wyglądało ostatecznie? Ty na szydełku robisz?

Animus

Post » Pt mar 08, 2013 22:16 Re: Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄ

Animus pisze:Słupek, te spanko dla Magnolki, jak będzie wyglądało ostatecznie? Ty na szydełku robisz?
Będzie wyglądało tak, jak mi wyjdzie. :lol: Na szydełku. To taka budka/norka ma być, żeby miała miejsce na schowanki.
Tego typu - tylko na kota, a nie kociaka, więc większa:
http://www.finecraftguild.com/cat-bed-dome/
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

[poprzednia][następna]