koty z łódzkiego schroniska czekają, Malibu ma dom:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 05, 2005 11:38

Anitcka pisze:za 2 godz. ......odjezdzamy :D

Powodzenia. Zazdroszczę Bigmilce dzisiejszych wrażeń. :D
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Śro sty 05, 2005 12:14

więc informuję zainteresowanych że Niebiański jest już od godziny w ostatniej drodze do nowego życia :) ....pociąg będzie w b-stoku ok 13.40 więc późnym popołudniem, wieczorkiem, jak Bigmilka znajdzie chwilkę to czekamy na wieści co i jak :)

ps. Bigmilko, w załączniku do kota ;) jest książeczka zdrowia i mały liścik ode mnie z informacją na temat jego zdrówka na przestrzeni tych kilku dni u mnie...proponuję już dziś biec z kotem do weta - koniecznie trzeba dać mu antybiotyk na katar i zapytać co z tą biegunką...
u mnie suche jadł (pro plan kurczakowy), ale dużo lepiej wchodziło gotowane mięsko ;)

pozdrawiam i czekam niecierpliwe na pierwsze wieści z nowego domku :)
Magda

Corse

Od: Śro sie 06, 2003 15:18

Post » Śro sty 05, 2005 12:15

ja też tu czekam na wieści.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Śro sty 05, 2005 12:32

A żebyście wiedziały jak ja czekam ;) Już porostu nie mogę się doczekać. Byłam jeszcze na ostatnich zakupach ( bo oczywiśce zapomniałam wczoraj kupić łopatki do kuwetki i groziło grzebanie łapcami :oops: ). Z żarełka kupiłam i suche i mokre jeśli będzie wolał mięsko to też nie ma problemu w zamrażalce mam zamrożony zapasik (piersi z kurczaka i indyka) albo może jeszcze kupię u weta jakąś karmę specjakistyczną dla wzmocnienia :) Do wecika biegnę jak tylko mżyjdzie TZ z pracy, no i odtuptam popołudniowy spacerek z psicą :lol: . Kocyk przygotowany, transporterek wysłany czystym ręczniczkiem, pieniążki na weta też , dwie myszki, dwie piłeczki, ręce do głaskania też, no to chyba już wszystko gotowe :D

Bigmilka

Od: Śro gru 15, 2004 10:32

Post » Śro sty 05, 2005 12:39

Ależ się strasznie cięszę Bigmilko....ten kot zasługuje na TAKI cudny domek.....jestem przekonana, że się na Tygrysku nie zawiedziesz i nie bedziesz żałować swojej decyzji....już za kilka godzin przekonasz się o czym mówię :wink: on jest stanowczo BOSKI :1luvu:

Corse

Post » Śro sty 05, 2005 12:43

Bigmilka pisze:A żebyście wiedziały jak ja czekam ;) Już porostu nie mogę się doczekać. Byłam jeszcze na ostatnich zakupach ( bo oczywiśce zapomniałam wczoraj kupić łopatki do kuwetki i groziło grzebanie łapcami :oops: ).

no bez łopatki przy jego biegunce to by się raczej nie obeszło ;) mam nadzieję, że zaopatrzyłaś się w jakiś dobrze zbrylający się żwirek :twisted: :lol:

Corse

Post » Śro sty 05, 2005 13:03

Corse, oczywiście tylko taki wchodził w grę no i do tego jeszcze się trafił zapachowy :lol: :wink:

Bigmilka

Post » Śro sty 05, 2005 13:05

Wiecie co mi sie zamarzylo:))
Ze na kazdego biedaka schroniskowego czeka taki dom:)
Taki, cieply, dobry i niecierpliwy. Zeby juz. I takie wszystko przygotowane.
Tiaaa...
Ale na male dziecko tez nie zawsze czeka taki dobry dom.......

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sty 05, 2005 14:49

Agacka, Anitcka i Corse..... jestescie wspanialymi ludzmi :oops: :king:
Tyle poswiecenia, ofiarnosci, wlasnego czasu, dobrego serca dla jednego biednego Tygryska :king:
To forum jest niesamowite 8O :oops:
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Śro sty 05, 2005 15:01

zosia&ziemowit pisze:Dziewczyna była zdecydowana na sto procent - kota nie dostała.
Odnoszono się do niej nie miło, wyszła z płaczem.
[...]
Czemu Malbu na którą jest tylu chętnych jeszcze nie trafiła do jednej z tych osób?
[...]
Wiadomo te koty trzeba ratować :!: tylko czy polityka adopcyjna schroniska to umożliwi.

dzis jestem po kolejnej rozmowie. Maja to wsrod sebie przedyskutowac, bo zarzutow padlo bardzo duzo. Dzis jeszcze mieli telefony w sprawie Weterana, nie wiem, od kogo, z pretensjami.. Powiedziano mi, ze musza to przemyslec i zastanowic sie, czy nie zmienic podejscia. Miejmy nadzieje, ze to cos da.
Co do Malibu, to kotka ma swierzb i grzybice, bardzo zaawansowana. Osoba, ktora chce ja wziac, jest poinformowana o stanie zdrowia kotki i zgodzila sie, by Malibu w izolatce pozostala, poki nie bedzie zdrowa. Tu nie chodzi tylko o Malibu, ale ci panstwo maja drugiego kota, a grzybica sami moga sie zarazic. Podobniez nie chca kota teraz brac, wiec wszystko pozostaje w zawieszeniu poki kotka nie zacznie reagowac na leki. Poki co jej stan nie poprawia sie, a wyglada bardzo niespecjalnie, tak duzo ma zmian chorobowych.
W sprawie Weterana faktycznie chciano dziewczyne zniechecic, gdyz uznano, ze nie zdaje sobie sprawy ze stanu kota, jego problemach z socjalizacja. Czy to byla sluszna decyzja, to oddzielny rozdzial. Saskia, nastepnym razem trzeba zadzwonic do schroniska i uprzedzic, ze ktos przyjedzie po konkretnego kota, ze jest poinformowany i swiadomy jego stanu zdrowia, ze bierzemy na siebie taka decyzje. To ustalilam ze schroniskiem na przyszlosc, ze nasze adopcje nie podlegaja weryfikacji. Rozmawiac trzeba z p. Iwona i do niej odsylac osobe, ktora po kota przyjezdza. Tyle udalo mi sie, na poczatek, ustalic, by nam sie lepiej wspolpracowalo i by nie bylo tego typu zgrzytow.
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Śro sty 05, 2005 15:02

Uprzejmie informuję, że Niebieski vel Niebiański Tygrys dojechał cało i szczęśliwie do domu :) No i ma nowe imę Tao (żeby coś zostało po tych chińskich imionach), jak Antica mi powiedziała, kocisko był bardzo spokojne a nakupkało już w Białymstoku :wink: Corse bardzo dziękuję za liścik ale zanim przeczytałam, że ma być na diecie zdążył się dorwać do miski z jedzonkiem :oops: ja czytałam a on sobie kończył wcinać, to nic za niecałą godzinę idziemy do weta to zobaczymy co się z tego wykluje. No a teraz od początku.
Muszę się wam poskarżyć, jestem głąboko rozczarowana :lol: Tao jest CUDOWNIE BOSKI :wink: przywitaliśmy się z barankami, wspinaliśmy się na moje nogi (ach te pazurki) i nawet było już mruczanko i dzielne znoszenie wycieranie zafajdanego futerka :D . Przed chwilą siediał przy mnie i się mył ale odkrył wróble i sikorki na balkonie więc niestety przegrałam z ptaszkami :cry: Zuzia jeszcze śpi więc nic nie wie o nowyn domowniku a psica jest zamknięta w naszej sypialni ;) z zapoznawaniem się poczekam co powie wecik no i na TZ a niech pomaga a co :) to na rzaie tyle idę sprzątnąć miski z jedzeniem, jak coś jeszcze został (wiem, wiem jestem be, ale ja chciałam jak najplepiej :oops: )
Pozdrawiamy Bigmilka, Tao Peggy Brown (to psica) i śpiąca królwena Zuzia i TZ (oczywiście :wink: )

Bigmilka

Post » Śro sty 05, 2005 15:05

A no i proszę o zaznaczenie na pierwszej stronie, że Tygrysek (Śmierdziuszek :lol: ) Tao ma już domek :D

Bigmilka

Post » Śro sty 05, 2005 15:06

Jestem po prostu bezgranicznie szczęsliwa :D :D :D

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Śro sty 05, 2005 15:10

Bigmilko, pamiętaj,że on dziś musi dostać drugą dawkę antybiotyku..i tak na pewno pamiętasz, co ja Ci będę przypominać :wink:

Dziękuję Ci jeszcze raz za to,że go przygarnęłaś- to wspaniały kot :D

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Śro sty 05, 2005 15:12

Saskia bardzo, bardzo dziękuję, za wynalezienie mi tak pięknego kota, aaaa właśnie obudziła się córa idę po nią niech się przywita z Tao ( trzymajcie kciuki ) :1luvu:
Dziękuję też wszystkim za pomoc w dostarczeniu mi kichatka do domu wielkie, wielkie buziaki :aniolek: :1luvu: :dance: :dance2:

Bigmilka

[poprzednia][następna]