Moja gromadka. 10 lat z Klocusiem! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 06, 2013 8:13 Re: Moja gromadka. Antoś odszedł:( Kukiełko...:(

przełom zima / wiosna namiesza w głowach wszystkim, a czarne jest kochane.
:-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro mar 06, 2013 17:00 Re: Moja gromadka. Antoś odszedł:( Kukiełko...:(

czarno-czarni pisze:przełom zima / wiosna namiesza w głowach wszystkim, a czarne jest kochane.

i takie eleganckie, c'nie? :mrgreen:
tradycyjnie :ok: za całokształt
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro mar 06, 2013 19:32 Re: Moja gromadka. Antoś odszedł:( Kukiełko...:(

czarno-czarni pisze:przełom zima / wiosna namiesza w głowach wszystkim, a czarne jest kochane.

Jeszcze bardziej namiesza?? Mamma mia.

Koty zgubiły mi maść do oczu. :x Nie ma nigdzie.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro mar 06, 2013 19:48 Re: Moja gromadka. Antoś odszedł:( Kukiełko...:(

anita5 pisze:

Jeszcze bardziej namiesza?? Mamma mia.

Koty zgubiły mi maść do oczu. :x Nie ma nigdzie.

a w kuwecie sprawdzałaś?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro mar 06, 2013 21:02 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

O - w kuwecie - to dobre miejsce. Ja ostatnio znalazłam taki mały podbierak akwaryjny - to jest taka siateczka z rączką do wybierania ryb z akwarium - koty to zakopały w kuwecie :mrgreen:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro mar 06, 2013 21:17 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

mahob pisze:O - w kuwecie - to dobre miejsce. Ja ostatnio znalazłam taki mały podbierak akwaryjny - to jest taka siateczka z rączką do wybierania ryb z akwarium - koty to zakopały w kuwecie :mrgreen:

może uznały, że Dużej się przyda do wybierania urobku z kuwety :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw mar 07, 2013 12:00 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

mahob pisze:O - w kuwecie - to dobre miejsce. Ja ostatnio znalazłam taki mały podbierak akwaryjny - to jest taka siateczka z rączką do wybierania ryb z akwarium - koty to zakopały w kuwecie :mrgreen:

:lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw mar 07, 2013 15:04 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Ale dokazuja te Twoje kotecki 8O :lol:
Współczuję zalanych kabli i zniknięcia maści :(
Ale żeby tylko kotki zdrowe były ...prawda ? :D :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw mar 07, 2013 18:03 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

:D

Anito, jak długo podajesz biostyminę? 10 dni, czy więcej?

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Czw mar 07, 2013 18:11 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Nie wiem, jak się powinno podawać, na razie jestem w połowie opakowania, ale chyba kupię kolejne, Gapcio nadal posmarkuje.
Mahob będzie wiedziała co i jak.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw mar 07, 2013 19:18 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Dziś rano Milusia awanturowała tak, że uszy więdły. Więc jako jedyna została wypuszczona na balkon. Pohasała i wróciła... oknem kuchennym. Cwana jest niemożliwie, jak to ślepaczek. :D

Miałam dziś mały wykładzik na lekcji na temat sterylek kotów, bo się wściekłam na hasło uczennicy: a to taka kotka nie cierpi, że nie została mamą?
Dobitnie powiedziałam, że skoro są MOIMI uczniami to absolutnie niedopuszczalna jest nieświadomość tematu, że nie mogą myśleć, że sterylka boli, i że kotka nie płacze, że nie została mamą, i w ten deseń...
Mam nadzieję, że se wzięli do serca, bo dość często mi mówią, że nie wiedzą, kiedy żartuję, a kiedy jestem serio. Ha.

Muszę do laryngologa na badania kontrolne, kurde, a nie mam kiedy.

Za to jutro wieczorem "Drogówka" :piwa:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw mar 07, 2013 22:07 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Podczytujemy i kibicujemy (MY = ja i Magnolia).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw mar 07, 2013 22:50 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

mar9 pisze:

może uznały, że Dużej się przyda do wybierania urobku z kuwety :ryk:

Kształt ma podobny, więc możliwe :wink:
Może nawet chciały same posprzątać? Bo ja im robię wyrzuty, że takie bezużyteczne są - nie upolują nic, na swoje utrzymanie nie zarobią, tylko leżą i czekają aż micha wjedzie - może się przejęły :mrgreen:

jej siostro - z tego co pamiętam, to podawałam biostyminę przez 10 dni a potem ewentualnie powtórka po jakimś czasie (po miesiącu?). Dla ludzi zaleca się podawanie 10 do 20 dni - przypuszczam, że kotom takie dłuższe podawanie też nie zaszkodzi o ile przewód pokarmowy się nie zbuntuje :roll:
No i wiecie jak to jest... może to pomoże a może nie. Biostymina ma podobno lepsze, mocniejsze działanie niż betaglukan, jednak gwarancji nie ma, że jakoś znacząco pomoże. Choć pewnie warto próbować.

anita5 pisze: Miałam dziś mały wykładzik na lekcji na temat sterylek kotów,.....

Brawo, brawo :D :ok:

mahob

Post » Pt mar 08, 2013 7:46 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

:ok:

Fajnie piszesz o Milusi. Tak sobie myślałam, czy taki kot musi mieć poukładaną przestrzeń, zamkniętą; tak trochę "na przyszłość", bo u mnie to się o różne rzeczy można potknąć :oops:, no i koty chodzą między piętrem i parterem. Ale skoro Milusia umie wyjść drzwiami, a wrócić oknem to chyba schody też by nie były problemem dla takiego ślepego kota ?
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt mar 08, 2013 8:36 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Carmella - Milusia biegała nie tylko po schodach (jeszcze w domu) ale też balansowała po poręczy przy schodach... :roll: Gdyby nie to, że u niej widać to, że z oczkami ma coś nie tak, to wogole byś nie zauważyła, że to niewidomy kot :)

mahob

[poprzednia][następna]