Moderator: Moderatorzy
sheridan pisze:100 to jest całkowicie normalny wynik u kota. Nie wiem, jakie było PRE, jeśli 400, to zjazd jest za duży, ale niczym (oprócz odbicia) to nie grozi.
Na twoim miejscu uważałabym jednak jutro - podanie insuliny bez jedzenia to całkiem inna historia. To akurat przerabiałam, i w wożąc kota na badania, i mając do czynienia z kotem nie-jedzącym.
kotastrofa pisze:sheridan pisze:100 to jest całkowicie normalny wynik u kota. Nie wiem, jakie było PRE, jeśli 400, to zjazd jest za duży, ale niczym (oprócz odbicia) to nie grozi.
Na twoim miejscu uważałabym jednak jutro - podanie insuliny bez jedzenia to całkiem inna historia. To akurat przerabiałam, i w wożąc kota na badania, i mając do czynienia z kotem nie-jedzącym.
Dzięki. Uspokoiłaś mnie. W ciągu tych trzech dni właśnie jest hustawka.
Zaczynamy dzien ok 400-450 - w szczycie działania mamy zjazd na 100-140 a wieczorem znów 380-400.
Wiem, że musi minąc trochę czasu zanim organizm się przyzwyczai. Mam nadzieje, że np po tygodniu trochę ta huśtawka się uspokoi. Bo kot mi lezy jak szmatka i chyba to źle toleruje. Trudno ją namówić do jedzenia do tego. Uparliśmy się na Animondę Diabetes, ale chyba będziemy z czymś mieszać, bo nie podchodzi Dusi.
Jutro będziemy badać choćby w pociągu. Mamy malutki glukometr i powinno się udać. Lekarz pozwolił na normalne nakarmienie rano.
sheridan pisze:100 to jest całkowicie normalny wynik u kota. Nie wiem, jakie było PRE, jeśli 400, to zjazd jest za duży, ale niczym (oprócz odbicia) to nie grozi. Moja nie-cukrzycowa kotka ma w tej chwili 50 kilka. A mój cukrzyk miewa nieraz również bardzo niskie wyniki i nic się nie dzieje. 100 to nie jest żaden powód do paniki.
A w razie czego zostawiasz kotu jedzenie, jak się niepokoisz.
Mamrot pisze:Feniks Kochana! ciepło pozdrawiam!!!
feniks32 pisze:Mamrot pisze:Feniks Kochana! ciepło pozdrawiam!!!
Mamrotek zawsze na posterunku![]()
Pozdrawiam również
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości