Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 04, 2013 20:22 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

My żyjemy. Czujemy wiosnę. I zapraszamy na bazgraninki Inki o wiośnie. Tutaj: viewtopic.php?f=1&t=142187

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 04, 2013 22:22 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

NITKA/KARINKA pisze:Piękna ta warszawska zima, u nas od dwóch dni odwilż i nie da się wejść do parku obok mnie - wszędzie śnieg podchodzi wodą. Wczoraj na cmentarzu w nasłonecznionym miejscu widziałam pierwsze nieśmiałe przebiśniegi.:1luvu:
anulka111 pisze:Piękne zimowe zdjęcia :) U nas w ciągu doby wszystko stopniało.
Te zdjęcia robiłam gdy już nie było tak pięknie jak w dniu gdy padał śnieg – naprawdę wszystkie drzewa i krzaki były równiutko pokryte dość grubą warstwą .
Jeszcze bardziej było mi żal widoków kilka dni wcześniej – wysadzając suczkę widziałam na wszystkim szadź o długości igiełek około 1,5 cm dosłownie na wszystkim …. A ja wtedy jeszcze nie miałam kabelka i mój kieszonkowy aparat fotograficzny był już całkowicie rozładowany..
NITKA/KARINKA pisze:U nas dziś wróciła zima :evil:
Lodowaty wiatr, - 2 stopnie i zamarzający deszcz.
A wczoraj było tak pięknie : słońce, + 10 w południe, całe kępy przebiśniegów i kiełkujące tulipany i prymulki ( dobrze,że nie odgarnęłam liści to mróz im nie zaszkodzi).
Które masz przebiśniegi – te same co ja większe czy te bardziej popularne mniejsze? Jakie masz kolory i odmiany tulipanów? Prymulki? – która odmiana, niskie czy wysokie, jaki kolor? Najchętniej upolowałabym te niskie drobne gruzińskie, te które nie przemarzają bo te moje są a raczej były jakieś nijakie…. Ja u siebie na razie zauważyłam tylko to co widać na zdjęciach zrobionych w sobotę… a zresztą nikt nie próbowal rozpoznawać co to jest...
dune pisze:znalazlam sciągawkę... :wink:
U mnie wylazły spod ziemi listki hiacyntów
pewnie zmrozi je tak jak w zeszłym roku
i nie beda kwitły
zasypalam je korą
bo jeszcze mają byc mrozy podobno....
tez najbardziej lubię Urle
Jaką ściągawkę znalazłaś? Urle bardzo lubiłam a teraz od bardzo dawna już ich nie mamy – to były czasy maleńkiego Mruczusia i jego pierwszej zimy z nami… viewtopic.php?f=1&t=151170&p=9672915#p9672915
kussad pisze:Aniu jak się czujesz? - do kiedy masz zwolnienie?
Aktualny komunikat-fotoreportaż z mojej działki wkleiłam w sobotę u nas :wink:
Prymulki jeżeli przezimują będę miała 2 odmiany ale to później... Niskie i kolorowe te sprzedawane w marketach wszystkie straciłam już jakiś czas temu a uzbierałam wszystkie kolory :(
anulka111 pisze:U nas piekne slonko, wyraznie cieplej niz w weekend :kotek: Ja bede miala pierwsza wiosne na mojej dzialce,bo przejmowalam dzungle pod koniec czerwca :roll:
…Każda pojawiająca się roślinka sprawi Ci ogromną niespodziankę gdy nie wiesz co kryje się w ziemi….będzie bardzo ciekawie!…
Mam nadzieje, że w ciągu tygodnia ślicznej słonecznej pogody w parku wyschną alejki - ostatnio tam było błoto po kostki – wszyscy chodzili po trawie……………
MaryLux pisze:My żyjemy. Czujemy wiosnę. I zapraszamy na bazgraninki Inki o wiośnie. Tutaj: viewtopic.php?f=1&t=142187
Dziękujemy – oczywiście sobie poczytam!
Byłam ciekawa kto wpiszę się pierwszy najbliżej 10111 wyswietlenia i nie zauważylam – to było miedzy Anulką a Mary…

Jutro? Zapowiada się piękny ciepły i słoneczny dzień…
Jutro… viewtopic.php?f=1&t=129181&start=1275#p9668473
hanelka pisze:Kocida miała rtg. Nie ma więcej przerzutów. Zmiany na podniebieniu zatrzymały się. Uszy... ech... :(
Ale tu nic nie da się zrobić. We wtorek będzie miała usuwaną drugą listwę mleczną. Jest jeszcze o co walczyć, więc będziemy. Prosimy, trzymajcie kciuki za Kruszynkę
viewtopic.php?f=1&t=129181&start=1290#p9672921
hanelka pisze:Za kciuki bardzo dziękujemy i prosimy nie puszczać! Dziś wieczorem zawożę Kruszynkę, jutro będzie miała trudny dzień. Uszy i podniebienie są nie do ruszenia, ale usuniemy guzki na wardze i listwę mleczną.
Agnieszko, niech się Twoje słowa w złoto przemienią! Niech się Kocidka jeszcze poturla! To nie jest jeszcze jej czas!!!!
Aniu :ok: Czytałam, co przed chwilą u Was napisałaś – będę zaglądała – może się odezwiesz gdy będzie wiadomo o jakiej porze jest zabieg… :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon mar 04, 2013 22:24 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

Dziękuję Ewo. Bardzo się stresuję... :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto mar 05, 2013 9:54 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

i ja trzymam kciuki hanelko,chociaż dopiero teraz doczytuję

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto mar 05, 2013 23:42 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

hanelka pisze:Dziękuję Ewo. Bardzo się stresuję... :(
Myszolandia pisze:i ja trzymam kciuki hanelko,chociaż dopiero teraz doczytuję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Już wiem Aniu, że jesteście w domu! Dopisałam się już wcześniej u Was!
Na razie za nic nie dziękuj! Teraz kolejne kciuki za szybkie wyleczenie ran!!! :ok: :ok: :ok:
MaryLux pisze: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
viewtopic.php?f=1&t=145420&start=1230#p9675262
kussad pisze:
Nie wiecie przypadkowo kto na forum mógł mieć do czynienia z podobnymi przypadkami i mógłby dziewczynom coś doradzić? To kot potrącony przez samochód! Zapytały mnie na dogo ale ja niczego nie wiem :oops: Może mogłybyście też na nim jakoś się odezwać :oops: To ten wątek :arrow: viewtopic.php?f=13&t=151345&p=9675238#p9675238 Dziękuję!
Myślę co Ani doradzić – czy nie lepszy byłby inny temat wątka… Kogo jeszcze poprosić żeby tam się odezwał… kogo wymyśliłam już zaprosiłam…. Teraz dziewczyny same rozmawiają bezpośrednio z osobami, które znają ten temat i mają doświadczenie w opiece nad zwierzakami z podobnym problemem!
….
Normalnie o niczym nie wiem i niczego nie widzę. Raz było inaczej – coś zobaczyłam i zamiast to zaakceptować jako fakt dokonany i przejść nad tym do porządku dziennego zapytałam o to równocześnie pisząc co w związku z tym czuję…
Widziałaś to: http://forum1.miau.pl/viewtopic.php?f=1 ... 71830....- to gdybyś kiedykolwiek miała wątpliwości czy robimy coś słusznie! Wiem, że tak - wtedy bardzo się wahałam czy cokolwiek napisać …. :oops:

Monia co z Tobą? – czy wczoraj udało Ci się coś załatwić? Ja ostatnio opisywałam swój podobny przypadek – przegapiłam termin na badanie markerów i mam problem ze zdobyciem skierowania, do endo mam termin na czerwiec, najbliższy do mojego internisty dopiero na 14…nawet nie wiem czy coś załatwię czy też między pacjentami nie ustawie się w kolejce do swojego, tego co wystawił skierowanie - termin mam sobie wyznaczyć na czerwiec i przyjść z wynikiem … Oczywiście w nagłych przypadkach gdybym zachorowała mogłabym iść na dyżur w pomocy doraźnej ale trudno chodzić za każdym razem w inne miejsce do kogoś innego kto widzi mnie po raz pierwszy w życiu i prawdopodobnie nigdy do niego nie trafię…
….
Z dłonią już zdecydowanie lepiej, bardziej czuję i przeszkadza rozcięty opuszek niż środkowy palec. Zaczęło się ładnie zasklepiać chociaż wczoraj w pewnej chwili zlękłam się – suka bardzo mocno szarpnęła i smycz przejechała mi dokładnie po ranie ale niczego nie uszkodziła…

Dziś na trasie z pracy widziałam kwitnącą leszczynę!
Rano było minus 2 stopnie, cały dzień świeciło słońce, poranny porywisty zimny wiatr popołudniu ucichł…

Szarlotki nie było bo wśród składników na ciasto TZ zauważył, że powinien być tłuszcz a tłustego jadł nie będzie więc tylko zrobiłam mus… dla mnie łatwiej bo szybciej :wink:
Mam pewien sukces – jego waga się zatrzymała…. Ze mną tak jak przewidywałam jo-jo ale łudzę się, że to chwilowo…. Zobaczę rano co będzie.

Właśnie skończyłam gotowanie na jutro: kasza gryczana + parówki w sosie pomidorowym/chrzanowym do wyboru + buraczki + surówka: kapusta pekińska, ogórek, koperek, sól…
….
Już dziś też zagłosowałam x 10 na „Materię” ze Szczecinka – cały czas 30%!
Swoją droga ciekawe jakby podobał mi się występ zespołu Krzysia…. – muszę Go podpytać gdzie ich można zobaczyć i posłuchać… bardzo dawno temu miałam link, nawet go podawałam i już zgubiłam… :twisted:

Moje maleńkie kociątko właśnie skończyło 11 miesięcy i jednak chyba coś je… waży 4,9 kg a ja się o niego tak martwię :ryk: a może znowu gdzieś odkryje działalność włamywacza :twisted:
Komu 0,95 metra kota??? Wibrysy 11 cm...Ktoś chce maleńkie kociątko…?

Eh, gdzie te czasy ….
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro mar 06, 2013 0:13 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

to juz 11 miesięcy??? jej nakręcił ten czas ktoś?że tak zasuwa?
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro mar 06, 2013 5:49 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

:D :1luvu:
Rosną nam Czarnulki.
Chociaż moja ciągle szczuplutka.
10 miesięcy i 3 400.
Kotek na baardzo wysokich łapkach.
Może to i lepiej - ostatnio ma nawrót wspinania się po firankach i wiszenia na nich - mój mały Batman.

U nas zimno, mróz i wiatr.
I nadal bardzo dużo chorych dzieci, nawet więcej niż w styczniu.
W pracy nie ma mowy o zerkaniu na Miau :(
Pozdrawiamy :1luvu:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro mar 06, 2013 23:10 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

Myszolandia pisze:to juz 11 miesięcy??? jej nakręcił ten czas ktoś?że tak zasuwa?
Tak! Mijający czas pędzi jak nakręcony i najlepiej to widać po dzieciach i wszystkich maleńkich istotkach!! …
MaryLux pisze: :piwa:
:D
NITKA/KARINKA pisze: :D :1luvu:
Rosną nam Czarnulki.
Chociaż moja ciągle szczuplutka.
10 miesięcy i 3 400.
Kotek na baardzo wysokich łapkach.
Może to i lepiej - ostatnio ma nawrót wspinania się po firankach i wiszenia na nich - mój mały Batman.

U nas zimno, mróz i wiatr.
I nadal bardzo dużo chorych dzieci, nawet więcej niż w styczniu.
W pracy nie ma mowy o zerkaniu na Miau :(
Pozdrawiamy :1luvu:
Masz zgrabną delikatną koteczkę nie to co moje kocurki – zawsze były duuuże… Mój nie jest smukły i wisi mu brzuszek….
Znowu zdenerwowałam się o niego po powrocie do domu gdy zobaczyłam nietknięte jedzenie na miseczce leżące od rana dodane dodatkowo po zjedzeniu wołowinki… Po pewnym czasie weszłam po coś do pokoju Krzysia i jak myślicie co zobaczyłam – rozwleczoną po połowie pokoju zawartość dwu opakowań – jedno RC i drugie SterilCat…. Koteczek już więcej nie dał rady zjeść… Nie bawiłam się w Kopciuszka i resztę wsypałam do jednego zamkniętego pudełka… :twisted:

Dziś było ładnie i dość ciepło mimo porannego lekkiego mrozu a od jutra słyszę o ponownym oziębieniu….

W pracy różnie – albo trochę luzu albo nie wiem do czego się zabrać… :wink:
Ups… dziś dostałam uprawnienia do kilku nowych programów – takie same jak mają kierownicy i usłyszałam, że nie muszę w sytuacjach oczywistych dawać wykazu do zatwierdzenia tylko sama to wprowadzać i robić porządki w systemie…
Kończymy jeden sezon rozliczenia okresu grzewczego a przygotowujemy się do kolejnego czyli to mój okres analiz i porządkowania danych…. plus równocześnie uzupełnienie przekazywania nadal brakujących danych…

Dość długo dziś byłam u Mamy… - jak na Nią jest stabilnie… Trochę się porusza po domu, przy mnie chodziła, zjadła to wszystko co przygotowaliśmy i to co przygotowałam na miejscu. Zmiany miażdżycowe coraz większe – ale to już znam sprzed lat – podobnie zachowywała się Siostra Mojego Dziadka. :(
….
Czy kiedykolwiek mówiłam że mam mądre zwierzęta….? Jeśli tak powinnam to odwołać…. Są mądre ale tylko jeśli chodzi o zaspokojenie ich potrzeba w pozostałych przypadkach całkowicie głupieją i głuchną…
Dziś niewiele brakowało a TZ zapytany przez weterynarza co się stało suczce odpowiedziałby, że spadła z 10 metrów z drzewa… O co chodzi? W parku na brzegu skarpy zauważyła biegającą wiewiórkę….. a myśliwski pies zacznie gonić wszystko co się rusza. Wiewiórka uciekła na szczyt bardzo cienkiego drzewa bardzo mocno przechylonego a suka za nią po pniu…. Skarpa w tym miejscu jest bardzo stroma i suka spadła w dół …. Wszyscy przerażeni patrzyli czy wstanie czy coś jej się stało… Podobno chwilę trwało zanim zszokowana się podniosła … Na szczęście nie stało się nic, nie kuleje, normalnie szaleje, ma apetyt i rozrabia… :|

Ufff! Nareszcie udało mi się zagłosować na Johna tego od kociaków: - 3,98% :ok:
viewtopic.php?f=8&t=149798&p=9680217#p9680217
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw mar 07, 2013 8:55 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

Biedna Choco. :cry:
Uważnie obserwuj ją przez kilka dni.
Po upadku z dużej wysokości mogą być obrażenia wewnętrzne, stłuczone żebra :(
10 metrów to bardzo wysoko 8O ( ok drugiego piętra)
Jak upadła i na jakie podłoże ?

Bardzo, bardzo trzymam, żeby nic poważnego jej się nie stało :ok:

U nas dzisiaj ciepło 7-8 stopni, ale ponury dzień :evil:

Na Kociaki Johna głosuję.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw mar 07, 2013 9:40 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

NITKA/KARINKA pisze:Biedna Choco. :cry:
Uważnie obserwuj ją przez kilka dni.
Po upadku z dużej wysokości mogą być obrażenia wewnętrzne, stłuczone żebra :(
10 metrów to bardzo wysoko 8O ( ok drugiego piętra)
Jak upadła i na jakie podłoże ?

Bardzo, bardzo trzymam, żeby nic poważnego jej się nie stało :ok:

U nas dzisiaj ciepło 7-8 stopni, ale ponury dzień :evil:

Na Kociaki Johna głosuję.
Dziękuję! Cały czas obserwuję Misię -narazie nie widzę niczego niepokojącego. Dowiem się może czegoś więcej dopiero wieczorem. Popołudniu spróbuję zobaczyć to miejsce, może znajdę to drzewo i zobaczę jakie to podłoże! Przypuszczam, że spadła na skarpę i z niej się stoczyła… Upadła na bok… Wygłaszczę ją jak codzień też dziś bardzo dokładnie…:cry:
Wieczorem wracając od Babci i potem podczas spaceru podziwiałam niebo pełne gwiazd.
Rano przez chwilę widziałam piękne słońce ale już niebo zasnuły chmury i jest ponuro. Jest dość ciepło! Prawdopodobnie będzie zmiennie – teraz słońce mi zaświeciło w oczy…
Nawet posłuchałam komunikatu w porannym dzienniku radiowym i zabrałam parasol…

Jak długo już głosujesz na Kociaki Johna? - ja dopiero od wczoraj wieczór… gdy to napisałam i dopiero z domu znalazłam odpowiedź:
viewtopic.php?f=8&t=149798&p=9680217#p9680217
kussad pisze:Świetna instrukcja! Podłożyłam się i przyznałam, że tego nie umiem i nie rozumiem ale mam nadzieję, że instrukcja przyda się nie tylko dla mnie :)
Ufff! Dziękuję! Udało się - 3,98% :ok:
kussad pisze:
miltonia pisze:
cytryna pisze:pomóżmy John'owi od kociaków zdobyć 10 tys. $
głosować można raz dziennie do północy 28 kwietnia
głosujemy na Purrfect Pals
http://www.theanimalrescuesite.com/clickToGive/shelterchallenge.faces?siteId=3

Głosuję codziennie :ok:
Dzisiaj jest na trzecim miejscu.

Przypominam dla chętnych. Głosujemy na:
Purrfect Pals,
United States, State WA
Arlington
Pisałam u siebie na wątku konkursowym ale nikt tego nie zauważył :( - kilka razy to oglądałam i dalej nie wiem, nie umiem głosować na Johna, nie znam angielskiego i często miewam różne problemy z komputerem - boję się źle kliknąć...

Czy można prosić o dokładniejsze opisanie jak tam się głosuje... - instrukcję wkleimy też na mój wątek ten z banerka w podpisie.
wiora pisze:
Aaaśka pisze:Ja nadal nie kumam. :( Nie widzę żadnego fioletowego prostokąta z napisami. I gdzie ten kod, jak już go znajdę, wpisać?
Sorki, ale ja debil techniczny jestem. :oops:
http://www.theanimalrescuesite.com/clic ... s?siteId=3
Wejdź prosze w podany link
na stronie tej widnieje taka pozycja
Search And Vote For A Shelter
Na dole pod tabelką znajduje się zaznaczona na delikatny fiolet opcja, z boku napis w okienku 'vote'
Trzeba kliknąć.Pojawi się kolejna strona, na której pojawi się następne okienko z cyferkami i literkami np: 4onm2a trzeba to przepisać w okienko poniżej i kliknąć na 'confirm vote'

wróć! w podanym linku nie wyświetla się opcja vote, tak więc trzeba uzupelnić tabelkę powyżej tz:
Shelter Name
- należy wpisać- Purrfect Pals

Country State City:

United States trzeba kliknąć w strzałkę i zjechać do WA Arlington

Następnie zatwierdzić i wówczas pojawi się fioletowa ramka z okienkiem 'vote' .Reszta jak powyżej
Mam nadzieję, że teraz zadziała :)
cytryna pisze:już szykuję
http://www.theanimalrescuesite.com/clickToGive/shelterchallenge.faces?siteId=3

Obrazek
wypełnić tabelkę zieloną wg wzoru
kliknąć search zaznaczony na niebiesko
pokaże się tabelka zaznaczona na żółto
kliknąć vote zaznaczony na czerwono

pokaże się nowa strona z kodem
Obrazek
przepisać swój kod
i kliknąć niżej na confirm vote

tadam :mrgreen:
Teraz zagłosowałam po raz pierwszy na Kociaki i Johna z pracy – nadal 3,98%!
Życzymy miłego spokojnego dnia i posyłamy słońce, które chwilowo u nas jeszcze pięknie świeci! :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw mar 07, 2013 9:44 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

Też głosuje z domu i pracy :wink:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw mar 07, 2013 11:33 Re: Choco i gryząco-drapiacy Czarny Wampir 3

i ja toże,tyle że tylko z domu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia