Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
NITKA/KARINKA pisze:Piękna ta warszawska zima, u nas od dwóch dni odwilż i nie da się wejść do parku obok mnie - wszędzie śnieg podchodzi wodą. Wczoraj na cmentarzu w nasłonecznionym miejscu widziałam pierwsze nieśmiałe przebiśniegi.
Te zdjęcia robiłam gdy już nie było tak pięknie jak w dniu gdy padał śnieg – naprawdę wszystkie drzewa i krzaki były równiutko pokryte dość grubą warstwą .anulka111 pisze:Piękne zimowe zdjęciaU nas w ciągu doby wszystko stopniało.
Które masz przebiśniegi – te same co ja większe czy te bardziej popularne mniejsze? Jakie masz kolory i odmiany tulipanów? Prymulki? – która odmiana, niskie czy wysokie, jaki kolor? Najchętniej upolowałabym te niskie drobne gruzińskie, te które nie przemarzają bo te moje są a raczej były jakieś nijakie…. Ja u siebie na razie zauważyłam tylko to co widać na zdjęciach zrobionych w sobotę… a zresztą nikt nie próbowal rozpoznawać co to jest...NITKA/KARINKA pisze:U nas dziś wróciła zima![]()
Lodowaty wiatr, - 2 stopnie i zamarzający deszcz.
A wczoraj było tak pięknie : słońce, + 10 w południe, całe kępy przebiśniegów i kiełkujące tulipany i prymulki ( dobrze,że nie odgarnęłam liści to mróz im nie zaszkodzi).
Jaką ściągawkę znalazłaś? Urle bardzo lubiłam a teraz od bardzo dawna już ich nie mamy – to były czasy maleńkiego Mruczusia i jego pierwszej zimy z nami… viewtopic.php?f=1&t=151170&p=9672915#p9672915dune pisze:znalazlam sciągawkę...![]()
U mnie wylazły spod ziemi listki hiacyntów
pewnie zmrozi je tak jak w zeszłym roku
i nie beda kwitły
zasypalam je korą
bo jeszcze mają byc mrozy podobno....
tez najbardziej lubię Urle
kussad pisze:Aniu jak się czujesz? - do kiedy masz zwolnienie?
Aktualny komunikat-fotoreportaż z mojej działki wkleiłam w sobotę u nas![]()
Prymulki jeżeli przezimują będę miała 2 odmiany ale to później... Niskie i kolorowe te sprzedawane w marketach wszystkie straciłam już jakiś czas temu a uzbierałam wszystkie kolory
…Każda pojawiająca się roślinka sprawi Ci ogromną niespodziankę gdy nie wiesz co kryje się w ziemi….będzie bardzo ciekawie!…anulka111 pisze:U nas piekne slonko, wyraznie cieplej niz w weekendJa bede miala pierwsza wiosne na mojej dzialce,bo przejmowalam dzungle pod koniec czerwca
Dziękujemy – oczywiście sobie poczytam!MaryLux pisze:My żyjemy. Czujemy wiosnę. I zapraszamy na bazgraninki Inki o wiośnie. Tutaj: viewtopic.php?f=1&t=142187
viewtopic.php?f=1&t=129181&start=1290#p9672921hanelka pisze:Kocida miała rtg. Nie ma więcej przerzutów. Zmiany na podniebieniu zatrzymały się. Uszy... ech...
Ale tu nic nie da się zrobić. We wtorek będzie miała usuwaną drugą listwę mleczną. Jest jeszcze o co walczyć, więc będziemy. Prosimy, trzymajcie kciuki za Kruszynkę
Aniuhanelka pisze:Za kciuki bardzo dziękujemy i prosimy nie puszczać! Dziś wieczorem zawożę Kruszynkę, jutro będzie miała trudny dzień. Uszy i podniebienie są nie do ruszenia, ale usuniemy guzki na wardze i listwę mleczną.
Agnieszko, niech się Twoje słowa w złoto przemienią! Niech się Kocidka jeszcze poturla! To nie jest jeszcze jej czas!!!!
hanelka pisze:Dziękuję Ewo. Bardzo się stresuję...
Już wiem Aniu, że jesteście w domu! Dopisałam się już wcześniej u Was!Myszolandia pisze:i ja trzymam kciuki hanelko,chociaż dopiero teraz doczytuję![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
viewtopic.php?f=1&t=145420&start=1230#p9675262MaryLux pisze:![]()
![]()
Myślę co Ani doradzić – czy nie lepszy byłby inny temat wątka… Kogo jeszcze poprosić żeby tam się odezwał… kogo wymyśliłam już zaprosiłam…. Teraz dziewczyny same rozmawiają bezpośrednio z osobami, które znają ten temat i mają doświadczenie w opiece nad zwierzakami z podobnym problemem!kussad pisze:
Nie wiecie przypadkowo kto na forum mógł mieć do czynienia z podobnymi przypadkami i mógłby dziewczynom coś doradzić? To kot potrącony przez samochód! Zapytały mnie na dogo ale ja niczego nie wiemMoże mogłybyście też na nim jakoś się odezwać
To ten wątek
viewtopic.php?f=13&t=151345&p=9675238#p9675238 Dziękuję!
Tak! Mijający czas pędzi jak nakręcony i najlepiej to widać po dzieciach i wszystkich maleńkich istotkach!! …Myszolandia pisze:to juz 11 miesięcy??? jej nakręcił ten czas ktoś?że tak zasuwa?
MaryLux pisze:
Masz zgrabną delikatną koteczkę nie to co moje kocurki – zawsze były duuuże… Mój nie jest smukły i wisi mu brzuszek….NITKA/KARINKA pisze:![]()
![]()
Rosną nam Czarnulki.
Chociaż moja ciągle szczuplutka.
10 miesięcy i 3 400.
Kotek na baardzo wysokich łapkach.
Może to i lepiej - ostatnio ma nawrót wspinania się po firankach i wiszenia na nich - mój mały Batman.
U nas zimno, mróz i wiatr.
I nadal bardzo dużo chorych dzieci, nawet więcej niż w styczniu.
W pracy nie ma mowy o zerkaniu na Miau![]()
Pozdrawiamy
Dziękuję! Cały czas obserwuję Misię -narazie nie widzę niczego niepokojącego. Dowiem się może czegoś więcej dopiero wieczorem. Popołudniu spróbuję zobaczyć to miejsce, może znajdę to drzewo i zobaczę jakie to podłoże! Przypuszczam, że spadła na skarpę i z niej się stoczyła… Upadła na bok… Wygłaszczę ją jak codzień też dziś bardzo dokładnie…:cry:NITKA/KARINKA pisze:Biedna Choco.![]()
Uważnie obserwuj ją przez kilka dni.
Po upadku z dużej wysokości mogą być obrażenia wewnętrzne, stłuczone żebra![]()
10 metrów to bardzo wysoko( ok drugiego piętra)
Jak upadła i na jakie podłoże ?
Bardzo, bardzo trzymam, żeby nic poważnego jej się nie stało![]()
U nas dzisiaj ciepło 7-8 stopni, ale ponury dzień![]()
Na Kociaki Johna głosuję.
kussad pisze:Świetna instrukcja! Podłożyłam się i przyznałam, że tego nie umiem i nie rozumiem ale mam nadzieję, że instrukcja przyda się nie tylko dla mnie![]()
Ufff! Dziękuję! Udało się - 3,98%
kussad pisze:Pisałam u siebie na wątku konkursowym ale nikt tego nie zauważyłmiltonia pisze:cytryna pisze:pomóżmy John'owi od kociaków zdobyć 10 tys. $
głosować można raz dziennie do północy 28 kwietnia
głosujemy na Purrfect Pals
http://www.theanimalrescuesite.com/clickToGive/shelterchallenge.faces?siteId=3
Głosuję codziennie![]()
Dzisiaj jest na trzecim miejscu.
Przypominam dla chętnych. Głosujemy na:
Purrfect Pals,
United States, State WA
Arlington- kilka razy to oglądałam i dalej nie wiem, nie umiem głosować na Johna, nie znam angielskiego i często miewam różne problemy z komputerem - boję się źle kliknąć...
Czy można prosić o dokładniejsze opisanie jak tam się głosuje... - instrukcję wkleimy też na mój wątek ten z banerka w podpisie.
wiora pisze:http://www.theanimalrescuesite.com/clic ... s?siteId=3Aaaśka pisze:Ja nadal nie kumam.Nie widzę żadnego fioletowego prostokąta z napisami. I gdzie ten kod, jak już go znajdę, wpisać?
Sorki, ale ja debil techniczny jestem.![]()
Wejdź prosze w podany link
na stronie tej widnieje taka pozycja
Search And Vote For A Shelter
Na dole pod tabelką znajduje się zaznaczona na delikatny fiolet opcja, z boku napis w okienku 'vote'
Trzeba kliknąć.Pojawi się kolejna strona, na której pojawi się następne okienko z cyferkami i literkami np: 4onm2a trzeba to przepisać w okienko poniżej i kliknąć na 'confirm vote'
wróć! w podanym linku nie wyświetla się opcja vote, tak więc trzeba uzupelnić tabelkę powyżej tz:
Shelter Name
- należy wpisać- Purrfect Pals
Country State City:
United States trzeba kliknąć w strzałkę i zjechać do WA Arlington
Następnie zatwierdzić i wówczas pojawi się fioletowa ramka z okienkiem 'vote' .Reszta jak powyżej
Mam nadzieję, że teraz zadziała
Teraz zagłosowałam po raz pierwszy na Kociaki i Johna z pracy – nadal 3,98%!cytryna pisze:już szykuję
http://www.theanimalrescuesite.com/clickToGive/shelterchallenge.faces?siteId=3
wypełnić tabelkę zieloną wg wzoru
kliknąć search zaznaczony na niebiesko
pokaże się tabelka zaznaczona na żółto
kliknąć vote zaznaczony na czerwono
pokaże się nowa strona z kodem
przepisać swój kod
i kliknąć niżej na confirm vote
tadam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, lucjan123, Marmotka, MB&Ofelia i 47 gości