WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 03, 2013 22:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Sie tez melduje do czytania nastepnych opowiesci. Zdjecia wspaniale!
Przy okazji pytanie: czy przy kotach mozna miec czyte okna dluzej niz 5 minut po umyciu?????

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Nie mar 03, 2013 23:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Felix oficjalnie miał być rudym brytkiem.
Nieoficjalnie jest...rudym Felixem. Jak to w pseudo: pan bóg strzela a pseuduch kule nosi.
Puszki na czubkach uszu są dosyć zaskakującym elementem "wystroju" Brytyjczyka, czyż nie?
W każdym razie to kot nieco brytkowaty- aczkolwiek w pseudo był też rudy Norweg- kocur...

MK postanowił pod Waszym wpływem od jutra rzucić szkołę i zostać nowym Helmutem Newtonem.
Dzięki Dziewczyny, już nie muszę płacić za korki...

Byłam w kinie na "Drogówce" ...yyyy...wbija w fotel...
Jak "Pokłosie" tylko inaczej.

Felietonik ma zadany Amelka.
Za karę. Za siczki o 6.44 w niedzielę rano -obok kuwety z pilnym zasypywaniem podłogą.
A potem (po posprzątaniu przez Kotkinsa na pół śpiącego zresztą) za przyjście do mamnji z mokrymi od siczków łapkami, skok na klatkę piersiową i miłosne wyznania wprost do mojego nosa . A oddech pachniał rybną chrupką, taa....
Dooobra idę spać, zasłużyłam c'nie ?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon mar 04, 2013 0:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

A se zaznaczę bo Amelka to ciekawy kotek i robi rzeczy niebywałe czasem :mrgreen: zresztą wszystkie zwierzaki Kotkinsa są fajne.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon mar 04, 2013 8:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Też przybiegłam:)
Kotkins, proszę Amelki nie karać.
Kicia jest bardzo grzeczna.
Urozmaica Wam życie jak potrafi, a że łapki mokre od siczków?
I co z tego, były krótko, przecież kicia wytarła starannie.... w pościel:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon mar 04, 2013 8:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Amciu. Tu ja, Ofelja. Się nie przejmuj siczkami. Po to są Duże coby sprzątać. Ja w sobotę wypięłam dupinkę za mocno i twarde wypadło za kuwetkę. Śmiordziało okropecznie, miauczę ci. A Duża nie poczuła albo udawała. Co się jej nawołałam coby przylazła posprzątać. Ale w końcu przylazła. No.
A Koleszanku wygląda jak wyliniały ściur. Tak mówia Duża. Nie wiem czemu jak ściur, ściur to jezd do zabawy i taki puchaty, a Koleszanku nie jezd puchata bo jej puchatość ucieka i się przyczepia do dywanu.
Pozdrawiam cię serduszkowo i słoneczkowo bo u nas świeci przes okno i jezd fajmnie.
Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon mar 04, 2013 16:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Doczłapalismy sie wreszcie, z opóżnieniem wielkim :oops:

Felix ma bardzo brytyjskie oczy - bursztynowe. Misia też takie miała, ale zzieleniały. I to wcale nie z zazdrosci :mrgreen:

Pozdrawiamy serdecznie kotkinsowo - oddzielnie słowa zachwytu dla MK - zdjęcie Amki w szybie - fenomenalne :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon mar 04, 2013 19:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

alez Kotkinsie- nie trzeba dziekowac :mrgreen: :mrgreen:
tylko powiedz MK ze do robienia zdjec fizyka jest baardzo przydatna, moze nauka latwiej pojdzie :wink:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon mar 04, 2013 20:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Z polskiego: 2+ i 3-
Naszą przyszłość widzę po angielsku i ewentualnie -łacinie.

Ale z fizyki mamy czwórkę.

Da więcej zdjęć, podczytuje Was jest jak Amelka zffycony ,że go tak chwalicie...on jest bardzo skromny : już w przedszkolu mawiał :" mamusia mówi ,że ja nie mam głosu ani słuchu więc śpiewam NAJGŁOŚNIEJ bo tak ładnie..."
Znajoma pani psycholog mówi ,że dzieci pewnych siebie matek takie właśnie są...hmm...

kotkins

Post » Wto mar 05, 2013 1:48 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

O, życie na wątku kwitnie.
Chcących obejrzeć brudne okna zapraszam do mnie - mam od strony ruchliwej ulicy. W porównaniu kocie noski i łapki są mi niestraszne.
Amatorom wystawiania dupki za kuwetę i wykopków polecam mój najnowszy zakup: http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ety/332882
Fajna z wyglądu i się sprawdza (bo ostatnio też znalazłam co nieco przewieszone przez kuwetę z finiszem na podłodze)... I nawet nie taka duża, tylko wysoka.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto mar 05, 2013 8:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

A ja znalazłam na jakimś wątku (przepraszam autorkę, nie pamiętam czyj był) pomysł na kuwetę z plastikowego pojemnika. Zrobiliśmy i skończyło się podmywanie kuwety i moczenie ściany. Serdecznie polecam.
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Wto mar 05, 2013 8:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Pomysł na kuwetę z plastikowego pojemnika był na wątku Morrisa i Rico (ewexoxo) - podczytuję po cichu tenże wątek.
Jak chodzi o kocie "wydaliny" przewieszone przez brzeg kuwety, to chyba nikt nie przebije Ofelii. Działo się to, jak Ofelczasta była miauleństwem, tuż po drugim odrobaczeniu. Wlazła do kuwetki, zrobiła co trzeba, a wychodząc pociągnęła za sobą dorodnego tasiemca, który malowniczo zawisł na ściance kuwety :strach:
Na szczęście dalszych przygód tasiemcowych już nie było.

No dobra, my tu sobie piszemy i piszemy, a Kotkins założył wąt i zniknął 8O . Haloooo, Kotkinsie!!! Gdzie jesteś?!
Chyba Melon dokopał się w końcu do Australii i Kotkins go tam szuka :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto mar 05, 2013 8:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

koteczekanusi pisze:O, życie na wątku kwitnie.
Chcących obejrzeć brudne okna zapraszam do mnie - mam od strony ruchliwej ulicy. W porównaniu kocie noski i łapki są mi niestraszne.
Amatorom wystawiania dupki za kuwetę i wykopków polecam mój najnowszy zakup: http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ety/332882
Fajna z wyglądu i się sprawdza (bo ostatnio też znalazłam co nieco przewieszone przez kuwetę z finiszem na podłodze)... I nawet nie taka duża, tylko wysoka.

Witam całe kotkinsowo.
Taką kuwetę i ja zakupiłam i wreszcie nie mam siczków pod i za kuwetą.

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Wto mar 05, 2013 8:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Nie dałoby rady z taką kuwetą u nas.
Leoś wchodzi do kuwety, staje na paluszkach, wypina tylną część kociego odwłoczka...i siiiika na ścianę .Tak z 30 cm powyżej poziomu żwirku.
I bpgom niech będą dzięki za krytą kuwetę!

Amelka twierdzi,że kuwety są jakimś dziwnym wymysłem,a siczki można zawsze zasypać podłogą...

kotkins

Post » Wto mar 05, 2013 12:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

Kryte kuwety i ja sobie cenię, nawet mam dwie. Ostatnio niestety porzucone na rzecz kuwety Lukrecji, do której biega całe towarzystwo. Kupiłam jej więc większą i podwyższoną (ale to głównie dlatego, że mi się spodobała z wyglądu), bo taką łatwiej schować, gdy jest niepotrzebna. Dwie piękne kryte swojego czasu wyrzuciłam właśnie z powodu braku miejsca do przechowywania (nie mam piwnicy ani niczego w tym stylu, szafa zawalona po sufit i nawet brak zakamarków). Oczywiście potem wielokrotnie tego żałowałam, ale se przecież nie postawię na widoku kuwet...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto mar 05, 2013 19:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- wielkie otwarcie!

a zcemu nie? Ladnie ozdob, to koty beda mialy zabawe :mrgreen:

Ja mam podobna wanienke, tfu znaczy kuwete. Krawedzie podwyzszone i wcale nie zapobiegly robieniu kupala poza kuwete, bo kot wypinal doopke. Pomogla nam kuweta zakryta duza, KWADRATOWA. w poprzek doopka sie miesci, zachwycona jestem ja. Tyle ze pokrywe musielismy zdjac, bo uwazaly ze to budka dla nich, tylko guupie Duze zwirku wsypaly :evil:
W takiej odkrytej teraz Zaraza robi i zaprawde koopale wreszcie sa wewnatrz kuwety a nie na zewnatrz. co najlepsze, ma niskie krawedzie i jakos im idzie.
Tak jak Leos staje tez Karol. Ostatnio jednak zaczal troche nizej dupke trzymac, wiec nie mam juz obsikanych kafelkow. No..czasem tylko sie zdarzy :mrgreen:
Ale koffa Karol najbardziej na swiecie wykopki. Przekopal sie juz do Chin, wrocil drugim tunelem. Teraz chyba do Australii tunel bedzie wiodl. I zadne krawedzie uwierzcie, nie wiadomo jak wyokie nie zapobiegaja wyrzutowi zwirka. albowiem kotek lapka wtedy ciagnie po sciankach kuwety zwir i na zewnatrz bach, a co, musze miec zajecie nie? W koncu lece sprzatac wysypisko, a kotek tylko czeka bo wie, ze przy okazji znoe kuweta bedzie czysta, wiec mozna znow narobic, pokopac i zabawa trwa :evil:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

[poprzednia][następna]