Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 28, 2013 16:58 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

key_west pisze:Jak wizyta? :kotek:

... na wizytę jadę na 18-19, jutro z samego rańca zdam relację .... pewnie ze Stasiem zabalujemy ...powspominamy stare, dobre czasy :ryk: ... wiesz jak jest :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon sty 28, 2013 21:32 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

... byłam ... i poprzytulałam .... i wyczochrałam Stasiulka. Jak weszłam to przybiegł jak piesek .... Ojejku ...jejku ... ciężko było , ale miło jest patrzeć jak Stasiu odnajduje się w nowym miejscu i integruje się z panemmężem :))) A panmąż jest nim zachwycony. Nie ma w nim agresji, jest grzeczny i bardzo mądry. Tak jak panmąż mówił - Stasiu trafił do Raju ... Jestem spokojna o kociaka , bo trafił do rodzinki prozwierzęcej. Muchy nie skrzywdzą ... Jestem spokojna ale i stęskniona tego anioła w czarnym futerku, bo nie mogłam go zatrzymać . Będzie uciechą dla innych ludków ... Tak już jest ... Ale będę go odwiedzać, bo nie sposób inaczej :)))
Obrazek

animalon

Post » Wto sty 29, 2013 7:54 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

Animalion, własnie to jest najgorsze, tzn. oswojenie się z myślą, że trzeba zwierzakowi pozwolić na DS, bo po to sie to robi. Ja nigdy nie przywykłam, jak nadchodził taki moment, to wiedziałam, że tak trzeba, ale żołądek to mnie skręcał. I przy każdym telefonie zastanawiałam się, czy to juz ten dom... I po każdym kocie wyłam jak durna, TŻowi też było ciężko, więc braliśmy kolejne.
Pamietam jak spłakałam się po 1 adopcji. No Iga znalazła świetny dom, w domu non sto jest Pani Babcia, emerytowana nauczycielka, która mieszka z wnuczką po 30-tce (wtedy pracowała w mięsnym:) ). Strasznie się bałam wizyty PA, ale Iga była zajęta i mnie zlała, ucieszyłam się, że sie odnalzała bandziorka. A Starsza Pani prowadziła mnie za rękę opisując gdzie Igusia je, gdzie siedzi, jak jedzą kaszankę (Iga środek, babcia...flaka), co robi Igusia jak do Pani Babci dzwoni Stefaniakowa (podsłuchuje i jej nie lubi, bo ta Stefaniakowa to taka...) no i jak się bawią (Pani Babcia ustawia kręgle z lalek i misiów na podłodze w pokoju, a Iga wpada w nie z impetem i robi demolkę, i tak kilka razy, aż do porzygu ze szczęscia). Idze naprawdę pozwalały na wiele, no kto zniesie tarzanie się kota w wiadrze z węglem (Iga to taka krówka) i pozwoli położyć sie w wyrku?:) Takie absurdalne sytuacje uspakajają:)

Animalion, trzymam za Ciebie kciuki:)

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Wto sty 29, 2013 9:34 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

WeraW pisze:Animalion, własnie to jest najgorsze, tzn. oswojenie się z myślą, że trzeba zwierzakowi pozwolić na DS, bo po to sie to robi.

Animalion, trzymam za Ciebie kciuki:)

... dziękuję :ok: Trzeba sobie powiedzieć ... no to do następnego kociaka :ryk:

Dzisiaj przez okno obserwowałam jak karmicielka zaczęła o 7.45 swoją trasę z jedzeniem dla bezdomniaków i jak zawsze przybiegły 4 kociaki, które m-c temu leczyłam i trzymałam w pracy - kotki tricolorki zostały wyleczone, podkarmione i wysterylizowane + 2 czarniutkie maluchy - wyleczone i odkarmione i postawione na nogi. Niestety dzikuski , nie miałam czasu na oswojenie i znalezienie domku .... wypuściłam w miejsce z którego je zabrałam . Miewają się wyśmienicie - tryskają zdrowiem i są ostrożne do ludzi ... co najważniejsze dla bezdomniaków :))) ... zawsze znajdzie się bidula , która znajdzie się w potrzebie :)))
Obrazek

animalon

Post » Wto sty 29, 2013 9:39 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

... po wczorajszej wizycie u chłopaka ...zdjęcia nie najlepsze, ale coć nie coś widać

:1luvu:

Obrazek

:1luvu:

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sty 29, 2013 9:52 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

animalon

Post » Wto sty 29, 2013 9:49 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

animalon, znając życie to długo na następną bidę czekać nie będziesz musiała - takie mamy "szczęście" :wink:
A na fotkach to Stasiek taki wyluzowany 8O ? Ale czad :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto sty 29, 2013 9:56 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

nelka83 pisze:animalon, znając życie to długo na następną bidę czekać nie będziesz musiała - takie mamy "szczęście" :wink:
A na fotkach to Stasiek taki wyluzowany 8O ? Ale czad :ok:

Fakt... Stasiu to luzak -nawet śpi już juz w nowym łózku z nowym swoim panciem :1luvu: gada sobie z nim o różnych kocich sprawach ... aż miło patrzeć, że w miarę szybko odnalazł się w nowym miejscu.
Obrazek

animalon

Post » Pon mar 04, 2013 16:32 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

Byłam w niedzielę w odwiedzinach u Stasiulka .... Chyba jeszcze mnie poznaje przybiegł z kitką wyprostowaną , dał się poczochrać i przytulić :piwa: A on rozgościł się na dobre: ogarnął wszystkie zakamarki i szafki. Podporządkował sobie Pana Męża i Panią Żonę :kotek: :kotek: :kotek: Tarmosi lokatorkę Zuzię .... czyli wszystko w normie. Państwo są MEGA zachwyceni Stasiem :1luvu: :1luvu: :1luvu: Takie wieści dla mnie to jak miód na serce :ok: Jestem przeszczęśliwa i mogę to powtarzać na okrągło :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Pon mar 04, 2013 16:33 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

Byłam w niedzielę w odwiedzinach u Stasiulka .... Chyba jeszcze mnie poznaje, bo przybiegł z kitką wyprostowaną , dał się poczochrać i przytulić :piwa: I tak: rozgościł się na dobre: ogarnął wszystkie zakamarki i szafki. Podporządkował sobie Pana Męża i Panią Żonę :kotek: :kotek: :kotek: A lokatorkę Zuzię tarmosi .... czyli wszystko w normie. Państwo są MEGA zachwyceni Stasiem :1luvu: :1luvu: :1luvu: Takie wieści dla mnie to jak miód na serce :ok: Jestem przeszczęśliwa i mogę to powtarzać na okrągło :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Wto mar 05, 2013 14:49 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

Animalion, cieszę się razem z Tobą:)

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Śro mar 06, 2013 7:53 Re: Stasiu-już w wymarzonym DS:) zdj.str. 11 metamorfoza

WeraW pisze:Animalion, cieszę się razem z Tobą:)

Ja również :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia]