Moderator: Moderatorzy
Tinka07 pisze:Paskudny stan zapalny w zębach nie jest wprawdzie bezpośrednim stanem zagrożenia życia ale na pewno pośrednim (np. cukrzyca lub nerki). Proponowałabym zrobienie szczegółowych badań krwi, żeby być pewnym co do zagrożenia narkozą. Następnie po przeanalizowaniu wyników badań krwi lekarz powinien dobrać jak najłagodniejszą narkozę (dodatkowo kroplówki dożylne podczas narkozy oraz środek odwracający narkozę (tzw. wybudzacz/antidotum) w zależności od zastosowanych preparatów anestetycznych).
Tinka07 pisze:Zepsute zęby trzeba wywalić wraz z korzeniami na cito. Sanacja zębów odbywa się zawsze wtedy, kiedy jest to konieczne i kiedy pozwala na to stan pacjenta. Wszystko jedno, czy rozpoczęto insulinoterapię czy nie.
Tinka07 pisze:Jakie są aktualne wyniki poziomu glukozy we krwi bez insuliny?
Mamrot pisze:Katastrofa - cukier 400 to bardzo dużo, no w twoijej nomenklaturze znaczy :dramatyczny. Czemu nie chcesz rozpocząć ins.? dawaj dziewczyno, nie ma czasu.
sheridan pisze:Co do wyniku po śniadaniu - a dobrze ty to mierzysz? Wiele glukometrów podaje odczyt mimo że kropla krwi była za mała.
piotr2422 pisze:po odstawieniu ipakitine osiagam wyniki mniejsze zarejstrowalem +6 279 ale to itak jest wysokoooooo jeszcze
piotr2422 pisze:po odstawieniu ipakitine osiagam wyniki mniejsze zarejstrowalem +6 279 ale to itak jest wysokoooooo jeszcze
Tinka07 pisze: Kropcia mnie niepokoi. Mój e-mail masz. Wyślij mi proszę wszystkie wyniki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości