Koty i Vivien - Wiedźkoty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 02, 2013 1:40 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

Tak spokoj jest mile widziany :kotek: święty spokój :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 02, 2013 19:46 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

Cieszę się kiedy nie mam o czym pisać, bo to znaczy, że wszyscy zdrowi :)

Co prawda Loli się pryszcz na brodzie pojawił, ale mamy specyfiki i sobie poradzimy. Choć Lola nienawidzi jak ma pryszcza - bo to jest prawdziwa Królewna :wink:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Sob mar 02, 2013 20:46 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

Dobry wieczor :)
Musialam tu wejsc i sie przywitac,widzialam filmiki,kocham koty,w szegolnosci maine coony,i tak zakochalam sie w rudy,dopoki nie zobaczylam Thora...jest tak piekny,wielki i dostojny,ze nie moge sie nadziwic magii jego kolorow,piekne umaszczenie,dlugi wlos...jednak rude wydaje mi sie ,ze maja krotsze jak i kryze.Jest wspanialy :) moj nastepny coon bedzie wlasnie taki! moge viven zapytac ile on ma?
bo moj 10mczny Dex wydaje mi sie maly do niego;)
Pozdrawiam!
Dom bez kota,to tylko mieszkanie... ;)
ObrazekObrazek

MaineCoonCat

Od: Wto lut 26, 2013 18:27

Post » Sob mar 02, 2013 21:01 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

MaineCoonCat pisze:Dobry wieczor :)
Musialam tu wejsc i sie przywitac,widzialam filmiki,kocham koty,w szegolnosci maine coony,i tak zakochalam sie w rudy,dopoki nie zobaczylam Thora...jest tak piekny,wielki i dostojny,ze nie moge sie nadziwic magii jego kolorow,piekne umaszczenie,dlugi wlos...jednak rude wydaje mi sie ,ze maja krotsze jak i kryze.Jest wspanialy :) moj nastepny coon bedzie wlasnie taki! moge viven zapytac ile on ma?
bo moj 10mczny Dex wydaje mi sie maly do niego;)
Pozdrawiam!

Witaj :) Thor ma skończone 3 lata, w tej chwili waży ok 9 kg. Teraz to on ma zimowy włos, który jest krótszy - najpiękniej wygląda w lecie - wtedy ma bujną kryzę. Zawsze się śmieję, że kastratom cała para idzie w kłaki :wink:
Dex może ci się wydawać mały, ale Maine Coony długo rosną - rozwijają się chyba do 3 lat.
Tu Thorcik miał 10 mies. https://lh4.googleusercontent.com/-PO2O ... G_3164.JPG
głowa nie nadążała za rosnącym ciałkiem ;)
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Sob mar 02, 2013 21:30 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

n wlasnie ja sie martwie,ze glowa wolniej rosnie :) ale hodowca mowil,ze to normalne,Dex wazy 8kg jest atletyczny,nie gruby,ale gabarytowo jest mniejszy od Thora,dla mnie to najwiekszy chlopak tej rasy jakiego widzialam,mimo,ze tatus Dexa byl wielki i mama jak na kocia dame rowniez duza :) Zakochalam sie w Thorku,jest niesamowity! :):)
ObrazekObrazek

MaineCoonCat

Post » Sob mar 02, 2013 21:47 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

MaineCoonCat pisze:n wlasnie ja sie martwie,ze glowa wolniej rosnie :) ale hodowca mowil,ze to normalne,Dex wazy 8kg jest atletyczny,nie gruby,ale gabarytowo jest mniejszy od Thora,dla mnie to najwiekszy chlopak tej rasy jakiego widzialam,mimo,ze tatus Dexa byl wielki i mama jak na kocia dame rowniez duza :) Zakochalam sie w Thorku,jest niesamowity! :):)

Głową się zupełnie nie martw - dorośnie do reszty :)
Największy Maine Coon, którego miałam na rękach ważył 13 kg, a nie wyglądał 8O Dopiero jak go wzięłam na ręce to poczułam jaki to zbitek mięśni. Thor ma troszeczkę tłuszczyku, ale nie za dużo, tak w sam raz dla kastrata ;)
Tu masz ślicznego MCO rudego z białym - całe 10 kg - ma na imię Daikoku.
https://lh5.googleusercontent.com/-Ral8 ... G_7168.JPG

Duży kot jest fajny, ale też i kłopot, bo ja Thora nie utrzymam długo na rękach - musiałabym chyba na siłownię biegać. I na damskich kolanach też się nie zmieści :( zawsze mu coś gdzieś zwisa :wink:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Sob mar 02, 2013 21:52 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

Thor i tak mi sie bardziej podoba,hihi ;)
no wlasnie,na to czekam na ten piekny wydluzony pyszczek ;) Dexio ciagle glodny,ale rozsadnie go karmie :) 2mce temu z niemowlaka przesalm na RC MaineCoon36 i wreszcie sie najada sucha,ale mokra i tak musi byc i toleruje jedynie gourmeta pearle taki 4pak moment idzie,ale wet mowil,ze jak chce to ma jesc :) Mam nadzieje,ze tez glowe bedzie mial duza i piekna jak reszta,bo z kity to akurat jestem dumna :) moj nastepny to bedzie dziewczynka w kolorach Thora :)
ObrazekObrazek

MaineCoonCat

Post » Sob mar 02, 2013 22:03 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

MaineCoonCat pisze:Thor i tak mi sie bardziej podoba,hihi ;)
no wlasnie,na to czekam na ten piekny wydluzony pyszczek ;) Dexio ciagle glodny,ale rozsadnie go karmie :) 2mce temu z niemowlaka przesalm na RC MaineCoon36 i wreszcie sie najada sucha,ale mokra i tak musi byc i toleruje jedynie gourmeta pearle taki 4pak moment idzie,ale wet mowil,ze jak chce to ma jesc :) Mam nadzieje,ze tez glowe bedzie mial duza i piekna jak reszta,bo z kity to akurat jestem dumna :) moj nastepny to bedzie dziewczynka w kolorach Thora :)

No to tak - z suchym przejdź na jakąś przyzwoitą bezzbożówkę, a mokre spróbuj mu dawać mięcho, a jak nie to puszki przynajmniej z 50% zawartością mięcha lub ryby.
Nasze wciągają suche - Power of Nature
a puchy Schesir.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Nie mar 03, 2013 11:23 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

dzieki wielkie za pomoc,bo hodowca kazal dawac royala mco36 i takiego je ,puszek nie znosi, je tylko royala saszetki, z naturalnych mies wolowiny sie nie tknie,jak juz to piers kurczaka,swieza rybke tak,ogolnie je duzo i czesto,ale wiadomo,ze rozsadnie mu dozuje,bo to taki cwaniak,ze jak ktos sie pojawia w kuchni to lezy przed miska,bo mysli,ze nikt nie wie,ze ktos inny wczesniej go karmil :lol:
ObrazekObrazek

MaineCoonCat

Post » Nie mar 03, 2013 11:27 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

Totw moje jedza chetnie,a koty cwaniaki-stad proby udawania,ze nic nie jadly :twisted: :1luvu:TOTW-Taste of the Wild -karma bezzbozona http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ild/177979

tego drugiego rodfzaju moje nie tykaja,orijena tez olewaly- rc kotom smakuje-ale to karma dla kociakow :roll:
Ostatnio edytowano Nie mar 03, 2013 11:41 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie mar 03, 2013 11:30 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

MaineCoonCat pisze:dzieki wielkie za pomoc,bo hodowca kazal dawac royala mco36 i takiego je ,puszek nie znosi, je tylko royala saszetki, z naturalnych mies wolowiny sie nie tknie,jak juz to piers kurczaka,swieza rybke tak,ogolnie je duzo i czesto,ale wiadomo,ze rozsadnie mu dozuje,bo to taki cwaniak,ze jak ktos sie pojawia w kuchni to lezy przed miska,bo mysli,ze nikt nie wie,ze ktos inny wczesniej go karmil :lol:

RC to bardzo popularna karma w hodowlach i ponoć karmę dla kocich maluszków mają rzeczywiście najlepszą.
Karmiłam RC, ale jadły go bardzo dużo i tyły. Karm bezzbożowych kot je mniej i nie ma w niej wypełniaczy (zbóż), które kotu nie są potrzebne w tak olbrzymiej ilości. Rybę i kurczaka podawaj tylko sparzone gorąca wodą.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Nie mar 03, 2013 11:35 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

ehhh szkoda,ze nikt mi o tym nie powiedzial :/ kupilabym zamiast rc maine36,bo mam w domu 10kg wor... w nast mcu mu zamowie w takim razie :) animonde junior miecho z foremek jadl jako maluch do pol roczku ,i mu obrzydla bo juz nie chce sprobuje tez tego shesira,bo royala mokrego uwielbia :) Dobrze,ze trafilam na to forum...
ObrazekObrazek

MaineCoonCat

Post » Nie mar 03, 2013 11:59 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

MaineCoonCat pisze:...kupilabym zamiast rc maine36,bo mam w domu 10kg wor... w nast mcu mu zamowie w takim razie :) ...

nie pozbywaj się tak od razu tego RC, bo może się okazać niezbędny do przestawienia kota na nową karmę. no i gwałtowna zmiana karmy - to często kłopoty kupiszonowe u kota.
powolne mieszanie i dosypywanie (z każdą porcją minimalnie więcej) nowej karmy daje lepsze rezultaty.
no i zapach. przyzwyczajanie kota do nowego zapachu karmy - koty też często nie chcą czegoś, co inaczej pachnie (nieznajomo, "nie tak").
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie mar 03, 2013 12:01 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

Po moich dosw. z kotem wrazliwym jelitowo-zmaiane dokonywalabym po pare ziarenek w misce nowej karmy i stopniowo dodawala po ciut wiecej.

anulka111

Post » Nie mar 03, 2013 12:05 Re: Koty i Vivien - Wiedźkoty

anulka111 pisze:Po moich dosw. z kotem wrazliwym jelitowo-zmaiane dokonywalabym po pare ziarenek w misce nowej karmy i stopniowo dodawala po ciut wiecej.

dokladnie taki mam zamiar :) a powiedzcie mi jeszcze kobietki,czy po 1roku zycia juz przejsc na dorosla karme mokra i sucha,czy u mco to tak jak pisza po 1,5roku? narazie je dla dorastajacych kotow,z dzieciaka juz przeszedl wczesniej,bo sie nie najadal :)
ObrazekObrazek

MaineCoonCat

[poprzednia][następna]