Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2013 19:40 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Jak się zwężają źrenice to juz dobry znak.
Można wspomóc dotlenienie nerwów podawaniem ludzkiej b-compleks. To malutkie tabletki, łatwe do zapodania.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro lut 27, 2013 20:57 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Babojago, jak ktoś szuka pomocy to zawsze może tutaj, dlaczego miałabym się gniewać? 8O

A tak poza tym - kurrr...a, kur...a. :evil:
Pies miał czipa i to wcale nie jest dobra wiadomość. Jeśli pies na widok właściciela chowa się za obce osoby, a właściciel tłumaczy, że już go straż miejska odwoziła i co on poradzi na to, że mu się pies podkopuje...? Teżet nie był specjalnie grzeczny, ale namawianie na kastrację słabo mu poszło, bo akurat w tej lecznicy za to sobie wołają 450 zeta, plus badania krwi.
Więc właściciel burknął, że pomyśli. Panie wetki na sam widok miny Teżeta się przejęły, to trzeba przyznać i nieźle postraszyły gościa, ale sądzę, że osiągnęły tylko tyle, że koleś weźmie psa na łańcuch. Kurde, żeby cholernik nie był taki upiornie żywiołowy i silny... :evil:

PS - powiedzcie mi, dlaczego te jeb...ne kastracje są takie drogie??? Powinno być jakieś dofinansowanie, cholera jasna, albo co.
Uh, zdenerwowałam się tym wszystkim i aż żałuję, że mnie przy tym nie było... :x

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lut 27, 2013 21:04 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Qurna,drogie.U nas kastracja dużego psa(samca)-ok 200zł.U suczek więcej,wiadomo :evil:
Ale nie pisałam,żeby wnerwić.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lut 27, 2013 21:06 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

cholera :|

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro lut 27, 2013 21:23 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro lut 27, 2013 22:20 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

U nas w woj. Opolskim w m-cach marzec i kwiecień jest akcja sterylizacji , psa można wykastrować już za 100 zł, mój pies z takiej promocji właśnie skorzystał a może raczej stracił :P

Wilczura szkoda :(

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Śro lut 27, 2013 22:35 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

:(
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro lut 27, 2013 22:48 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Teżet spisał tel gościa z jego samochodu, może jutro zadzwoni...
Idę spać z tych nerw. :?

Megana

Post » Śro lut 27, 2013 22:57 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

idź, niech ci się przyśni kraina szczęśliwych psów i kotów i wszelakiego zwierza

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro lut 27, 2013 23:15 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

kurcze :?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lut 28, 2013 0:03 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:Co ciekawe - Fistasz się nie boi, wychodzi, warczy na psa jak szatan, sika i wraca ciągle warcząc.

Brawo Fistasz :mrgreen:

Chłopaki wzięły psisko na klatę, a Ty na płaszczyk :D a poważniej to mam nadzieję, że właściciel się poczuje i psiakowi będzie lepiej, bo morda śliczności!
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Czw lut 28, 2013 20:25 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Achyo ... przeczytałam kilka stron i juz rozumiem :roll:
Psin myslisz nieco bity, że sie chował za obcych nawet ?
450 to jakas pomyłka chyba, że z kompletem badań niewiadomojakich.
Połowa tego to juz dużo za sterylke, kastracja jest tańsza bo nieinwazyjna.
Ale w tym wszystkim cudnie, że psu nie dałaś zginąć :1luvu:
I chyba nie jest tak najgorzej, że własciciel się znalazł co ? czy jest ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 28, 2013 20:43 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Najgorsze jest to, że cena sterylki czy kastracji kota jest z góry ustalona (u poszczególnych wetów i u każdego inna...) natomiast u psów uzależniona jest od wagi.... co jest sporą przesadą uważam.... :evil:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lut 28, 2013 20:49 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

A to nie wiedziałam.
Że niby więcej psa, więcej leków i innych akcesoriów ? To jest jakies wyjasnienie wzrostu ceny, ale bez przesady.
450 to bardzo bardzo dużo :roll:
Kilka lat temu sterylizowałam swoja suczkę, wyszło 250 ale to było z kubrakiem i pełnym badaniem krwi
przed. I juz wtedy to było drogo ...
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 28, 2013 22:21 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Bo to jest cholernie droga lecznica, ale wszystko mają, rtg i tak dalej. Po drugiej stronie torów, w innej lecznicy kastrowaliśmy Fistasza za dużo mniejszą sumę, ale tam jest jedna wetka, której bardzo nie lubimy i jej unikamy, a jej zmiennik co i rusz się zmienia.
W Międzylesiu jest też tańszy wet, no w ogóle, jak się chce, to się znajdzie.
Tylko chcieć trzeba.

Z CYKLU:
MAM SIOSTRZEŃCA.

Jędruś Prorok
Jędruś i Dziadziuś wracają z przedszkola.

J. (z czystą, dziecięcą ciekawością) - Dziadziusiu, ile masz lat?
D. (któremu nic mądrego do głowy nie przyszło) - Eee.. Dużo.
J.(rzeczowo) - To jesteś stary!
D.( z rezygnacją) - Ehm, ano tak.
J.(wyłuszcza konkrety) - Jak jesteś stary, to będziesz żył jeszcze 5 lat, a potem umrzesz i będę miał nowego dziadka, ale bez kapelusza.
D. ...

Do dziś Dziadziusia (który kapelusz zakłada wyłącznie na ewentualny bal karnawałowy) nurtuje pytanie: Dlaczego BEZ kapelusza?

Megana

[poprzednia][następna]