W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 25, 2013 20:54 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Jestem świrem ale nagrałam se liżącego mnie i się kotecka :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=2qP96d06IjQ

Cudna jest !
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon lut 25, 2013 21:16 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Jestem świrem ale nagrałam se liżącego mnie i się kotecka :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=2qP96d06IjQ

Miron... pięknisty :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: przyjdę i ukradnę :lol: cudna i kochana Moherkowa kotka :mrgreen: a paluszki te beżowe najbardziej mnie kręcą :oops: Tusia gdybym dawała koty do adopcjii jak inni w życiu bym Ci nie odmówiła tak dobrze mają kotki u Ciebie! :ok: :D Super warunki,a u mnie niestety nie.Mam nadzieję że kiedyś to się zmieni i nie będę się bała wyjechać.Strasznie się uzależniam od ludzi czy to lekarze czy znajomi i gdybym wyjechała to nikogo nie znam :( i wszystko od początku zaczynać trzeba.Bejbi nachalnie też chce lizać lecz nie może bo zarazi no chyba że od razu ręcę umyję.Przykre że musimy jej tego odmawiać :(

Monika53 byłam i zaglądałam :lol: ale Ty poszłaś na pokaz (czytałam że somalijskie spodobały Ci się :) ).Miron..dwa koty na M. Lesio za to ma charakter fajny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon lut 25, 2013 21:54 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Oj śliczna Tigrusia jest ,ma jedna cześc pysia jaśniejsza ,czy mi sie wydaje ?No sliczna syberyjka !! Jakie to szczęście , ze trafiła do Ciebie .Już widać że Ci zaufała , ślicznie ,spokojnie sie myje ,tez lubie patrzeć jak koty sie myją ,robią to z taką gracją !!!! Myśle o tym Tomaszku który został ,to tez piękny rasowy kot> Ciekawa jestem czy znalazl odpowiedzialny domek????? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Pon lut 25, 2013 22:02 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika53 Tomaszek znajdzie dom,tylko dziewczyny nic nie piszą by nie zapeszać.On najbardziej syberyjsko wyglądał lecz wygląd to nie wszystko :) Najważniejszy jest charakter bo na co komu kot który pogryzie bez powodu (są takie) albo są takie niedostępne i nie mogą być z innymi kotami :( W ogłoszeniach jest pełno MCO i syberyjskich (mniej) do adopcji lub oddania po dwóch latach bo musi być bez innych kotów...
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 26, 2013 0:42 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Chyba trzeba się wziąć na serio za kupalową sprawę Tigry.
Nie jest to biegunka bo jest 1 sztuka na dobę ale cały czas placki i śmierdzi to mocno, jest jaśniejsza.
Za luźna. Ile to już trwa? Co najmniej kilka dni.
Muszę jutro poczytać wątki na forum starannie i zastanowić się co z tym robić.
M i L jak T się tak skupka złoszczą się na nią i powarkują, inaczej, mocno pachnie czyli śmierdzi.

Monika53 pisze:(...) Już widać że Ci zaufała (...)

Tak, na szczęście w miarę szybko wybacza: pazury, czesanie, mycie dupska... tego wszystkiego czego nie znosi szczerze. Ale wiecie, że nigdy mnie nie ugryzła tak na serio choć czasami używam siły, aby ją złapać i przytrzymać do jakiegoś zabiegu? Złorzeczy, drapie, kopie, wyrywa się, warczy, syczy ale... nie gryzie.
Jednak woli chyba mojego męża bo do niego najczęściej się wtula na kolanka i pierś.

Martwi mnie ta kupa...
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Wto lut 26, 2013 0:57 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Nie wiem co doradzić...może czasowo na gastro intestinal przestaw kotkę :?: Moja musi do końca życia to jeść :( ale na początku smakuje kotkom.Jeśli robi takie placki to nie zatka się kłakami i nic nie potrzeba dawać.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 26, 2013 8:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tigra piękna jest :)
Jak będziesz badać,to zwróć uwagę na trzustkę,bo przy chorej trzustce są jasne żadkie kupy.Myślę,że to jednak tylko jakieś zaburzenia gastryczne i szybko przejdzie :ok:

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Wto lut 26, 2013 10:58 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Zamówiłam w nocy gastro intestinal RC (suche i saszetki). Na razie 2 kg, zobaczę czy jej się unormuje.
Dobrze by było, bo aby jej krew pobrać to trzeba lekko uśpić :-( inaczej nie da rady.
Badania krwi dobre miała więc mam nadzieję, że to tylko wrażliwy przewód pokarmowy.
Ewentualnie jak dieta nie pomoże może trzeba będzie kupki zbadać. Zobaczymy.

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 26, 2013 12:45 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

za zdrówko Tigruni :ok:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Wto lut 26, 2013 14:58 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witaj Tusia i nie martw się :) My tu kciuki będziemy trzymać :ok: i dobrze że gastro zamówiłaś tylko żadnych past na to nie dawaj bo nic nie da.Więcej czesania to się nie zakłaczy.Tigra gryzie z tego co pamiętam?Za skórę przy głowie ją mocno złap i szybko szczotką,a grzebień obrotowy jest jeszcze lepszy.Lepiej wyczesuje o 100 razy niż szczotki.Nie pamiętam czy posiadasz taki grzebień :roll: Oczywiście zęby nie mogą być za szeroko bo nie wyczeszą tego puchu.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 26, 2013 16:05 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

(...) Tigra gryzie z tego co pamiętam? (...)

Łapie zębami ale nie zaciska, ja to kiedyś nagram, to czesanie, dziecko poproszę to zobaczycie jaki to cyrk :lol:
Małe fiubździu robi wszystko, aby uciec i przerwać zaplanowaną przeze mnie czynność :) , wykorzystuje cała gamę swoich umiejętności :) .
O widzisz, byłam w zoologicznym, na rynku i zapomniałam o taki grzebień zapytać jaki MariaD pokazywała.
Ale mamy całe pudełko przeróżnych czesaczy, metalowy mały grzebień o 2 gęstościah zębów też i się czesze :wink: łod casu... do casu... ale ona nie kłaczy za bardzo.
Kupiłam sobie też gumowe rękawice grube kuchenne :mrgreen: , może ochroni choć trochę moją skórę przed pazurami, zobaczę :)
Kupiłam też po szufelce tych karm w zoologicznym (nie kupuję na wagę bo boję się, że zwietrzałe) ale tym razem wzięłam 2 rodzaje gastrycznych RC, aby jej już dać, czekając na kuriera.
Jedna to takie fajne kółeczka z dziurką (z dodatkiem ryby) a druga to ten intestinal . Jak przyniosłam to obie dziewczyny wyniuchały i spożyły ze smakiem po porcji jednej i drugiej. A jeszcze 400 gram Sanabell wzięłam Sensitive mit feinem z jagnięciną. Tez w tym typie karm.
I tez kupiłam (znowu poszalalam :-() drugą kuwetę krytą (60zł), wzięłam ja tylko dlatego, że ma bardzo wysoki dół - jak te najwyższe odkryte a takiej potrzebowałam dla mega grzebacza i wyrzucacza silikonu na balkon.
Coś takiego, sam spód jest baaardzo wysoki z jednej strony(zdjęcie tego nie oddaje) i można używać jako wysoką odkrytą.
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 26, 2013 17:36 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Nieźle zaszalałaś :) Te z dziurkami o smaku ryby koty uwielbiają,ale Tigra musi być choć tydzień na ścisłej diecie bo jak jej podasz kilka karm nie ma efektu.Sprawdzone u mnie :( Ja kupiłam raz grzebień i pisało obrotowy :evil: na opakowaniu lecz zamknięte i nie pozwolili mi otworzyć.W domu wyszło że to zwykły,ale może być bo ma część zębów dłuższych,a część krótkich.Kosztował 7zł. :mrgreen: z gumową rączką.Kupuję karmy zazwyczaj na wagę,ale to właśnie gastro u weta i inne takie.Kosztuje dużo taniej.Gastro zamyka się strunowo i nigdy nie było zwietrzałe.1 kg 32zł.Wszystko zależy jakie duże paczki bo 6 kg ma Urinary i cena za 1kg 26zł. Niestety te są nie zamykane,ale idą jak ciepłe bułki.Tam u weta mają też zwykłe Royala lecz już normalnie w paczkach.Oni w ogóle nic oprócz royal nie mają.W innych klinikach z kolei nie ma nic na wagę tylko trzeba dzwonić i zamówić.Kuweta fajna wysoka :)
Co do karm wrócę że nie płacę za wysyłkę i jeśli muszę tym karmić już zawsze to niestety paczka gastro 2kg 92zł. odpada :( Długo kupowałam normalnie paczkowane aż znalazłam tego weta.Wychodzi 64zł. (na wagę) to wielka różnica.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 26, 2013 17:43 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Jak przyjdzie ta zamówiona z netu 2kg - 79 zł to w takim razie będę jej podawać tylko tę i na kolację mokre (z 1/2 saszetki tylko, resztę na śniadanie zostawię) bo nie da spokoju, M i L wiedzą, że wieczorem jest mokre i dostają, T by było smutno, ale też mokre RCGIMC - http://allegro.pl/show_item.php?item=3027231350
Może tak być?
Zapomniałam po ile na rynku, na wagę za kg, zapytam.
Może okazać się też że ona na tego kurczaka uczulona w karmach i świeżego (bo jadła).
No zobaczymy, po tygodniu, na jednym rodzaju karmy. Najwyżej dalej będziemy szukać optymalizacji. Nic złego się nie dzieje to na spokojnie coś się dobierze, mam nadzieję.

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 26, 2013 17:56 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia Gastro Moderate ma psyllium i kupki są grubsze.Mi wet zalecił bo Bejbi ma szeroką okrężnicę i małe kupki nie idą :( Ogólnie?może być i ma super zapach.Ta gastro jest dobra na trzustkę bo jest mniej tłusta od zwykłej :) Przynajmniej tak piszą.Smakowo ta jest na pewno z mokrych gastro lepsza.
Szkoda że u tego weta nie ma w saszetkach Moderate i jedynie te zwykłe gastro czasem kupię po 4,60zł za sztukę.U innego weta są po 6zł.! a były po 5zł.
Propozycja jeśli Tigra lubi :) Hills id też na za miękkie koopale.Puszeczki o smaku wątróbki,taki mus.Bejbi lubiła,ale się przejadła.W necie też są lecz suche jest nie bardzo bo poprzednia kotka nie tknęła i ta też.W saszetkach 85 gram jest z mięskiem,ale kurczak i te są pyszne :)

Ja tak zmieniam bo kotu się nudzi jeden smak,ale na wagę nie ma Hillsa i jak pisałam dobre jest tylko mokre.Porównałam jak mojej kotce smakuje i ona wybiera saszetki nie puszkę Hillsa.Na razie niech Tigra je jedno tak jak kupiłaś bo nie dobrze często zmieniać karmy.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 26, 2013 19:00 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

No właśnie, ja mam w szafce różne mokre (z tych lepszych, zakupy promocyjne i pakietowe) i moje wcinają co popadnie i na co akurat mają smaka a są wybredne i często marudzą, rozpieszczone sierściuchy, i im nic nie jest.
Jej widocznie to zaszkodziło. Zbyt różnorodnie.
Ciekawe czy kiedyś jej to minie czy zawsze już będzie taka delikatna gastrycznie (o ile to jest przyczyną).

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]