A w kwestii dokocenia - wcale nie musi być Siostra, kocurek też dobrze się dogada z kocurkiem, ile z dwupaków u Smarti to faceci

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Szalony Kot pisze:Fajnie, że się znajdują na wątku PostPaluszkowe koty![]()
A w kwestii dokocenia - wcale nie musi być Siostra, kocurek też dobrze się dogada z kocurkiem, ile z dwupaków u Smarti to faceci
akne pisze:Wyprawa na cały dzień prawie, bo nie mamy auta, a mieszkamy na Targówku.
akne pisze:Zastanawiam się nad drugim kotem, ale ze względu na dość ograniczoną przestrzeń (30 m2, dwie osoby dorosłe i w/w kocurek) waham się mocno.
akne pisze:Wypada się też przedstawić - jak widać jestem tu nowa, na razie tylko czytam, bo wciąż mało wiem o kotach
Mam na imię Anka, mieszkam w Warszawie. Od 16.11.2012 pod moim dachem przebywa "Luzak z pokoju Stefana":
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=147018&hilit=na+paluchu&start=270
Kocurka po zabraniu z Palucha od razu zawieźliśmy do weterynarza - miał kaszel i chrypiał, prawdopodobnie pozostałość po kocim katarze. Pod troskliwą opieką wetów udało się go wyleczyć, przeszedł kastrację na nasz koszt w tej samej klinice - i bardzo dobrze, bo okazało się, że ma wrodzoną wadę serca, więc wymagał trochę indywidualnego podejścia (prawdopodobnie po darmowej kastracji na Paluchu nie byłoby kolorowo).
Zastanawiam się nad drugim kotem, ale ze względu na dość ograniczoną przestrzeń (30 m2, dwie osoby dorosłe i w/w kocurek) waham się mocno.
Póki co kocurek (imię ma charakterystyczne, nie chcę, żebyście się śmializa radą weta idzie na szczepienie kompleksowe 01.03 - to tak na wszelki wypadek, gdyby miała się pojawić Siostra.
To tyle, pozdrawiam Wszystkich
Revontulet pisze:Nie wahaj się. Też mieszkam na 30 m z kawałkiem - troje ludzi + dwa koty. Trzeci kot przy takim zaludnieniu to już byłoby za dużo, ale dwa są w sam raz
Ja też witam sąsiadkęRevontulet pisze:Witam sąsiadkęakne pisze:Wyprawa na cały dzień prawie, bo nie mamy auta, a mieszkamy na Targówku.![]()
Revontulet pisze:059/13
062/13
więc gdzieś tak na początku marca zafunduję mu szczepionkę (we wrześniu przy przyjęciu do schroniska dostał Tricat Trio),
AnielkaG pisze:więc gdzieś tak na początku marca zafunduję mu szczepionkę (we wrześniu przy przyjęciu do schroniska dostał Tricat Trio),
jaką szczepionkę? jesli kot był szczepiony we wrzesniu Tricatem to nie trzeba go teraz na nic szczepić
dostał tę szczepionkę we wrześniu 2012, z datą ważności do września 2013, to można go zaszczepić szczepionką na więcej chorób, skoro ma się pojawić inny kot itp.
Naciągają mnie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Beanie, Google [Bot], Google Adsense [Bot], KotSib, puszatek i 51 gości