Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 20, 2013 22:20 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Widać, że słodka kicia i bardzo by się domek szybko przydał :ok:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro lut 20, 2013 22:22 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Też miałam napisać, że łooooo burania :1luvu:

Uwielbiam buraski :1luvu:
po_prostu_kaska

Post » Śro lut 20, 2013 22:43 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

:P :P :P :ok:

Nieśmiało przypomnę :roll:
Nowa_Sztno pisze:Jeśli więc mogę Was prosić o lajki pod zdjęciami...
Tu linki do zdjęć:
http://tinyurl.com/ccw7het
http://tinyurl.com/cbdvc2a

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw lut 21, 2013 10:26 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

kochani w imieniu znajomej proszę o pomoc i podzielenie się sugestiami na temat allegro - wiem że część z Was z tego serwizu korzysta viewtopic.php?f=8&t=151023
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw lut 21, 2013 10:44 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

ewexoxo pisze:kochani w imieniu znajomej proszę o pomoc i podzielenie się sugestiami na temat allegro - wiem że część z Was z tego serwizu korzysta viewtopic.php?f=8&t=151023

Allegro towarzyszy mi intensywnie już kilka lat ;) za chwilę się odezwę i postaram pomóc :ok:
po_prostu_kaska

Post » Czw lut 21, 2013 22:53 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

dana.b pisze:To ja poczekam na opisy i resztę zdjęć. :ok: Odpocznij sobie :P

Zdjęcia zrobi w weekend Aga - ja dziś nie dałam rady, przepraszam :oops:

Ale opiszę te, co przesłałam:
1. Kotka Kizia-Mizia - raczej niedotykalska
2. Ruda Mona bez ogonka - dziki dzik, już chyba 3 rok w schronisku i absolutnie nie daje się oswoić
3. Lola - też z tych niedotykalskich
4. "Pikusia" (zauważyłam na stronie schroniska, że ma wpisane imię Pikuś, ale to dziewczynka) ;) - niedotykalska
5. Lunia - dzikuska
6. Myszeczka - dzikuska
7. Kropeczka - dzikuska
8. Arek (na stronie schroniska wpisane ma imię Lordzik, ale to imię innego kotka, tego, co go ostatnio do weta woziłam). To starszy pan, kastrat. Teraz znów choruje. Cierpi na plazmocytarne zapalenie dziąseł. Woziłam go ostatnio do weta przez 2 dni (co dało poprawę i dodatkowo zaczął jeść), teraz na unidoxie przez 2 tygodnie. Nie mam pewności, czy nie jest FIV+. Nawet sam schroniskowy wet stwierdził (jak go przywiozłam), że przydałyby się badania wszystkim kotom, a potem rozdzielenie ich wg wyników badań. Arek jest miłym kotem, ma ok 8 lat.
9. Puma (w schronie nazywany Rysio) - mój ulubieniec :) Ma alergię i prawdopodobnie (ale to moje podejrzenie) nawracające zapalenie zatok, bo nawraca mu bez względu na pogodę i obecność wirusów w schronisku. Zazwyczaj sam z tego wychodzi, czasem wspomagany antybiotykiem. Teraz znów kicha i z nosa lecą mu wielkie gluty. Od poniedziałku pewnie znów będzie na antybiotyku przez 2 tyg. To nei jest miejsce dla niego, bo z uwagi na alergię, powinien mieć specjalną karmę i dobre, domowe warunki. Też ma koło 7 lat, jest baaaardzo miły. To mój typ do kolejnych poszukiwań domu, tylko wiosną, jak mu przejdzie ten katar i futro zrobi się ładniejsze ;)
10. Inka - niedotykalska. W schronisku jest jeszcze jedna kicia bardzo do niej podobna, ale nie mam zdjęcia.
11. ADHD - młody kastrat. Baaaardzo fajny i łowny ;) Też ma katar teraz, czasami miewa rozwolnienie, czasami wymiotuje, ale nawet w tych gorszych dniach nie przestaje szaleć :) Trzeba go odrobaczyć (jak wszystkie) i wzmocnić (co czynię w miarę regularnie).
12. Lila - młoda kotka. Lubi się bawić zaczepiana patyczkiem z piórkami, ale do człowieka jeszcze przekonania nie ma.
13. Lordzik - no właśnie, to jest ten młody kotek, którego ostatnio do weta woziliśmy i leczyliśmy. Martwiłam się o jego oczko zwłaszca, bo Lordzik jest dzikusem i nie dawał się złapać, żeby go zabrać do weta, ani żeby podać jakiś lek/krople/cokolwiek. Przez tydzień, w trakcie leczenia, zamknięty był w klatce (żeby nie trzeba go było łapać do podania kropli), przez co odzyskał apetyt (jadł za dwóch) i przestał się tak panicznie bać człowieka. Ale nadal woli stać na boku a w razie potrzeby uciec.

To by było na tyle chyba...
Jak Aga dostuka zdjęcia, to opiszę kolejne :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lut 22, 2013 10:54 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Superrr! :ok:
Zdjęcia już sobie skopiowałam i zmniejszyłam. Dodam krótkie opisy, żeby nie zajmować wiele miejsca a do tych tu, podam link :P

dana.b

Post » Pt lut 22, 2013 14:48 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Pozdrowienia od Bezika :)

Obrazek

EVA2406

Post » Pt lut 22, 2013 17:22 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Eh, Bezik, kocie, Ty to jesteś :1luvu:
po_prostu_kaska

Post » Pt lut 22, 2013 21:58 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dziękujemy :1luvu:
Pozdrawiamy Bezika :ok: :1luvu:

dana.b

Post » Pt lut 22, 2013 22:44 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

A to jeszcze Bezik u mnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

c.d.n. za jakiś czas ;)

EVA2406

Post » Sob lut 23, 2013 1:15 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

:1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob lut 23, 2013 1:17 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Macie wieści o szczylkach i Kotce co zawoziliśmy do Krakowa :) ?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lut 23, 2013 9:39 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Jak tak patrze na Bezika.. Ogromny szacunek za to co dla niego zrobilyscie.
po_prostu_kaska

Post » Sob lut 23, 2013 9:50 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

CatAngel pisze:Macie wieści o szczylkach i Kotce co zawoziliśmy do Krakowa :) ?

Cat, Kochana, jeden ze szczylków został zwrócony - tzn. baba kazała go natychmiast zabierać, bo był za bardzo energiczny (???) 8O :roll:
Całe szczęście znalazł się jakiś DT w Krakowie, który się szczylkiem miał zaopiekować...

A kotka ma się dobrze :ok: , tu ostatnie wieści z Domku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149772&start=60

I raz jeszcze bardzo Wam dziękujemy za bezpieczne przewiezienie tych naszych sierściuszków :1luvu:

A Bezik... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

[poprzednia][następna]