Norbi [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 21, 2013 21:09 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Tak jest, w sobotę Magnolia jedzie
na DT do fifi2005 :1luvu: :1luvu: , o ile FeLV będzie ujemny,
bardzo prosimy o kciuki,
no, a później szukamy domu na zawsze :ok: :ok: ,
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lut 21, 2013 21:11 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

ruru pisze:Tak jest, w sobotę Magnolia jedzie
na DT do fifi2005 :1luvu: :1luvu: , o ile FeLV będzie ujemny,
bardzo prosimy o kciuki,
no, a później szukamy domu na zawsze :ok: :ok: ,

Magnolia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Czw lut 21, 2013 21:20 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Przyznaję się: to ja zwabiłam tutaj Gosiak104, podlinkowawszy Jej wątek Norbiego :oops:
Gosiowy miaukun Czinuś jest moją puchatą miłością od dawna i pewnie to dlatego Norbi od pierwszego wejrzenia utkwił mi w sercu... Kompletnie nie znam się na rasach, ale wyraz pyszczka Norbiego wydał mi się baardzo podobny do Czinkowego, więc skoro Gośka też widzi w kociszczu raczej mco niż norwega, to może jednak przyjmijmy, że jest miaukunem, hmm ;)...?

Tak bardzo bardzo się cieszę, że księciunio znalazł mądry, kochający i ciepły Dom :1luvu: - i wierze, że da radę, że wspólnie dacie radę, wszystko da się trafnie zdiagnozować i wyleczyć i że przed Wami jeszcze wiele długich, szczęśliwych lat :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw lut 21, 2013 22:03 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

fifi2005 pisze:Hej,

Cieszę się, że Norbi tak szybko się zaklimatyzował i polubił swój nowy domek. Fajnie! :1luvu: Proszę uściskać go od cioci z Łodzi, która cały czas trzymała kciuki i wysyła pozytywną energię, aby jak najszybciej wrócił do zdrowia. :1luvu:

Moi Drodzy,

Przypominam Wam o biednej Magnolii, którą biorę na DT, ale nadal szukam Domku Stałego dla niej.
Cały czas pytam znajomych czy ktoś by chciał kota, ale ..... narazie cisza..... :(

P.S. W sobotę rano umówiłam się z ruru w schronie, aby wziąć Magnolię.

Ja też szukam i tez cholera nic. Pracuję nad mamą bo z mężem nie przechodzi, separacją zapachniało :cry: No szlag by to trafił :evil:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw lut 21, 2013 22:04 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

O Magnolii pamiętamy, kciuki i ciepłe myśli są. Będzie dobrze :ok: u fifi2005 chwilkę pobędzie i ktoś ją porwie bo to piękna kotka :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lut 21, 2013 22:31 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Parę dni tylko zerkam i prawie nie czytam, a tu cuda się dzieją! :)
Kot od razu wie, że w domu jest swoim i faktycznie! Okazuje się, że jest w domu takim na zawsze :)
Strasznie się cieszę! :dance: :dance2:
Jasne, zdrowie nie najlepsze może ma, ale skoro chętnie je lepsze rzeczy niż fast foody to znacznie szybciej dojdzie do siebie :) . I nie przejmuj się, że sporo śpi - ostatecznie stara mądrość mówi, że sen najlepszym lekarzem jest :D .
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Czw lut 21, 2013 22:32 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Cieszę się z Norbiego i trzymam kciuki za Magnolię.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw lut 21, 2013 22:51 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

fifi2005 pisze:Przypominam Wam o biednej Magnolii, którą biorę na DT, ale nadal szukam Domku Stałego dla niej.

Czyli nie udało się z tamtą panią :-( szkoda.

Norbi się na mnie obraził za tabletkę Arthrofos (wrzuciłam do pyszczka, bo sam zjeść nie chciał): wczoraj się nie obraził, a dzisiaj już tak. Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie i że mi tu jakiegoś strajku głodowego nie urządzi albo co. Urok chorych kotów: łatwo urazić, trzeba dawać leki, a stres nie z tej ziemi. Ech...

A co do trafnego zdiagnozowania: wyniszczenie. To jest diagnoza. A jaka może być inna u kota, który ważył 1.5kg a powinien tak minimum 5-6 kg i leżał na mrozie? Stawy zwyrodniałe, na oko raczej nie będzie widział; resztę ciężko na razie ocenić - czas pokaże na ile co wróci do normy. Najgorsze to, że w zasadzie niewiele można zdziałać - można karmić, kochać i głaskać, ale najwięcej zależy od Jego organizmu.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt lut 22, 2013 0:20 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Kochać - to chyba najważniejsze. Serio.

Moja korabiewicka Biduńka[`], nędza nad nędze kiedy Ją wzięłam, przeżyła u nas prawie 4 - chyba szczęśliwe - lata. Tyle osób mi to mówiło już po Jej odejściu: że to musiał być cud Miłości...
Oby z Wami było tak samo i to na dłużej niż 4 lata :ok: :ok: :ok: ...
Bo moja Biduś to raczej starsza była, na pewno dużo starsza od Norbiego.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lut 22, 2013 6:31 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

U Norbisia najważniejsze, by się ta białaczka nie potwierdziła i by podniósł się stosunek albumin do globulin.
O całą resztę jestem absolutnie spokojna, bo domek :1luvu: zadba o wszystko :ok:
Kciuki gigantyczne trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Za apetycik też :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt lut 22, 2013 7:04 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Kciuki za oba koteczki : :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Trzymajcie się maluszki ! Nie dajcie choróbskom i kochajcie swoich Dużych ! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lut 22, 2013 8:47 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

I za Norbiego :ok: :ok: :ok: i za Magnolię :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 22, 2013 11:44 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Dzisiaj rano niczego nie chciał zjeść poza... zieleniną typu liście pietruszki czy rzeżucha, do których ciągnął... oczywiście zwymiotował kilka razy po trochę - a jednym znalazłam kłaczki (wyczesuję Go, ale On jest długowłosy). Gimpet MaltSotf Extra udało mi się Mu trochę wcisnąć (sam nie chce tego - może bezo pet mu zasmakuje). Obrażony, ale oczy lepsze - choć nadal źrenice różnej wielkości (od samego początku tak ma - szczególnie widać jak je trochę skurczy); normalnie takie różnice są objawem neurologicznym (najczęściej przy obrażeniach mózgu), ale On ma z tym okiem problem (głębokie uszkodzenia), więc to może z tego. W środę i wczoraj miał już ładniejsze oczy - dzisiaj od rana takie szersze: było widać, że coś Mu nie tak. Mam nadzieję, że to tylko kłaki, a nic poważniejszego. Jak się złości, to wali ogonem i łazi jak nakręcony - choć taki pożytek jak się wkurzy: chodzi sam i to po całym domu demonstrując niezadowolenie. Mam wrażenie, że euforia Mu mija i wraca do stanu przeciętnego (no chyba, że to nie euforia była tylko jakiś lek, który Mu dawał kopa i przestał działać, a o którym nie wiem; albo zastrzyk na stawy 17.02. i po tym następnym 27.02. znowu będzie biegał jak nakręcony). No jak mi mówiła wet na Brynowie: kot chory zawsze nierówno się zachowuje i nierówno je - dopiero jak jest w pełni zdrowy, to wszystko się stabilizuje. No nic - trzymajcie kciuki, żeby to były tylko kłaki (ludzie w szoku też potrafią biegać jak nakręceni nawet mając złamanie czy urwaną rękę, a za chwilę zemdleć).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt lut 22, 2013 11:56 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

:ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 22, 2013 12:11 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

To kciuki za Norbiego,parę dni nie zaglądałam z powodów zdrowotnych-a tu taaaaaaaaaaaaaaaka niespodzianka :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

[poprzednia][następna]