Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 21, 2013 11:09 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Na trzecim zdjęciu widać biało-rude kawałki Niezapominajki, starszej o jakieś 2 tygodnie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lut 21, 2013 14:02 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Na zdjęciu to tak nie widać, że mała. Trzeba ją postawić obok jakiegoś kocura czy co.
Ale na tym trzecim zdjęciu jest śliczna - czarna od góry, biała od podwozia. Niezwykła. Mogłabym taką mieć (nie, proszę mi nie wciskać). Takie zdjęcia trzeba eksponować, żeby kota zareklamować. Bo na tym, na którym siedzi, wygląda tak zwyczajnie jak czarno-biała krówka, a tu nagle przy trzecim zdjęciu aż mi się oczy zaświeciły. Z drugiego boku też ma taką równomierną granicę pomiędzy czarnym a białym, czy bardziej łaty?
Koniecznie powinnyście w ogłoszeniach wpisywać, że ma niezwykłe umaszczenie!
Tak samo Iveco - żałuję, że jej nie wzięłam po śmierci malizny. Teraz to już mam zbyt dużo kotów. Ale nadal uważam, że ona jest tak piękna (choć na zdjęciu na stronie fundacji zupełnie tego nie widać i innych zdjęciach, które czasem zamieszczacie, też), że odpowiednio dopilnowana (w tym indywidualnie oswajana) i wyeksponowana bez trudu znalazłaby dom. Mnie na jej widok szczęka opadła - taki czarny kot z białym czubkiem ogona!

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lut 21, 2013 14:17 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Aniu, wiem, że nie widać wielkości Konwalii, nie robiłam jej zdjęć "porównawczych". A poza tym to nie jest krowa, to jest pingwin. :mrgreen:
Do ogłoszeń dawałam jeszcze inne zdjęcia. 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lut 21, 2013 14:32 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Toż mówię, że na pierwszym wygląda jak krowa - co jest chyba najmniej "biernym" umaszczeniem. Ale na trzecim - to już całkiem łał :mrgreen:
Możesz dać hasło reklamowe - filigranowa dama o niezwykłym umaszczeniu...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lut 21, 2013 16:33 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Potrzebny ktoś do zrobienia zdjęć do ogłoszeń kotów na (chyba) Białołęce (okolice oczyszczalni). Bardzo sympatyczna pani, przejęliśmy z tej okolicy kilkanaście kotów (m.in. Hilton, Mała i Bura), zostało kilka (wtedy) dzikawych. Teraz wszystkie są zamknięte w mieszkaniu, bo po okolicy biegają jakieś psy i zagryzły już jednego kota. Koty się podobno oswoiły i dają się głaskać, ale trzeba to oczywiście zweryfikować. Budynek jest przeznaczony do likwidacji, a mieszkańcy do przesiedlenia. Pani nie da rady zabrać wszystkich obecnie z nią mieszkających kotów. DOŚĆ PILNE! (najlepiej weekend lub max przyszły tydzień).

I proszę kierowców oraz łapaczy by dali sobie teraz resztkowe urlopy, bo od początku marca ruszamy mocno z łapaniem - wtedy już nie będzie czasu na odpoczynek.

A wszystkich zachęcam do pomocy na Gersona, dla każdego się coś znajdzie do zrobienia!

I przypominam o ulotkach. To TEN czas.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lut 21, 2013 16:44 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

A w końcu ustaliliśmy coś w sprawie ulotek i podawania telefonu? Czytałaś dyskusje ze stron ulotkom poświęconym?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 21, 2013 16:57 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

no tak. w poście powyżej miałam na myśli rozdawanie ulotek 1%.

co do plakatów adopcyjnych i nr telefonu - ustalenia są, w toku. telefon będzie, ale dogrywamy szczegóły, zeby to zagrało w miarę nieźle. w tym celu muszę mieć kilka godzin na 4 literach przy kompie, może jutro a może dopiero w weekend.

sorki, ja ostatnio jakos w biegu. doczytuje w miare na biezaco, ale nie mam kiedy odpisac na wiekszosc spraw, te najpilniejsze po prostu oddzwaniam, reszta czeka na wolna chwile

no i wlasnie znow wybiegam, wiec do poznego wieczora mnie brak
Obrazek

jopop

Post » Czw lut 21, 2013 18:28 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Szalony Kot pisze:Ponawiam pytanie - podrzucać do lecznicy? :mrgreen:
Szalony Kot pisze:Miseczki dotarły, podrzucić je do lecznicy? Mam też jakieś żarcie i inne inności, to bym wszystko jednorazowo pchła :mrgreen:

iwona66 pisze:
Szalony Kot pisze:Obrazek
Potrzebujemy? Bo mogę tanio dostać 8)

Mogę się podłączyć pod miski ze śrubką ?

Pamiętam też o Twojej prośbie, postaram się jakoś pokombinować, by było dla każdego - jakby co :ok:

Sorki, umknęło mi - tak, zostaw w lecznicy. Dzięki! :D
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lut 22, 2013 9:35 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

jopop pisze:Potrzebny ktoś do zrobienia zdjęć do ogłoszeń kotów na (chyba) Białołęce (okolice oczyszczalni). Bardzo sympatyczna pani, przejęliśmy z tej okolicy kilkanaście kotów (m.in. Hilton, Mała i Bura), zostało kilka (wtedy) dzikawych. Teraz wszystkie są zamknięte w mieszkaniu, bo po okolicy biegają jakieś psy i zagryzły już jednego kota. Koty się podobno oswoiły i dają się głaskać, ale trzeba to oczywiście zweryfikować. Budynek jest przeznaczony do likwidacji, a mieszkańcy do przesiedlenia. Pani nie da rady zabrać wszystkich obecnie z nią mieszkających kotów. DOŚĆ PILNE! (najlepiej weekend lub max przyszły tydzień).
Obrazek

jopop

Post » Pt lut 22, 2013 10:47 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

jopop pisze:Potrzebny ktoś do zrobienia zdjęć do ogłoszeń kotów na (chyba) Białołęce (okolice oczyszczalni). Bardzo sympatyczna pani, przejęliśmy z tej okolicy kilkanaście kotów (m.in. Hilton, Mała i Bura), zostało kilka (wtedy) dzikawych. Teraz wszystkie są zamknięte w mieszkaniu, bo po okolicy biegają jakieś psy i zagryzły już jednego kota. Koty się podobno oswoiły i dają się głaskać, ale trzeba to oczywiście zweryfikować. Budynek jest przeznaczony do likwidacji, a mieszkańcy do przesiedlenia. Pani nie da rady zabrać wszystkich obecnie z nią mieszkających kotów. DOŚĆ PILNE! (najlepiej weekend lub max przyszły tydzień).

Wrzucę na FP jak zejdą te grzecznościowe ogłoszenia niżej.
Btw kto je wrzucał, żebym potem wiedziała, kogo męczyć o aktualność? :twisted:

I podrzucę do lecznicy miski jutro :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 22, 2013 14:32 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Sz.K. - nie wiem o czym piszesz :twisted: więc to na pewno nie ja wrzucałam :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pt lut 22, 2013 15:01 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

odpisałam na maila, dzięki, dam znać czy udało się zgrać ;)
Obrazek

jopop

Post » Pt lut 22, 2013 18:01 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Szalony Kot pisze:Wrzucę na FP jak zejdą te grzecznościowe ogłoszenia niżej.
Btw kto je wrzucał, żebym potem wiedziała, kogo męczyć o aktualność? :twisted:

I podrzucę do lecznicy miski jutro :ok:

Ja 8)
A aktualności masz też tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=151003
viewtopic.php?f=1&t=151034

I dzięki za miski.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lut 22, 2013 22:54 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Fotografa już mam, teraz potrzebny kierowca, najlepiej na ten weekend. Na Białołękę, Skierdowska. Dojazd komunikacją publiczną jest tam delikatnie mówiąc nienajlepszy... EDIT - fotograf jest z Żoliborza, więc nie trzeba przez całe miasto pomykać, tylko północne rejony...

HELP!
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]