Moje 3 buraski w DS Sunshine

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 23, 2012 22:57 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

Moim cudownym chłopaczkom oraz ich fantastycznym Dużym,
Wszystkiego Najlepszego, Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Swiąt Bożego Narodzenia i czaderskich pre-zentów pod choinką życzy Smarti z całą Kociastą Załogą ... Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon gru 24, 2012 10:51 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

Zdrowych spokojnych świąt dla kociego trio i Dużej :s5:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro lut 20, 2013 20:35 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

Oj takie piękne życzenia tutaj napisane a ja nie mogłam na forum podziękować czy odwzajemnić życzenia :( hasło mi przepadło i minęło trochę czasu zanim je odzyskałam ale już jest w porządku :)

Nowinki z życia kociastego trio.. otóż każdy chyba na inny sposób przeżywa tą nieszczęsną zimę. Filemon z Jerrym siedzieliby ciągle na oknie obserwując spadające płatki śniegu (Filemon nawet przez szybę podjął się próby złapania ich :P ) . Jerry troszkę mniej je suchej karmy , natomiast apetyt nadrabia mięsnymi przysmakami :) Za to Tomuś przeszedł już chyba całkowicie na wegetarianizm :? Suchą karmę, przysmaki różnego rodzaju suche oczywiście jadłby na okrągło.. lecz trzeba mu urozmaicać dietę, a że mięsa nie je (surowe raz na jakiś czas jak ma ochotę to "skubnie" trochę) to je np pomidory, ogórki, owoce (tylko to lubi poza suchym jedzeniem). W szczególności za pomidorami wariuje..

Natomiast zaobserwowałam, że Tomuś często siedzi pod drzwiami i "płacze" ,jeśli nikt nie reaguje na jego prośby, udaje się na okno i tam dokańcza swoją "Serenadę" :lol: Tak więc spełniłam jego prośby i zaczęło się wychodne na śnieg :D
Oczywiście w kubraczku, na smyczce wychodzimy razem na spacery, lecz krótkie co by nie zmarzł :) On hasa i hasa po białym puchu.. :)

Kilka zdjęć Tominka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu kilka zdjęć całej "rodzinki" razem i osobno

Filemon
Obrazek

Obrazek

Jerry
Obrazek

Tom
Obrazek

Razem
Obrazek

Obrazek

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Śro lut 20, 2013 20:51 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

jejku , jakie one wszystkie piękne :love: :love: :love:

prześliczny kubraczek ma Tomunio :kotek:

ale żeby kot lubił pomidory 8O -pierwsze słyszę :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lut 20, 2013 21:34 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

a no tak sobie żyjemy :)
co do pomidorów - też się dziwiłam, ale widocznie takie jego upodobania smakowe i nic na to poradzić nie mogę (ale się zrymowało) :ryk:

w okresie wiosna/lato kocięta czeka przeprowadzka, miejmy nadzieję, że szybko zaaklimatyzują się w nowym mieszkanku :) ważne, że będą razem :)

Sunshine307

Post » Śro lut 20, 2013 21:36 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

Cudne chłopaki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Śro lut 20, 2013 22:17 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

W takim kubraczku to i ja chętniej wychodziłabym na powietrze :wink: ,gorzej byłoby u mnie ze smyczką :ryk: :ryk: :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw lut 21, 2013 0:36 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

a to przeprowadzacie się?
będą z Tobą?
jak będą z kimś z was to na pewno będą szcześliwe-no i najważniejsze że będą razem :ok:

wiesz zapewne ale na wszelki wypadek napiszę, żeby przez pierwsze dwa tygodnie na nowym miejscu nie wypuszczać ich z domu za nic w świecie-muszą uznać nowe mieszkanie za "swoje" bo inaczej może im strzelić do makówki wracać do poprzedniego domu :strach:

przesłodkie są ale Tomuś i Jerry bardzo zmężnieli :1luvu:

smarti

Post » Czw lut 21, 2013 11:19 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

Wiem wiem o tym.. Zresztą tylko Tomuś jest wychodzący i to tylko i wyłącznie ze mną :-) tak przeprowadzamy się z chłopakiem na swoje i koty bierzemy ze sobą.. Dopiero latem będziemy odwiedzać rodzinkę z Tomusiem a i zawsze oni mogą odwiedzać nas :-) w końcu to tylko 30km

Sunshine307

Post » Czw lut 21, 2013 13:49 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

noo :D
bo Tomuś jest taki bengalkowy i jakby świerćdługowłosy :lol:

smarti

Post » Czw lut 21, 2013 23:42 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

Tomi to jakaś "wybuchowa" mieszanka - dosłownie :ryk:
a taki ogon puszysty to ma zazwyczaj jak wychodzi na dwór bo w ten sposób okazuje swoją radość, że idzie na spacer :D

Sunshine307

Post » Pt lut 22, 2013 11:34 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

nie ma co-czaderskie kotki Ci załatwiłam, czyż nie :D :?: :ok:

ale z radością przyznaję że świetnie o nie dbasz-widać że są kochane , szczęśliwe i spokojne :piwa: :1luvu:

smarti

Post » Pt lut 22, 2013 23:59 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

jasne smarti :1luvu: racje trzeba przyznać, że są świetne :ok:
Zapraszamy kiedyś w odwiedziny na Śląsk (jak już będzie po przeprowadzce) :piwa:

ps. najbardziej rozbraja mnie to, że one wszędzie za mną chodzą jak przylepy, do tego wszystkiego Tomuś woła "mama" (ale o tym już pisałam) i gdy biorę go na ręce przytula się tak i obejmuje mnie jak dziecko :) każdy się dziwi ale też mówi, że to trójka moich dzieciaków :ryk:

Sunshine307

Post » Sob lut 23, 2013 0:13 Re: Tom i Jerry + Filemon w DS Sunshine !

a dziękuję :D
rzadko ruszam się z mojej wsi ale może kiedyś .. :D

one się fajnie dobrały-wglądają bardzo przyszłościowo - czyli jak wyklęty związek partnerski z zaadoptowanym synkiem :strach: :ryk: ... i chyba to też już kiedyś pisałam :lol: :ryk:

smarti

[poprzednia][następna]