Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2013 20:24 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Broszka, a mogłabyś teraz jakoś odwołac ten śnieg? Skoro już go przywlokłaś wcześniej..? Znudził mi się :roll:

Proponuję też podniesienie temperatur do jakichś +8 C - żeby mi spółdzielnia nie wyłączyła ogrzewania, bo mieszkanie chyba nieźle schnie dzięki grzaniu, ale z wyższą temperaturą na zewnątrz wywietrzyłabym bez bólu :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 20, 2013 7:58 Re: Broszka & Company

Optuję z +28st. :mrgreen:

Ogrzewania to chyba jeszcze długo nie wyłączą..?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 20, 2013 8:11 Re: Broszka & Company

+28 byłoby piękne, ale na razie jest niemożliwe. A ogrzewanie wyłączą jak się zrobi cieplej - zwykle jak w nocy jest powyżej 10ciu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro lut 20, 2013 10:34 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Broszka, a mogłabyś teraz jakoś odwołac ten śnieg? Skoro już go przywlokłaś wcześniej..? Znudził mi się :roll:

Niestety, odwołuję i nie chce się spełnić :evil:
Zasypało nas doszczętnie :strach: Przez dobę spadło jakieś pół metra śniegu i nadal sypie... Jest pięknie ale oczywiście nie mam możliwości wyjazdu a muszę do weta i po słomę pojechać :x

morelowa pisze:Optuję z +28st

Dla mnie to zdecydowanie za wysoka temperatura :strach:
A ogrzewanie u nas wyłączą kiedy sami zdecydujemy :wink:

Pippin zaczął wymianę zębów - wszystko obgryza i zostawia pokrwawione ślady bo dziąsła mu trochę krwawią :? No i chyba jest wnętrem bo tylko jedno jajeczko mu wymacałam :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro lut 20, 2013 12:25 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Pippin zaczął wymianę zębów - wszystko obgryza i zostawia pokrwawione ślady bo dziąsła mu trochę krwawią :? No i chyba jest wnętrem bo tylko jedno jajeczko mu wymacałam :roll:

Skąd ja to znam? :twisted:
Jajko może jeszcze zejdzie - czasem nie schodzą równocześnie. A jak nie, to trzeba będzie wymacać gdzie się ukrylo i przy kastracji usunąć. Ponoć u kocurów zdarza się to dość często. Mój nieżyjący rezydent-senior też byl "jejdnojajeczny"; na szczęście drugie jajko utknęlo w kanale pachwinowym, a nie w jamie brzusznej, i dalo się latwo usunąć. Niestety, musial mieć kilka szwów na brzuchu i nie mógl skakać w związku z czym znielubil naszą panią doktor :mrgreen:

Broszka, a może by tak kilka zdjęć Pippina? Albo razem z Broszką? :P

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lut 20, 2013 12:59 Re: Broszka & Company

No właśnie.
I nie ma, że odwołuję i nie chce się spełnić. Musisz bardziej się postarać :mrgreen: .
felin pisze:Broszka, a może by tak kilka zdjęć Pippina? Albo razem z Broszką? :P

Jestem za :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lut 20, 2013 14:31 Re: Broszka & Company

Magia się Broszce wyłączyła.. Może czarnego kota nowego potrzebuje ?? :mrgreen:
To życzenie to tak z głębi serca musi byc - jak poprzednio..
Staraj się , staraj, bo ptaki nie mają co jeść :(
Na zdjecia Pippina też się zapisuję :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 20, 2013 18:13 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Magia się Broszce wyłączyła.. Może czarnego kota nowego potrzebuje ?? :mrgreen:

Ale że niby cztery czarne nie wystarczą? :roll:

Zrobiłam kilka fotek, wstawię zaraz jak obrobię ;)
Bardzo trudno zrobić zdjęcie obiektu poruszającego się z prędkością światła :twisted:
Na większości Pippin wyszedł jako rozmazana plama lub w kadr załapał się tylko koniec ogona lub tylna łapka :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lut 20, 2013 20:49 Re: Broszka & Company

CZekam więc na fotki :)
Zmartwiłaś mnie tymi obróżkami, bo rozważałam właśnie zakup. Wrzucisz linka, które to?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro lut 20, 2013 21:52 Re: Broszka & Company

Broszka pisze: Bardzo trudno zrobić zdjęcie obiektu poruszającego się z prędkością światła :twisted:
Na większości Pippin wyszedł jako rozmazana plama lub w kadr załapał się tylko koniec ogona lub tylna łapka :mrgreen:

No coś Ty- wcale nie trudno :mrgreen: . Ćwiczenie czyni mistrza.
A poza tym jak już takie zdjęcie zrobione w ruchu wyjdzie to jest co podziwiać :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lut 20, 2013 22:51 Re: Broszka & Company

Pochwaliłam się, że u nas mało. No to mam :mrgreen:
Sypie od rana :evil: .

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Czw lut 21, 2013 8:05 Re: Broszka & Company

Obiecywałam sobie, że o pogodzie nie będę... ale.. śnieg pada :placz:
Czarne koty Broszki się 'wyczerpały magicznie' :wink: ? Potrzeba świeżego ...Malutkiego?

Właśnie- Fiodek dał się 'zdjąć' między szafą a czymś - w połowie drogi :mrgreen: A niektórzy to kometom robią zdjęcia... :wink:
Niestety , moim aparatem też by sie nie udało.

Obrazek

morelowa

Post » Czw lut 21, 2013 8:31 Re: Broszka & Company

A u nas całkiem ładnie, a przynajmniej już nie pada :D :ok:

Alienor

Post » Czw lut 21, 2013 10:42 Re: Broszka & Company

Nas kompletnie zawaliło śniegiem 8O :evil:
Mimo że mam bardzo wysokie termobuty (pod kolano) to po dzisiejszym rannym brodzeniu w śniegu na padoku żeby odśnieżyć pastucha wróciłam do domu z mokrymi spodniami do połowy uda bo miejscami zapadłam się tak głęboko w śnieg :?
I nadal sypie, chwilami bardzo intensywnie :strach:

Fotki dopiero zaczynam zgrywać bo wczoraj siadły baterie w aparacie i musiałam naładować.
Mój aparat mnie nie lubi :evil: nie umiem nim robić zdjęć, szczególnie w ruchu bo wszystko wychodzi nieostre i rozmazane :roll: Poprzedni aparat był badziewiasty a zdjęcia prawie zawsze wychodziły super - ten aparat niby dużo lepszy a fotki wychodzą beznadziejne :x

Conchita pisze:Zmartwiłaś mnie tymi obróżkami, bo rozważałam właśnie zakup. Wrzucisz linka, które to?

Takiego linka dostałam od Alienor: http://fionka.pl/produkt-10337.html
a ja kupowałam tutaj: http://www.zoohurtowo.pl/kot/zdrowie/fe ... 0f87fa191c
W sumie to nie wiem czy nasze obroże działają bo to trochę trudno określić w naszej sytuacji :roll:
Doszedł nowy kot i nie wiadomo jak seniorki reagowałyby bez obróżek, może byłaby jeszcze większa katastrofa? Seniorka najgorzej znosząca tą sytuację jest padaczkowa i jej zachowania w ogóle często są dziwne i nieprzewidywalne - oprócz obroży dostaje także leki więc raczej nie można się sugerować jej przykładem.
U Was zdecydowanie łatwiej będzie określić czy obroże zadziałają czy nie :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lut 21, 2013 12:06 Re: Broszka & Company

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]