Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2013 19:18 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Jak zawsze u Was jest miło, przyjemnie, wesoło :1luvu:
Uwaga-to nie żart! Wpadam tu odpocząć!
Dziękuję :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto lut 19, 2013 19:26 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Lubię tu zaglądać, choć mało mam czasu ostatnio.

Chociaż wiesz... powoli staje się to nudne: WCIĄŻ same dobre wiadomości... :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto lut 19, 2013 20:27 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

:ryk: :ryk: :ryk:
Chciałabym się tak nudzić na każdym wątku :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto lut 19, 2013 20:32 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

dana.b pisze:Jak zawsze u Was jest miło, przyjemnie, wesoło :1luvu:
Uwaga-to nie żart! Wpadam tu odpocząć!
Dziękuję :ok:

To ja dziękuję :) Przede wszystkim Nowej_Sztno za to, że Mokatka tak odchuchała i że w ogóle chciała dać kota osobie spoza forum, nieznanej i mieszkającej tak daleko. EVA2406 za wizytę PA, która musiała wypaść nienajgorzej, meksykance za transport mojego El Kocurro a wszystkim innym za kciuki :)

Nowa_Sztno pisze:Lubię tu zaglądać, choć mało mam czasu ostatnio.

Chociaż wiesz... powoli staje się to nudne: WCIĄŻ same dobre wiadomości... :lol:

Ja na te dobre wieści nie narzekam, ale skoro czytelnicy spragnieni sensacji :lol: to może postaram się o jakieś skomplikowane dokocenie za czas jakiś :ryk:
Póki co nasza wetka dochodzi do siebie po zapaleniu oskrzeli i za kilka dni powinna już być w lecznicy, więc na początek przebadamy chłopaka. Na szczęście to wszystko możemy zrobić na spokojnie, bo biorąc pod uwagę apetyt + energię + zawartość kuwety + kilometry dziennych biegów z dzieckiem, to na chorego on mi nie wygląda :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Wto lut 19, 2013 21:02 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Ja tam go nie odchuchałam, to Twoja (Wasza) zasługa! :ok:
I... nie do końca chciałam go oddać :oops: Nie chodzi tu o to, czy osobie z forum czy spoza, ale o to, że martwiłam się, że w takim krótkim czasie znów zmieni dom, co przy jego przerażeniu może wywołać jakąś depresję/chorobę/ból/cierpienie. Ale mam duże zaufanie do EVY, jeśli więc Ona stwierdziła, że to będzie dobry dom dla Mokatka, to z bólem serca (ale i radością) Mokatka przekazałam pod Wasze skrzydła :)
I to była bardzo dobra decyzja :ok:
Dziękuję!
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto lut 19, 2013 21:06 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Julio, to była bardzo dobra decyzja :D

Dziewczyny, oby wszystkie wątki były takie radosne :ok: :ok: :ok: :ok:
Tu naprawdę wchodzi się z przyjemnością :D
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto lut 19, 2013 21:38 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Prawdę mówiąc ja też nie spodziewałam się, że on się tak szybko odnajdzie. Byłam nastawiona na kilka dni w ukryciu, zwiedzanie na miękkich łapach itp. No i liczyłam na kota podkołderkowego :) A tu proszę Moki wszedł jak do siebie. Pierwszy dzień pod łóżkiem, drugi lekki niepokój, trzeci z dala od dziecka a czwartego leżenie do góry brzuchem na środku pokoju :) Po trzech tygodniach u nas nie ruszyła go nawet wczorajsza wizyta mojej siostry z dziećmi, gdzie miał cztero i trzylatkę przemierzające dom z prędkością światła (a on z nimi) i raczkującego roczniaka, który polował na jego ogon. I bynajmniej nie ukrył się w garderobie, choć drzwi miał otwarte, tylko szalał z dzieciarnią. Dał się przewieźć w wózku dla lalek (sam tam wszedł 8O ), nakarmić kabanosami (na szczęście kocimi) i wylizał słoik po pomidorowej Gerbera.
No i jak go nie kochać? Już nawet moja Córka mówi "ja jestem twoja córcia a on jest twój synek".
Mokate to koci anioł. Jemu pasuje wszystko. Głośne dzieci, wąskie łóżko, żwirek w kuwecie, zabiegi pielęgnacyjne, to co w misce (choć już wiem, że woli surowe mięso niż puszki i to dostaje, ale jak nie zdążę kupić a raczej przemrozić to puszkę też zje). I powtórzę to co mówiłam już kiedyś - nie wiem jak można oddać zwierzę (jakiekolwiek - pomijając tymczasy), z którym żyje się parę lat, ale żeby oddać TAKIEGO kota, trzeba być niespełna rozumu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro lut 20, 2013 21:05 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Dziś Mokate dał się poznać jako kot obronny :) Pracowałam dłużej, więc Młodą z przedszkola odebrała moja babcia. Moja córka miała kiepski dzień i była nieznośna. Głucha na prośby, rozwalała zabawki, "nie" na każdą propozycję. Wreszcie babcia straciła cierpliwość, podniosła głos i oznajmiając Młodej, że idzie wyrzucić zabawki do kosza, ruszyła w jej kierunku. Moki, który spał na parapecie przeleciał przez pokój i stanął przed dzieckiem. Podobno patrzył na moją babcię średnio przyjaźnie i po prostu stał. Ostatecznie moja córka pozbierała zabawki sama, bo jest za mała, żeby rozumieć co się stało, dzięki temu autorytet mojej babci nie legł w gruzach :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro lut 20, 2013 22:07 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

O 8O
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lut 20, 2013 22:48 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

No, no, kto by pomyślał 8O 8O 8O 8O ........czym jeszcze zaskoczy nas Mokate.......
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw lut 21, 2013 8:06 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Jestem ciekawa reakcji Babci :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw lut 21, 2013 9:32 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Babcia kotów się nie boi, sama ma dwie kocice, więc nie straszny jej koci bulterier :) Tłumiła śmiech ze względu na Młodą. Mówiła, że wyglądało to komicznie, bo Mokate nie warczał, nie prychał, nie miauczał tylko własną piersią zasłonił dziecko i machał ogonem jak oszalały :D Nie wiedziałam, że mam w domu taką bestię :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lut 21, 2013 10:29 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Piękna sytuacja......Mokate kocha Twoją córcię.......

ulola

Od: Śro lut 04, 2009 17:33

Post » Czw lut 21, 2013 17:55 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Ciocia jest bardzo dumna z Mokatka! Słodziaczek mój obronny :ryk:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw lut 21, 2013 18:10 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Mokate to kot prawie idealny :) Jak opanuje drapak, nad czym usilnie pracujemy to będzie absolutnie idealny :D Póki co widać, że nigdy nie był tego uczony, bo drapie co popadnie :cry: Ale jest poprawa, bo na początku w ogóle nie wiedział o co chodzi jak przystawiałam go do drapaka, a teraz już wystawia pazury i skrobnie raz czy dwa, żebym się odczepiła. Biedaczek, nie wie jeszcze, że w ważnych kwestiach nigdy nie odpuszczam. Mam nadzieję, że Młoda szybko go uświadomi :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]