W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 17, 2013 0:02 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

2. Pazury obcięte.
Zawzięłam się, postanowiłam pokazać kto tu rządzi. To JA jestem alfa :lol: :wink:
Tylko obserwowałam jej (Tigry) reakcję, czy się powstrzyma czy mnie uchla poważnie.
Wygrałam :) , hamowała się, ale ja jestem spocona.
Luśkę też dorwałam i przy 2 pazurach przedniej łapy strąciła mi okulary łapą celując w twarz (okulary które założyłam, aby lepiej widzieć i chronić oczy... jakby co).
Nie ma się co szczypać, mocno przytrzymać i robić swoje. :wink:
Teraz jestem sama w pokoju... chyba mnie nie lubią :(
Ale L. dostała smakołyk w nagrodę a T. groszek pasty i życie toczy się dalej :D
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Nie lut 17, 2013 8:09 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

No widzisz :mrgreen: :ok: Ja też robię na siłę bo kot chaczy o dywaniki i odczepić potem nie może.My jesteśmy samice alfa :lol:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lut 17, 2013 9:47 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Bycie samicą alfa ma swoje uroki 8) . DZIELNAŚ!
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie lut 17, 2013 16:56 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Dlaczego duże jest niefajne a małe fajne :?:

Obrazek

Maniuś patrzy jakby tam coś... zobaczył... straszne coś 8O

Obrazek

No dlaczego :?: :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Nie lut 17, 2013 18:43 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

hehe
Niezłe :lol:

No ale obcinać kotom pazury w Dzień Kota - to już perwersja, naprawdę :twisted: :roll: :mrgreen:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lut 17, 2013 19:28 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ojtam ojtam... to było wczoraj w nocy to się nie liczy :wink:

Edit.
Z okazji Dnia Kota wzięłam Maniusia na spacerek przed blok. Zrobił siku, podrapał sobie drzewnego korzenia, zrobił wielki ogon i dumny maszerował, ale krótko, odzwyczaił się i był trochę niepewny. Sam powiedział wracamy i bezbłędnie obrał azymut na swoją klatkę schodową :) .

ManfredkotTusi

Post » Nie lut 17, 2013 22:27 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Bardzo zazdroszczę jak kot lubi szelki i chce iść na dwór.U mnie nie da rady.Dlaczego wolą mniejsze?To już tylko koty wiedzą :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon lut 18, 2013 1:57 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Kupiłam termometr bezdotykowy dziecku (przesyłka w drodze) http://allegro.pl/show_item.php?item=2996032190
Wygląda na to, że i kotom będę mogła mierzyć temperaturę bezstresowo. Fajnie.
Ma ktoś może taki termometr, mierzył kotu temperaturę, sprawdza się na kotach?

ManfredkotTusi

Post » Pon lut 18, 2013 14:52 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Mój drugi kot Lutek też lubi małe pudełka tak ładnie się ułoży w pudełku od butów, jak rogalik. A co do spacerów na szelkach to niezawsze jest tak fajnie, jak się przyzwyczaj to ciągnie go na dwór a i trzeba chodzić po "....................." trawnikach

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Pon lut 18, 2013 15:35 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Maniek przez wiele lat był wychodzący, trudno mu było się przestawić na tylko dom (a musiał po licznych pogryzieniach i ropniach) było mu trudno do... pewnego momentu.
Któregoś wieczora, latem, mąż z nim wyszedł (ma mniejszą wprawę) bo ja jakoś nie mogłam, kot mu uciekł... podobno się wyrwał :twisted:.
Jak żółw może się wyrwać... się darłam :?:
Jakoś smycz mu z ręki wypadła przy przekładaniu a Maniuś przestraszył się i uciekł, tym bardziej, że solidna rączka tej smyczy automatycznej go... goniła :!:
Szukaliśmy po okolicy ze 3 godziny w ciemnościach, kicialiśmy, mańkowaliśmy, NIC, zapadł się pod ziemię. Bałam się, że tak uciekał przed tą smyczą przypiętą do szelek, w panice, licho wie jak długo i jak daleko... że się gdzieś zawiesił, zaplątał, masakra.
Pod koniec coś mnie tknęło i popatrzyłam w górę na drzewa, siedziało białe bydle na niewysokim drzewie tuż przy naszej klatce nic się nie odzywając... mógł chociaż miauknąć, ale on nic, a przecież nas widział i słyszał jak go szukamy, wołamy...
Od tamtej pory skończyło się żebranie pod drzwiami o spacerek. Wczoraj było pierwszy raz po dłuuuugiej przerwie.

A to z dziś, chory synek a koty go pilnują albo... wykorzystują jego temperaturę :twisted: bo gorący :(

Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Pon lut 18, 2013 20:04 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ale mnie to zdjęcie rozwaliło !!!!! Cudny widok ,moje tez tak lubia z dziecmi spać !!!!
Syneczkowi dużo zdrówka zyczymy , :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Pon lut 18, 2013 20:32 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Obkład z kotecków najlepszy na choróbska a do tego jaki przyjemny dla obu stron :lol:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto lut 19, 2013 12:40 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Z tym wychodzeniem to miałam same problemy , dwa lata temu w piękna śniezna zimę wzięłam Lesia w szelki i na spacer !!!!!! Kot był przeszczęsliwy ale ja juz życia nie miałam !!!!!Codziennie miałkolił pod drzwiami , no wychodziłam z nim ale ile mozna , siedział by6 na dworze cały dzień . kategorycznie oduczyłam , pozostal teraz taras !!!!!Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Wto lut 19, 2013 17:57 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Jaką ma fajną minkę :) A ogon jaki :!:

A Maniek mi posikuje: na pudełko do zabawy (nalał w środku), na legowisko to nowe, z trawy - na materacyk...
Nie wiem czy to znaczenie czy trzeba go zbadać :roll:

Spostrzeżenie, nie załatwiają się do kuwety krytej z Cats Best (z jedne siczki tam tylko znalazłam a wcześniej, zanim zaczęłam kombinować ze żwirkami robiły tam wszystko i wszystkie, lepsze wrogiem dobrego... albo co się polepszy to się popieprzy... :twisted: ) ale wszystkie załatwiają się do bentonitu w jedna kuwetę odkrytą...
Niedawno zlikwidowałam 1 kuwetę z silikonem, może ją przywrócę i zobaczę co z tym Marianem :roll: . Chociaz nie uśmiecha mi się obrabiać jeszcze trzeciej kuwety jak im jedna pasuje. No nic, zobaczymy bo może to posikiwanie ma z tym jakiś związek :roll:

Tigra kocha chlor 8O . To lepsze niż kocimiętka. Balkon umyłam płynem z ACE a ona znowu zaczęła się tarzać, amoku dostaje :lol:

ManfredkotTusi

Post » Śro lut 20, 2013 1:25 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Horror na gorąco (dla osób o mocnych nerrrrrwach :wink: )... obraz marny - ciemno (1:25 w nocy) ale ten... dźwięk :twisted:
https://www.youtube.com/watch?v=lZ6KchG4XXw
Jak myślicie CO on jej mówił :?:
Ja chyba wiem ale to niecenzuralne raczej chyba było... :lol:

A Tigrusia niewiniątko, nic nie robi, niewinnie siedzi i na niego niewinnie paczy a potem się zbliża o kroczek... urwanie głowy :)

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]