Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 15, 2013 17:10 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Katalina pisze:Kola po kilku pierwszych nieśmiałych minutach, rozmruczała się na dobre i wcale nie miała zamiaru puszczać nowych ludzi do domu :)

My też nie mieliśmy ochoty jej zostawiać :crying:
Czekamy z niecierpliwością na nasze słoneczko :1luvu: Kola jest cudowna :1luvu:
Będą się nam dłużyć te tygodnie... Ale najważniejsze, że kicia jest bezpieczna i ma super opiekę :D

Dziękuję bardzo Katalinie za poświęcony nam czas i za opiekę nad koteczką :kotek:

Kasia Pe

Od: Pon sie 11, 2003 23:36

Post » Pt lut 15, 2013 17:20 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Merka będzie miała koleżankę :dance: Super :lol: No, tu zwrotu z adopcji nie będzie na pewno!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 15, 2013 18:09 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Ona ma nad ludźmi jakąś magiczną władzę. Wystarczy wziąć ją na kolana i człowiek nie może się ruszyć :)
Spytajcie wiewióry :) Ona chyba jest najbardziej na to podatna, skoro siedziała tam 3 godziny w kurtce..teraz już nie przychodzi...że niby czasu nie ma :D Ja zwykle walczę z tymi mocami około godziny :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lut 15, 2013 18:58 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Hahaha dokładnie, rozgryzłaś mnie. Kola to czasopochłaniacz i hipnotyzerka w jednym :D Jutro wygłaszczę malutką :)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Pt lut 15, 2013 21:16 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Poproszę wygłaskać kicię od nas :1luvu:

Kasia Pe

Post » Pt lut 15, 2013 22:57 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

To tylko podziękowania :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Pon lut 18, 2013 21:04 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Kola ma się całkiem dobrze, ale trochę boi się nowych kotek w lecznicy. Jak zwykle są syki i bicie łapką, a malutka przecież nie umie się bronić. Potrafi tylko wydawać takie krótkie syki, ale one w nikim nie budzą respektu.
Wetka zauważyła, że znowu zaczęła większość czasu spędzać w kocim pomieszczeniu na posłanku, zamiast ganiać po sklepie.

Na szczęście tak naprawdę nic jej nie grozi, a zachowanie kotek jest typowe dla dokocenia. No i na szczęście już niedługo Kola pójdzie do domku :)
Jak zwykle cały czas jaki spędzam w lecznicy muszę ją mieć na rękach. Nawet kiedy coś robię, to razem z mruczącym kociakiem :)
Ciekawa jestem czy kiedykolwiek przejdzie jej ta potrzeba ciągłego kontaktu z człowiekiem :)

Wyliczyłyśmy z wetką, że będzie mogła iść do adopcji ok. 11 marca...to trochę dłużej niż przewidywane 3 tyg, ale bezpieczeństwo najważniejsze.
Na pocieszenie wklejam filmilk z dzisiaj :)
http://youtu.be/gBfDPnsTFvE
Obrazek

Katalina

Post » Wto lut 19, 2013 18:47 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Kola ma zwyczaj głośnego krzyczenia, kiedy tylko wchodzę do lecznicy i powiem dzień dobry :)
Zazwyczaj słyszymy jej miałk i zastanawiamy się skąd dobiega...a ona siedzi sobie na kaloryferku z gorącym, zagrzanym brzucholkiem i czeka aż po nią przyjdę :)

Ja nie daję rady tego mruczadła zostawić. Dziś musiałam już iść, więc dałam ją Pani Lidce ze sklepu. Niech trzyma :mrgreen:
Oczywiście małej było obojętne do kogo się przytula. Ważne, że Ludź :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto lut 19, 2013 20:59 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Katalina pisze:Na pocieszenie wklejam filmilk z dzisiaj :)
http://youtu.be/gBfDPnsTFvE

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dni odliczamy...

Kasia Pe

Post » Śro lut 20, 2013 20:51 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Piękna! :1luvu:

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Śro lut 20, 2013 21:47 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

co u Kolci?? Moja Pysia wypatruje listonosza z miseczką :ryk:

miseczka własnie dotarła, jest super. Moja Pyśka jest taka mała, że cała w niej może siedzieć :) Pozdrawiamy Kolunię :1luvu:
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Czw lut 21, 2013 22:30 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

m&j...no miseczka jest spora :) Ale koty lubią jeść jak szlachta :mrgreen:

Kola ma się wspaniale :) Jest prawdziwą gwiazdą w lecznicy. Kiedy nie przyjdę, to Pani Lidka opowiada o kolejnym kliencie, który siedział z nią pół godziny bo mruczała na rękach :)
Wystarczy wziąć ją na ręce, a ona obejmuje człowieka łapkami i wtula główkę.

Kola codziennie dostaje surowe mięsko, które po prostu ubóstwia. Zwykle to ja kotom przynosiłam takie smakołyki, bo u moich kotów to jest typowe śniadanko, ale widzę że i wetka trochę zmienia dietę kotów lecznicowych i od niej też dostają mięsko :)
Oj trudno mi się będzie rozstać z tą kochaną kruszynką...
Obrazek

Katalina

Post » Czw lut 21, 2013 22:46 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Oj na pewno będzie ciężko... Proponuję wytargować u przyszłego DS, aby co jakiś czas chociaż zdjęcia przesyłał kochanej Koli na włościach :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Czw lut 21, 2013 22:49 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

hehe, to na pewno :) i czasami się zrobi najazd :mrgreen:
Obrazek

Katalina

Post » Pt lut 22, 2013 13:15 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

a jest już dom dla małej??
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

[poprzednia][następna]