Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
taizu pisze:Jeśli takie miekkie lupy pojawiaja sie niedlugo po zjedzeniu, to prawdopodobne jest uczulenie na karmę (także taką podjadaną innym kotom) Teraz duzo kotów jest uczulonych, zwłaszcza na suche. U mnie jeden jest uczulony na suche, np Sanabelle, Acana itp, ale u znajomej po takiej karmie placki produkują az 4 koty
taizu pisze:Jeśli takie miekkie lupy pojawiaja sie niedlugo po zjedzeniu, to prawdopodobne jest uczulenie na karmę (także taką podjadaną innym kotom) Teraz duzo kotów jest uczulonych, zwłaszcza na suche. U mnie jeden jest uczulony na suche, np Sanabelle, Acana itp, ale u znajomej po takiej karmie placki produkują az 4 koty
gpolomska pisze:Skoro laremid jej rzeczywiście pomaga /zawsze może to być zbieg okoliczności/, to znaczyłoby, że problemem jest jedynie biegunka, którą mogą wywoływać bakterie w jelitach (np. te beztlenowe, których ogrom jest powikłaniem po antybiotykach i wywołują rzekomobłoniaste zapalenie jelit - jest o tym nawet w ulotce Unidoxu). I a ulotce lakcidu jest też, że wspomaga leczenie tego (jak pisałam kilka postów wcześniej). Polecam ten artykuł - jest o ludziach, ale kot nie różni się od nas tak mocno, żeby sie działo zupełnie inaczej.
gpolomska pisze:Nie wiem jak u kotów, ale u ludzi leczenie tego świństwa potrafi trwać nawet dwa lata. Dlatego właśnie antybiotyków należy używać w ostateczności i zawsze dawać probiotyk (lakcid jest z tego względu dobry, że jego szczepy są uodparniane na antybiotyki, ale i tak lepiej podać go ze 3h po antybiotyku - lepiej dmuchać na zimne).
Mam nadzieję, że to będzie to... to znaczy najlepiej jakby Ulka była całkiem zdrowa, ale patrząc na to, co piszesz, to jednak coś jej jest, a takie coś jest lepsze niż coś wirusowego.
Ten test, co znalazłaś - fajnie, ale od razu kupić musisz 96 sztukwięc to oferta raczej dla wetów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 93 gości