Masz babo...kota- i znowu Tus, prosze o rade

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 16, 2013 17:05 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

nazira pisze:Ma skonczone 13 tygodni mozliwe, ze tydzien wiecej) a warunkiem adopcji byla wczesna kastracja.
Musze przyznac, ze nie bylo z tym jakichs problemow. On jest dosc spory, jest wielkosci mojej szescioletniej kotki dachowki.

Rozumiem,ale jakoś nie mogę się pogodzić z aż tak wczesną kastracją :roll: U nas nie robią weci wczesnych tylko od pół roku.Noo w klinice gdzie chodzę zrobią wcześniej lecz raczej nie aż tak młodym.Muszę kiedyś zapytać.Nie musiałam to dokładnie nie wiem.W hodowlach spotkałam kastrowane 4 miesięczne.W Stanach podobno to norma kociaki kastrować w tym wieku.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lut 16, 2013 20:49 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

Ja przez tego kota dostane zawalu !

Siedze sobie na sofie i grzebie w internecie, przylazi Tus, wlazi mi na kolana, chce sie bawic - gryzie mnie w reke- gryziona reke zabieram (chowam za plecy) przytrzymujac Tusia druga ( nie sciskalam, nie dusilam, przytulilam do cycka), w tym momencie Tus bezwladnieje 8O ...

ZASNAL

poglaskany zaczal mruczec....

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Sob lut 16, 2013 21:25 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

nazira pisze:Ja przez tego kota dostane zawalu !

Siedze sobie na sofie i grzebie w internecie, przylazi Tus, wlazi mi na kolana, chce sie bawic - gryzie mnie w reke- gryziona reke zabieram (chowam za plecy) przytrzymujac Tusia druga ( nie sciskalam, nie dusilam, przytulilam do cycka), w tym momencie Tus bezwladnieje 8O ...

ZASNAL

poglaskany zaczal mruczec....

To dzieciak jeszcze i moja kotka mix persa też taka była :D .Gryzła,a potem słodko zasypiała na mnie.Mogłam ją nosić do góry brzuszkiem jak flaczek :lol: Fajne są kotki w tym wieku,ale tylko Bejbi mi tak się zachowywała,czyste dachowce raczej nie.Może to zależy od charakteru,a nie że coś z persa ma :roll: Tuś jest słodki bardzo i teraz dopiero widać jaki ładny to kotek.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lut 17, 2013 13:31 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kota Państwu i służbie życzą Alienorki :D :piwa:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lut 18, 2013 10:40 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

nazira pisze:Bardzo mi milo pokazac Wam co z naszego Tusia powoli wyrasta :

Obrazek

a tu fotka z Tusiowej zabawy... bawi sie tak od malenkosci, na moich kolanach :
Obrazek

Jaki piękny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto lut 19, 2013 10:54 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

To jest długowłosa wersja mojego Czekoladki, czyli Czekoladowego Joe...
Myślałam ,że nigdy w życiu nie spotkam takiego kota 8O 8O
Jeszcze nie mogę wyjść z szoku :lol: :lol:

kristinbb

Post » Wto lut 19, 2013 13:24 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

Tuś to prawdziwy piękniś!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto lut 19, 2013 22:23 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

Czesto u nas w domu bywa tak, ze kazdy zajmuje sie soba w innej jego czesci. W sobote nasza coreczka zniknela w swoim kaciku bawiac sie po cichu.. aha! Broi :twisted:

Poszlam z ciekawosci sprawdzic co tym razem wymyslila, i oto co zastalam :
Obrazek

Nie wiem czy go tam wmontowala, czy sam wlazl ( Tus tez miewa ciekawe pomysly), w kazdym razie zapytana co tu robi ten kot, stwierdzila, ze kicia je kolacje...Siedzial tam na tyle dlugo, ze zdazylam obleciec dom w poszukiwaniu aparatu i pstryknac to zdjecie.

Pisze o tym, bo to chyba nie do konca prawda, ze persy nie sa dobrymi kotami do domu, gdzie sa male dzieci.. To dzieci musza byc odpowiednio uswiadomione.

Z drugiej strony Tus jest magiczny, wczoraj potknal sie o chodak ( jak mozna tak wielkiego chodaka nie zauwazyc), zrobil fikolka i obrazony poszedl dalej...

nazira

Post » Wto lut 19, 2013 23:06 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

mój syn wychowywał się z persami i było ok. :wink:
Mały jest zachwycający :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro lut 20, 2013 10:40 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

nazira pisze:
Nie wiem czy go tam wmontowala, czy sam wlazl ( Tus tez miewa ciekawe pomysly), w kazdym razie zapytana co tu robi ten kot, stwierdzila, ze kicia je kolacje...Siedzial tam na tyle dlugo, ze zdazylam obleciec dom w poszukiwaniu aparatu i pstryknac to zdjecie.

Pisze o tym, bo to chyba nie do konca prawda, ze persy nie sa dobrymi kotami do domu, gdzie sa male dzieci.. To dzieci musza byc odpowiednio uswiadomione.

Z drugiej strony Tus jest magiczny, wczoraj potknal sie o chodak ( jak mozna tak wielkiego chodaka nie zauwazyc), zrobil fikolka i obrazony poszedl dalej...

Cały persik :lol: :lol:

kristinbb

Post » Sob lut 23, 2013 11:11 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

Moj maz cos knuje :twisted:

Zaczal cos u Tusiem po cichu omawiac, a kiedy sie zblizam obaj milcza jak zakleci...

Chodzi za mna i mnie szczuje, mowiac, ze na dzien kobiet czeka mnie mega niespodzianka, ale nie chce powiedziec co, nawet laskotanie nie pomaga...
Ja nadrabiam zaleglosci tygodniowe, latam po domu z konewka w jednej i Tusiem w drugiej rece ( nie wyprzytulany). Dziecko lazi za mna z kredkami i prosi zebysmy porysowaly ( juz nie mam czasu na hobby). Moja praca mnie dobija, dobrze ze ja wlasnie zmieniam, moze bedzie spokojniej, choc obawiam sie, ze bycie managerem ( czegokolwiek w sumie) nigdy nie bedzie spokojne ...

I jeszcze jedno, malzonek stwierdzil, ze on teraz bedzie niebieskiego karmil ( niebieski jest chudy, pomimo, ze wyniki ma dobre i wage prawidlowa), co zaskutkowalo tym, ze niebieski dalej jest chudy, ale ciezszy :twisted: nie wiem w co mu to mokre idzie ....

nazira

Post » Sob lut 23, 2013 15:45 Re: Masz babo...kota- Tus kastrat

nazira pisze:Moj maz cos knuje :twisted:

Zaczal cos u Tusiem po cichu omawiac, a kiedy sie zblizam obaj milcza jak zakleci...

Strach się bać! :lol:
Tuś jest cudny! :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob mar 09, 2013 20:57 Re: Masz babo...kota- Tus ma focha

Wracamy po przerwie, zeby zameldowac, ze nasz Tus kochany wazy 2,5 kilo. Chyba niezle jak na 4 miesiecznego kociaka ....

Od tygodnia mieszka z nami nowa lokatorka, ktora tak jak i Tus nie toleruje kurczaka :evil:

Nowa lokatorka, poza pewnym odchylem psychicznym, jest wierna kopia Tusia, tylko w innych odcieniach. Jest od niego mlodsza, ale pewne jej zachowania sa identyczne i odbieram je jako typowe.
Tez trzeba jej myc zadek, tez wspina sie po czlowieku jak po drzewie, tak samo uklada sie na kolanach ( tylko, ze ona spedza na nich mniej czasu). Poza tym gania, skacze, wspina sie wszedzie gdzie sie da i czesto skacze z zawrotnych jak dla niej wysokosci.Tus po trzech dniach focha zakochal sie w Lilce i nie odstepuje jej na krok...

Nasza egzystencja wyglada teraz w ten sposob, ze na moich kolanach siedza zazwyczaj dwa persy naraz....

nazira

Post » Wto mar 12, 2013 11:00 Re: Masz babo...kota- Tus ma focha

Gratuluję nowej lokatorki!!! Czy to ta niespodzianka od męża? W takim razie super mąż :lol: Nie mogę doczekać się zdjęć!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto mar 12, 2013 11:46 Re: Masz babo...kota- Tus ma focha

Gratuluję dokocenia :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]