Wątek Zdrojowych......

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 16, 2013 11:14 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Ja niestety chwilowo nie mogę w żaden sposób wesprzeć tej akcji :oops:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob lut 16, 2013 12:59 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Dobre slowa i cieple mysli tez sie na pewno przydadza :ok:

gertaaa - wielkie dzieki za odzew :1luvu:

Dopisze jeszcze, ze chodzi mi tylko o pomoc na leczenie rannego kocurka i kastracje (tych w domu i wolnozyjacych), Jola sama nie jest w stanie tego udzwignac.

popi

Od: Czw gru 28, 2006 21:32

Post » Sob lut 16, 2013 16:11 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Ogarniamy temat kocurka z berni. Choć tak naprawdę to berni dzwoni :1luvu: . Uda się mu pomóc na pewno, gdyby jednak ktoś mógł nas jakimś grosikiem ...
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob lut 16, 2013 16:13 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Jaki jest koszt sterylizacji/kastracji u weta Joli?
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Sob lut 16, 2013 16:48 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Na razie nic nie wiemy, bo sobota jest.
Jola woli zabezpieczyć kocurka u swojej wetki, kot nie musiałby być w lecznicy (też koszty); jednak ma tam 200 zł długu.
koło zamknięte.

Kastracja była: 90 zł kocur, 145 zł kotka.
Obrazek

carmella

Post » Nie lut 17, 2013 9:43 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Poproszę o numer konta na pw, dorzucę się do leczenia

Pozdrowienia dla Joli.

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Nie lut 17, 2013 16:02 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Dzieki dziewczyny, oby mu sie udalo pomoc! :ok:

popi

Post » Pon lut 18, 2013 16:00 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

rozmawiałam ze swoją Wetką.

Pobyt kocurka w lecznicy to ok.10 zł na dobę w opcji bez dodatkowych działań
W przypadku gdyby okazało się że kocurek musi mieć zmieniane opatrunki, czyszczenie,przepłukiwanie tej rany (czyli taka dodatkowa codzienna opieka i zabiegi) koszt wzrósłby do ok. 15 zł

Leki byłby płatne osobno, podobnie jak ewentualna operacja tej łapki - te koszty trudno przewidzieć na dzień dzisiejszy.

Kastracja- ok. 60 zł, w opcji że być może uda się na kasę z Urzędu Miasta (podobno do dwóch tygodni mają dać znać mojej Wetce czy jej lecznica dostanie w tym roku pulę kasy na te zabiegi czy nie). Jeśliby nie dostała zadeklarowałam się w ciągu miesiąca pokryjemy koszty kastracji.
Kotki mogą być zrobione w podobnym systemie- tymczasowo za darmo, jeśli UM przyzna kasę to pójdą z puli miasta, jeśli nie to w ciągu miesiąca trzeba będzie pokryć koszty. Cena to ok. 120 zł za jedną kotkę.

Jeśli byłaby decyzja żeby zabrać kota do lecznicy to trzeba by dogadać szczegóły transportu, może od razu zabrać kocice na zabieg.

Moim zdaniem trzeba by założyć nowy wątek temu kocurkowi, wtedy może więcej ludzi zajrzy i postara się pomóc finansowo, a pomoc ta będzie niezbędna ponieważ ani Jola ani Carmella ani ja nie jesteśmy w stanie same opłacić takich wydatków.

Myślałam żeby może pozbierać deklaracje na pw lub na wątku (już jak kto by wolał) ile mielibyśmy teoretycznie kasy i wtedy działać coś dalej.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Wto lut 19, 2013 8:11 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Berni, to rzeczywiście taniej, tym bardziej, że nie chodzi o jednego kota. Nie sądzę, by udało się zrobić 10 kotów na miasto, tak szczerze mówiąc, jak lecznica z 10 -20 dostanie w ogóle :/

Zadzwonię do Joli i niech zdecyduje jak działamy.
Obrazek

carmella

Post » Wto lut 19, 2013 13:03 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Tez mysle, ze oddzielny watek dla rannego kocurka, to dobry pomysl.

Ja widzialabym to tak:

orientacyjne koszty leczenia, koszty pobytu w szpitaliku juz mamy, deklaracje wplat i wplaty - te, na PW jak ktos sobie zyczy pozostac anonimowy lub na watku, numer konta na PW. Rozliczenie wplat i kosztow na 1. stronie watku, wglad do paragonow, po uzgodnieniu z wetka - na PW lub na watku.

Akcja kastracji moze na tym watku, poprosimy Iwete o zmiane tytulu, chyba, ze myslicie o oddzielnym watku?

Moja propozycja jest na zasadzie "wezmy i zrobcie" :oops:

Czy ktos moze udzielic konto (ja niestety nie moge, bo nie mam) i zalozyc watek?

No i przede wszystkim - dzieki dla wszystkich! za zajecie sie sprawa, zagladanie i jakiekolwiek wparcie, moralne tez :1luvu:

popi

Post » Wto lut 19, 2013 13:28 Re: joligoc-TYMCZASOWY wątek zdrojowych kociątek

Cały czas jestem,ale co ja mogę :oops:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto lut 19, 2013 18:09 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

Wazne, ze jestes :1luvu: a w pojedynke to zadna z nas za wiele nie zdziala, ale moze razem cos sie uda :ok:

Iweta - dziekuje za zmiane tytulu :D

przeklejam linki, bo latwo je przeoczyc na poprzedniej stronie (przepraszam carmella, ze pocielam Twoja wypowiedz)

[quote="carmella"]Jola znalazła kota, z urwaną łapą. Jest dzikusem :( Opatruje go we własnym zakresie :(

Linki
https://lh6.googleusercontent.com/-fTL8 ... 640/a1.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-dws4 ... 640/a2.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-4CaI ... 512/a3.JPG

popi

Post » Wto lut 19, 2013 20:42 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

To może skonkretyzujmy:
1. Ile jest kotek?
2. Ile jest kocurków?
3. Ile z nich musi iść na już do ciachnięcia?
4. Ile pieniędzy powinniśmy zebrać nie czekając na decyzję miasta?
5. Zbieramy na te kastracje na konto Joli, lecznicy bezpośrednio czy jeszcze inne?
6. Jaka jest decyzja odnośnie kocurka z urwana łapką - zostaje u Joli czy w lecznicy - bo to pewnie inne koszty będą - ile pieniędzy dla niego na ten moment potrzebujemy?
7. Pomysł z oddzielnym wątkiem dla kocurka - świetny, ale to chyba najlepiej, żeby założyły dziewczyny, które z Jolą mają bezpośredni kontakt i mogą monitorować sytuację, a to czasochłonne pewnie by było.
8. Rozliczenie w pierwszym poście - jak najbardziej, zwłaszcza w obliczu różnych miauowych burz - tylko Jola nie pisze na forum, więc pewnie by dopilnowanie tego padło na dziewczyny, które z Jolą mają bezpośredni kontakt i tu znów pytanie czy dadzą radę się tego podjąć?
9. Czy ktoś może zrobić bazarek (znajdę kilka fantów, ale sama nie dam rady wystawić bazarku, mogę natomiast zdjęcia i opisy fantów podesłać, jeśli ktoś coś zakupi, pokrywam koszty wysyłki)?

Wybaczcie mnogość pytań, ale chcę to wszystko sobie poskładać, bo potrzebuję konkretów, żeby wiedzieć jak mogę pomóc.

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Śro lut 20, 2013 9:49 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

Poproszę Jolę o odpowiedź na te pytania. Nie chciałabym przekazać błędnych informacji.
Obrazek

carmella

Post » Śro lut 20, 2013 12:35 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

agiag pisze:To może skonkretyzujmy:
1. Ile jest kotek?
2. Ile jest kocurków?
3. Ile z nich musi iść na już do ciachnięcia?
4. Ile pieniędzy powinniśmy zebrać nie czekając na decyzję miasta?
5. Zbieramy na te kastracje na konto Joli, lecznicy bezpośrednio czy jeszcze inne?
6. Jaka jest decyzja odnośnie kocurka z urwana łapką - zostaje u Joli czy w lecznicy - bo to pewnie inne koszty będą - ile pieniędzy dla niego na ten moment potrzebujemy?
7. Pomysł z oddzielnym wątkiem dla kocurka - świetny, ale to chyba najlepiej, żeby założyły dziewczyny, które z Jolą mają bezpośredni kontakt i mogą monitorować sytuację, a to czasochłonne pewnie by było.
8. Rozliczenie w pierwszym poście - jak najbardziej, zwłaszcza w obliczu różnych miauowych burz - tylko Jola nie pisze na forum, więc pewnie by dopilnowanie tego padło na dziewczyny, które z Jolą mają bezpośredni kontakt i tu znów pytanie czy dadzą radę się tego podjąć?
9. Czy ktoś może zrobić bazarek (znajdę kilka fantów, ale sama nie dam rady wystawić bazarku, mogę natomiast zdjęcia i opisy fantów podesłać, jeśli ktoś coś zakupi, pokrywam koszty wysyłki)

Wybaczcie mnogość pytań, ale chcę to wszystko sobie poskładać, bo potrzebuję konkretów, żeby wiedzieć jak mogę pomóc.

Czekajac na odpowiedz Joli, tak pare przemyslen:

ad.4 z tego co napisala berni wynika, ze mamy miesiac na splate. Zakladajc: 5 x kotki i 5 x kocury potrzebne bedzie ok 900 zl :strach:
Nie liczac tych, ktore sa u Joli w domu (2 kocurki i 1 kotka?) - ja za nie moge zaplacic w marcu, wiec mozna ja wyciac juz teraz.

Na te wolnozyjace - zbiorka, bazarki, moze pare kastracji na koszt miasta?

ad.5 - chyba lepiej na konto osoby, ktora bedzie miala kontakt z lecznica. Inaczej bedzie utrudniony wglad w to, kto ile i kiedy wplacil, ile jest w skarpecie, ile brakuje itd. Ale to juz uklon w strone carmelli, berni i Joli o podjecie decyzji.

Mysle tez, zeby to byly dwie oddzielne akcje - sa ludzie, ktorzy chetniej wplaca na kastracje, inni na chorego kota itd. Jesli bedzie nadwyzka, wtedy mozna sie zapytac darczyncow, na co ja przeznaczyc.

ad.9 chetnie bym sie przylaczyla do bazarku, jesli ktos by mial czas i ochote zrobic. Ale jesli nikt sie znajdzie, wystawie rzeczy na ebay.

Na inne odpowiedzi musimy poczekac na Jole. Przepraszam agiag, ze tak sie wcinam w Twoje pytania - to tylko z checi pomocy :)

Aaa, moze ktos umie robic banerki?

popi

[poprzednia][następna]