Agia pisze: Nie miał robionych badań krwi.
Oj - to koniecznie zrob mu je - bedzie przynajmniej wiadomo co sie dzieje. Biorac pod uwage okolicznosci - zrobilabym tez test na FeLV...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agia pisze: Nie miał robionych badań krwi.
Blue pisze:Agia pisze: Nie miał robionych badań krwi.
Oj - to koniecznie zrob mu je - bedzie przynajmniej wiadomo co sie dzieje. Biorac pod uwage okolicznosci - zrobilabym tez test na FeLV...
rokko pisze:A jak sobie radzicie ze smarowaniem/kąpielą głowy a w szczególności uszu (oczywiscie po zewnętrznej stronie) i okolic nosa i oczu ?
bo tu także wyłysienia (grzybicze, jak sądzę) a na uszach ciemne plamy![]()
czy smarujecie tylko maściami typu Pimafucin/Clotrimazol ?
a może jedna wsmarowujecie miejscowo Imaverol ? tylko jak to potem spłukać ???
Wawe pisze:Rokko, ja swojej panienki nie kąpałam. Zmiany grzybiczne ma tylko w obrębie głowy (uszka, okolice oczu, nosek) a równocześnie maleństwo cały czas jest na antybiotyku (katar koci). Nie było więc najmniejszego sensu narażać jej na przeziębienie i stres, związany z kapielą.
Wszystkie miejsca zainfekowane smarowałam Clotrimazolum, częściowo z efektem (nad oczkami, nosek), częściowo bez - uszka. Ponieważ ww nie pomoglo na wszystkie zmiany (na uszkach zero poprawy) a więc wet wymyslił ten inny krem.
Tika pisze: Dał mi Hexoderm i mamy w nim kąpać Soykę w dni, w które nie smarujemy Imaverolem.
Tika pisze:Podłoga zmyta Domestosem, ręce specjalnym mydłem, wszystko wypsikane Fungidermem - czyli dzień jak co dzień.
rokko pisze:Tika pisze: Dał mi Hexoderm i mamy w nim kąpać Soykę w dni, w które nie smarujemy Imaverolem.
wow !
to jak często kąpiecie kota ?
codziennie ??? jaki jest grafik myć ?
rokko pisze:Tika pisze:Podłoga zmyta Domestosem, ręce specjalnym mydłem, wszystko wypsikane Fungidermem - czyli dzień jak co dzień.
Gdzie podłogę zmywasz Domestosem - w całym mieszkaniu ? Tzn. masz płytki PCV albo linoleum ?
bo ja nie widzę możliwości mycia parkietu Domestosem
rokko pisze:A co psikasz Fungidermem ?
Gdzie go kupiłaś ? Za ile ? Jak często psikasz ? Nie zostawia plam ?
rokko pisze:A jak sobie radzicie ze smarowaniem/kąpielą głowy a w szczególności uszu (oczywiscie po zewnętrznej stronie) i okolic nosa i oczu ?
Bonkreta pisze:Ale to czyszczenie uszu co tydzień, jeśli wydzielina jest w dalszym ciągu obfita, spowoduje spowolnienie leczenia...
.
maga77 pisze:Ja smarowałam skórę przy oczach i na uszach imeverolem na waciku lub takim na patyczku do uszu.
Ofelia pisze:Tika, cały czas bardzo mocno trzymam kciuki!!!
No to może spróbuję 2 razy w tygodniu czyścić
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 25 gości