Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 12, 2013 10:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No to pisz szybciutko jakie to efekty? ;)

Chłopak chce Ci pomóc pozmywać podłogi a Ty taka niedomyślna jesteś :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lut 12, 2013 14:28 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No nie wiem czy chce mi pomóc.
Przynosi tego mopa do mojego pokoju i tam go zostawia.
Może chce mi powiedzieć, że powinnam posprzątać? :?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lut 12, 2013 16:33 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Koty cały czas mają całkowity szlaban na suche- efekty są zadziwiające

Czekam na szczegóły :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lut 12, 2013 17:47 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Zadziwiające efekty mogą oznaczać różne rzeczy ...na plus i na minus :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 12, 2013 18:29 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Jest i na plus i na minus :mrgreen:

Szlaban na suchą karmę jest przez Fiodka -Maurycemu przez potencjalne kryształy w moczu już dawno temu baaardzo ograniczyłam spożycie chrupek, Fiod jadł ich sporo.
Fiodor od zawsze ma tendencje do luźniejszych kup (wybacz Broszka, ale znowu będzie o kupach :twisted: ).
W swoim DT miał 3 razy przełużającą się biegunkę, u mnie raz (z tym, że biegunka to trochę za dużo powiedziane, bo poza kiepską - ale nie tragiczną - konsystencją wszystko było w normie).
Jego normalne, czyli nie biegunkowe kupy były bardzo śmierdzące (każdorazowo po wizycie w kuwecie mojego słodkiego kota trzeba było wietrzyć mieszkanie :roll: ) i zawsze końcówka była półpłynna.
I teraz okazalo sie, że Fiod ma delikatne jelitka - na samej mokrej karmie kupy mają konsystencje książkową i w ogóle nie śmierdzą.
Już po pierwszym dniu całkowitego odstawienia suchej karmy problem minął :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 12, 2013 18:33 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A jaką suchą jadł?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lut 12, 2013 18:37 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Bardzo podobny problem miałam z Dyziem. Miał bardzo wrażliwy przewód pokarmowy po izosporze, reagował luźną kupą na suche karmy, nawet typu sensitive czy intestinal. Pomogło przejście na karmę bezzbożową.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lut 12, 2013 18:50 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka pisze:A jaką suchą jadł?

W swoim DT jadł Royala.
U mnie na samym początku wcinał wyprawkowego Royala, potem powoli przechodził na bezzbożowe i już od dawna je same bezzbożówki- na poczatku Applaws, Orijen, potem Power of Nature, Porta 21 Finest Sensible (ta zielona) i Wild Cat Etosha.
Chyba niezłe karmy, co? 8)
Po każdej takie same kupy- śmierdzące i ostatni cm luźniejszy.
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 12, 2013 21:16 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Nowe hobby Fioda:
Obrazek Obrazek (łapka jest różowa od buraczków, w które rezolutny kotek wlazł :roll: )

Daj buziaka:
Obrazek

Zjadłem kilo mięsa i muszę odpocząć:
Obrazek

Nie przeszkadzaj, odpoczywam
Obrazek Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 12, 2013 21:31 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Jakto wlazł w buraczki ?? Na podłodze trzymasz buraczki ? :mrgreen:
Ale mop wygląda całkiem na prawidłową zabawkę.. :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 13, 2013 10:26 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

morelowa pisze:Jakto wlazł w buraczki ?? Na podłodze trzymasz buraczki ? :mrgreen:

A od kiedy koty poruszają się tylko po podłodze? :mrgreen:
Prawdę mówiąc wlazł nie w buraczki, a w obierki :oops:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 13, 2013 18:19 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A, widzisz - obierki zostawiasz...
Spoko, wiem - mógł wejść 'w trakcie'..

Napisałaś o samych plusach przejścia na mokrą karmę? A jakieś minusy były/są?

Śliczny jest Fiod z miną do buziaka, no, śliczny :D

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 13, 2013 19:09 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Wlazł w trakcie :twisted:

Jasne, że są minusy samej mokrej karmy.
Po pierwsze muszę wcześniej wstawać.
Po drugie: koszty!

Jakoś wydawało mi się, że Fiodowi ciężko się je z normalnych miseczek i dzisiaj dostał nową- płaską, perską :mrgreen: . I to był strzał w dziesiątkę :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 13, 2013 19:13 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Dasz linka jaką?
Pytałam wczoraj jaką karmę jadł bo moje jelitowce podobnie reagują na suchą karmę z ziemniakami, ale widzę że dawałaś bez i było to samo?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lut 13, 2013 19:28 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Linka do miski?
Proszę: http://animalia.pl/produkt,9908,48,karl ... -moon.html
Jest fajna, bo nie tylko płaska, ale też duża. Fiodor zawsze zostawiał jedzenie w brzegach normalnych misek- wygląda to tak, jaby nie umiał wygrzebac tych resztek. Z tej miski z łatwością zjadł wszystko do ostatniego kęsa.

Problem kup był stały i z każdą suchą karmą sytuacja wyglądała tak samo- śmierdzący urobek, końcówka trochę luźniejsza. Żadnych gwałtownych reakcji- zawsze tak samo.
Teraz jak ręką odjął. Sama jestem w szoku, że jest aż taka różnica.
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]