Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mara S pisze:Czy jest gdzieś link do wydarzenia na fb?
Alienor pisze:MaraS - są do wzięcia prawdopodobnie 3 białaczkowce. Ja mogę wziąć max. jednego i o ile będzie się zgadzała z Rukią, bo białaczkowce są w 1 małym pokoju. A co z Twoją koleżanką? Określiła się jakoś? Rozmawiałaś z nią?
Kto w razie potrzeby leczenia załatwi interferon? Leczenie? Na ile miałby to być DT? Bo o ile mogę mieć na DT kota adopcyjnego (nie, żebym się nie przejechała i to ostro na zgodzie na zostanie TDT), to przy kocie białaczkowym, którego wyadoptować jest ekstremalnie trudno, potrzebowałabym tego typu informacji. Nie jestem zmotoryzowana, pracuję zawodowo, jestem samotną matką, więc jazdy po interferon np. do Bytomia nie wchodzą za bardzo w grę. Czy ktoś to zrobi za mnie jeśli zdecyduję się zostać DT małej? Bo to jest tak, że bardzo często jak tylko znajdzie się DT, wszyscy zadowoleni rozchodzą się do domów, a DT zostaje z problemem dość konkretnych kosztów leczenia. O kosztach psychicznych nie wspominając. To nie jest łatwa decyzja.
agula76 pisze:a czy moga sie wypowiedziec osoby majace doswiadczenie w opiece nad bailaczkowymi jakie sa koszty leczenia takim interferonem ludzkim a kocim???
i jakie sa opinie na temat leczenia ...to sa 3 koty janprawdopodobniej a slyszałam ze koci to mega kwota...
BOZENAZWISNIEWA pisze:agula76 pisze:a czy moga sie wypowiedziec osoby majace doswiadczenie w opiece nad bailaczkowymi jakie sa koszty leczenia takim interferonem ludzkim a kocim???
i jakie sa opinie na temat leczenia ...to sa 3 koty janprawdopodobniej a slyszałam ze koci to mega kwota...
Żeby leczyc kocim Interferonem zwanym Virbagen Omega kot musi byc "zdrowy",miec dobre wyniki badań...Jest to niestety ciezki lek po którym moga wystapic skutki uboczne ,a nawet śmierć...paraliż,zmiany neurologiczne,anemia i potrzeba transfuzji...Uwazam ,że produkt rozreklamowany.Odnotowałam kilka przypadków kuracji Virbagenem i po niedługim czasie nawrót choroby...więc wydaje mi sie,że to "szkoda kasy"
Retroferon stosuje u moich kotów,nie zabija wirusa,ale wspomaga organizm .Nie odnotowałam NIGDY skutków ubocznych.
Cykloferon stosowałam u 2 kotów,u jednego musielismy przerwac kurację,drugi przeszedł ja dobrze...
co do kwoty to Virbagen dla kotki pon.2kg to koszt kuracji ponad tysiac złotych,Retroferon ok 30zł
Cykloferon do stówy sie zmiesci na pewno...Nie pamiętam dokładnie,bo ja mam kilka kotów chorych,więc kupuje /dostaję "hurtowe"ilości
agula76 pisze:Zara w coraz lepszym stanie...ma coraz wiekszy apetyt ...czuje sie coraz lepiej...
ma jeszcze katar...ale teraz to juz najmniejszy problem
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSPARCIE...
proszę o pomoc w zapłaceniu rachunku ...
i proszę o DT ....mamy jeszcze tydzień na leczenie w szpitaliku
jaga1666 pisze:agula76 pisze:Zara w coraz lepszym stanie...ma coraz wiekszy apetyt ...czuje sie coraz lepiej...
ma jeszcze katar...ale teraz to juz najmniejszy problem
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSPARCIE...
proszę o pomoc w zapłaceniu rachunku ...
i proszę o DT ....mamy jeszcze tydzień na leczenie w szpitaliku
Wyślę tylko z domu wyjdę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], raiya i 64 gości