ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!SZUKA DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 10, 2013 20:05 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

Czy jest gdzieś link do wydarzenia na fb?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lut 10, 2013 20:11 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

Mara S pisze:Czy jest gdzieś link do wydarzenia na fb?

http://www.facebook.com/events/307688702668051/?notif_t=plan_edited
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Nie lut 10, 2013 20:56 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

Dzięki
Marzena -Alienor a czy Ty nie mogłabyś jej wziąć choć na DT? Masz chyba jakieś białaczkowce u siebie jeszcze?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lut 10, 2013 21:22 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

MaraS - są do wzięcia prawdopodobnie 3 białaczkowce. Ja mogę wziąć max. jednego i o ile będzie się zgadzała z Rukią, bo białaczkowce są w 1 małym pokoju. A co z Twoją koleżanką? Określiła się jakoś? Rozmawiałaś z nią?
Kto w razie potrzeby leczenia załatwi interferon? Leczenie? Na ile miałby to być DT? Bo o ile mogę mieć na DT kota adopcyjnego (nie, żebym się nie przejechała i to ostro na zgodzie na zostanie TDT), to przy kocie białaczkowym, którego wyadoptować jest ekstremalnie trudno, potrzebowałabym tego typu informacji. Nie jestem zmotoryzowana, pracuję zawodowo, jestem samotną matką, więc jazdy po interferon np. do Bytomia nie wchodzą za bardzo w grę. Czy ktoś to zrobi za mnie jeśli zdecyduję się zostać DT małej? Bo to jest tak, że bardzo często jak tylko znajdzie się DT, wszyscy zadowoleni rozchodzą się do domów, a DT zostaje z problemem dość konkretnych kosztów leczenia. O kosztach psychicznych nie wspominając. To nie jest łatwa decyzja.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 10, 2013 21:34 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

Alienor pisze:MaraS - są do wzięcia prawdopodobnie 3 białaczkowce. Ja mogę wziąć max. jednego i o ile będzie się zgadzała z Rukią, bo białaczkowce są w 1 małym pokoju. A co z Twoją koleżanką? Określiła się jakoś? Rozmawiałaś z nią?
Kto w razie potrzeby leczenia załatwi interferon? Leczenie? Na ile miałby to być DT? Bo o ile mogę mieć na DT kota adopcyjnego (nie, żebym się nie przejechała i to ostro na zgodzie na zostanie TDT), to przy kocie białaczkowym, którego wyadoptować jest ekstremalnie trudno, potrzebowałabym tego typu informacji. Nie jestem zmotoryzowana, pracuję zawodowo, jestem samotną matką, więc jazdy po interferon np. do Bytomia nie wchodzą za bardzo w grę. Czy ktoś to zrobi za mnie jeśli zdecyduję się zostać DT małej? Bo to jest tak, że bardzo często jak tylko znajdzie się DT, wszyscy zadowoleni rozchodzą się do domów, a DT zostaje z problemem dość konkretnych kosztów leczenia. O kosztach psychicznych nie wspominając. To nie jest łatwa decyzja.

Jeśli chcecie leczyć te koty ludzkim interferonem, to nie ma problemu, mogę wysłać.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Nie lut 10, 2013 22:30 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

nie mam pojecia o leczeniu białaczkowych ...więc nie będe zabierała w tej kwestii głosu

chce tylko powiedziec ...ze ...jest watek na fb i tutaj po to zeby zebrac pieniazki na leczenie tych kociaków ...z tego co wiem to spore koszty....

i teraz moje kolejne pytanie..karmicielka powiedziała ze kotke matke ona wysteryziluje ,znajdzie jej dom w sensei ze namawia jakas znajoma zeby ja wzięła...ale podejrzewam ze na pewno nie bedzie leczona na białaczke ....nie sądzę zeby to był mega swiadomy dom

i teraz pytanie...czy lapac równiez matke i zaufac karmicielece..czy damy rade z 3 białaczkowymi??? zakladam ze wszystkie sa chore

mam jakis wewnetrzyny niesmak....bo na dt wziasc nie moge, finansowo sama nie dam rady leczyc zlapanych przeze mnie kociaków...
agula76

Post » Nie lut 10, 2013 22:43 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

Ja dołożę się, ale dopiero na początku marca, po wypłacie :(
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Nie lut 10, 2013 23:02 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

a czy moga sie wypowiedziec osoby majace doswiadczenie w opiece nad bailaczkowymi jakie sa koszty leczenia takim interferonem ludzkim a kocim???

i jakie sa opinie na temat leczenia ...to sa 3 koty janprawdopodobniej a slyszałam ze koci to mega kwota...
agula76

Post » Nie lut 10, 2013 23:10 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

vanesia1 pisze:Ja dołożę się, ale dopiero na początku marca, po wypłacie :(

dzieki Aniu :oops:
agula76

Post » Nie lut 10, 2013 23:38 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

agula76 pisze:a czy moga sie wypowiedziec osoby majace doswiadczenie w opiece nad bailaczkowymi jakie sa koszty leczenia takim interferonem ludzkim a kocim???

i jakie sa opinie na temat leczenia ...to sa 3 koty janprawdopodobniej a slyszałam ze koci to mega kwota...

Żeby leczyc kocim Interferonem zwanym Virbagen Omega kot musi byc "zdrowy",miec dobre wyniki badań...Jest to niestety ciezki lek po którym moga wystapic skutki uboczne ,a nawet śmierć...paraliż,zmiany neurologiczne,anemia i potrzeba transfuzji...Uwazam ,że produkt rozreklamowany.Odnotowałam kilka przypadków kuracji Virbagenem i po niedługim czasie nawrót choroby...więc wydaje mi sie,że to "szkoda kasy"

Retroferon stosuje u moich kotów,nie zabija wirusa,ale wspomaga organizm .Nie odnotowałam NIGDY skutków ubocznych.
Cykloferon stosowałam u 2 kotów,u jednego musielismy przerwac kurację,drugi przeszedł ja dobrze...

co do kwoty to Virbagen dla kotki pon.2kg to koszt kuracji ponad tysiac złotych,Retroferon ok 30zł
Cykloferon do stówy sie zmiesci na pewno...Nie pamiętam dokładnie,bo ja mam kilka kotów chorych,więc kupuje /dostaję "hurtowe"ilości
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lut 10, 2013 23:48 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

BOZENAZWISNIEWA pisze:
agula76 pisze:a czy moga sie wypowiedziec osoby majace doswiadczenie w opiece nad bailaczkowymi jakie sa koszty leczenia takim interferonem ludzkim a kocim???

Żeby leczyc kocim Interferonem zwanym Virbagen Omega kot musi byc "zdrowy",miec dobre wyniki badań...Jest to niestety ciezki lek po którym moga wystapic skutki uboczne ,a nawet śmierć...paraliż,zmiany neurologiczne,anemia i potrzeba transfuzji...Uwazam ,że produkt rozreklamowany.Odnotowałam kilka przypadków kuracji Virbagenem i po niedługim czasie nawrót choroby...więc wydaje mi sie,że to "szkoda kasy"

Retroferon stosuje u moich kotów,nie zabija wirusa,ale wspomaga organizm .Nie odnotowałam NIGDY skutków ubocznych.
Cykloferon stosowałam u 2 kotów,u jednego musielismy przerwac kurację,drugi przeszedł ja dobrze...

co do kwoty to Virbagen dla kotki pon.2kg to koszt kuracji ponad tysiac złotych,Retroferon ok 30zł
Cykloferon do stówy sie zmiesci na pewno...Nie pamiętam dokładnie,bo ja mam kilka kotów chorych,więc kupuje /dostaję "hurtowe"ilości

dzięki Bożena ...

retroferon to ludzki tak????
wypytam wetki tez o wszystko ...poniewaz rozwalila mnie grypa, nie wiem czy dam jutro podjechac na działki...mam przygotowane juz jedzonko dla kociaków...chce zobaczyc jaki jest ich stan...w zapewnienia karmicielki juz wierzyc nie bede...najpozniej pojade we wtorek
agula76

Post » Pon lut 11, 2013 11:08 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

Zara w coraz lepszym stanie...ma coraz wiekszy apetyt ...czuje sie coraz lepiej...

ma jeszcze katar...ale teraz to juz najmniejszy problem

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSPARCIE...

proszę o pomoc w zapłaceniu rachunku ...

i proszę o DT ....mamy jeszcze tydzień na leczenie w szpitaliku
agula76

Post » Pon lut 11, 2013 11:10 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

agula76
Szenila zaproponowała Ci Retroferon,skorzystaj.Podaje go nie tylko kotom białaczkowym,ale tez słabym,więc warto to podać,bez dodatkowych kosztów
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lut 11, 2013 17:22 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

agula76 pisze:Zara w coraz lepszym stanie...ma coraz wiekszy apetyt ...czuje sie coraz lepiej...

Wyślę tylko z domu wyjdę :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Pon lut 11, 2013 17:30 Re: BŁAGAM O DT ŚLĄSK -KOTKA W SZPIATLIKU Z felv+JESZCZE 7 D

jaga1666 pisze:
agula76 pisze:Zara w coraz lepszym stanie...ma coraz wiekszy apetyt ...czuje sie coraz lepiej...

Wyślę tylko z domu wyjdę :ok:

Ania ...Ty sie lepiej wykuruj ..bno nigdy tej grypy nie wyleczysz :ok: :1luvu:
agula76

[poprzednia][następna]