Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 09, 2013 22:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Kochani wybaczcie, że dopiero teraz.. ale tyle się dzieje.. ledwo co uciekłam od Bazylka bo jak się zaczął miziać to nie mógł przestać :1luvu:
Tak,Bazyli jest już U SIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w SWOIM PRAWDZIWYM DOMU!!! :dance2:

ale po kolei.. odebraliśmy Bazylka od Państwa "Wasiowych". Bazylek zarówno u Nich w samochodzie jak i u Nas spał.. ANIOŁ!!!
w domu czekał na Bazylka specjalnie przygotowany dla Niego pokój a w Nim kuwetka, posłanka, miska.. otworzyliśmy transporter, a Bazylek jak gdyby nigdy nic wyszedł i zaczął zwiedzać!! wszedł pod łóżko a ja mówię do Małża - no to tyle Go widzieli,już nie wyjdzie.. ale Bazyl zajrzał pod łóżko, po czym wrócił do Nas :) zajrzał do miski i popatrzył na Mnie jakby chciał powiedzieć : "kobieto, a co to sama woda, no co Ty?" ja nie spodziewałam się, że po takim stresującym dniu On będzie myślał o jedzeniu!! ale zrozumiałam to spojrzenie ;) czym prędzej nasypałam jedzonka, a Bazyli się rzucił jakby tydzień nie jadł 8O zjadł z dwiema dokładkami.. odwrócił się i tak po prostu poszedł sobie siknąć do kuwety.. po czym przyszedł, zaczął się domagać głaskania, pieszczotek i zaczął sobie mruczeć.. potem córeczka weszła do pokoju i ułożyłyśmy się w wyrku z bajeczka na dobranoc.. i Bazyle tez wskoczył do Nas posłuchać bajek 8O ja po prostu w to nie wierze...
przygotowałam się ze przez tydzień, dwa a może i dłużej nie będę widzieć kota.. a to co On wyprawia przechodzi wszelkie moje wyobrażenia.. nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa!!! KOCHAM GO!!!!!!!!!!! JEST CUDOWNY!!!!!!!!!
DZIĘKUJĘ WAM :1luvu:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Sob lut 09, 2013 22:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bazylek miział się bez końca.. ale musiałam Go opuścić, żeby Wam napisać.. a Bazyl tak zaczął sie trzaskać drzwiami (taie harmonijkowe), tak szarpał że jakośje dziwnie wypchał że wylazł z pokoju!! o matko!! a ja chciałam Go izolować żeby się nie stresował :ryk:
i żeby Polcia, nasza koteńka mogła oswoićsię z Jego zapachem, zanim Go zobaczy.. ale Bazylek zniszczył mój plan.. łazi po całym mieszkaniu!!
a Polcia obrażona syczy na Mnie i nie daje się głaskać..
George Bernard Shaw

Lillua

Post » Sob lut 09, 2013 22:40 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Lukrecja też jest kotem z super charakterem. Albo przynajmniej póki co, udaje :-) I też zasługuje na super dom, który będzie ją uwielbiał. Ja się w niej zakochałam w ciągu 15 minut jej pobytu u mnie. Nawet TŻ, który był przeciw tymczasowaniu, spojrzał na kota i już nic nie powiedział (ale to dzięki temu, że ogolona, bo wygląda mniej więcej jak Kate Moss słaniająca się na ostatnich nogach).

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lut 09, 2013 22:44 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Lillua pisze:Kochani wybaczcie, że dopiero teraz.. ale tyle się dzieje.. ledwo co uciekłam od Bazylka bo jak się zaczął miziać to nie mógł przestać :1luvu:
Tak,Bazyli jest już U SIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w SWOIM PRAWDZIWYM DOMU!!! :dance2:

ale po kolei.. odebraliśmy Bazylka od Państwa "Wasiowych". Bazylek zarówno u Nich w samochodzie jak i u Nas spał.. ANIOŁ!!!
w domu czekał na Bazylka specjalnie przygotowany dla Niego pokój a w Nim kuwetka, posłanka, miska.. otworzyliśmy transporter, a Bazylek jak gdyby nigdy nic wyszedł i zaczął zwiedzać!! wszedł pod łóżko a ja mówię do Małża - no to tyle Go widzieli,już nie wyjdzie.. ale Bazyl zajrzał pod łóżko, po czym wrócił do Nas :) zajrzał do miski i popatrzył na Mnie jakby chciał powiedzieć : "kobieto, a co to sama woda, no co Ty?" ja nie spodziewałam się, że po takim stresującym dniu On będzie myślał o jedzeniu!! ale zrozumiałam to spojrzenie ;) czym prędzej nasypałam jedzonka, a Bazyli się rzucił jakby tydzień nie jadł 8O zjadł z dwiema dokładkami.. odwrócił się i tak po prostu poszedł sobie siknąć do kuwety.. po czym przyszedł, zaczął się domagać głaskania, pieszczotek i zaczął sobie mruczeć.. potem córeczka weszła do pokoju i ułożyłyśmy się w wyrku z bajeczka na dobranoc.. i Bazyle tez wskoczył do Nas posłuchać bajek 8O ja po prostu w to nie wierze...
przygotowałam się ze przez tydzień, dwa a może i dłużej nie będę widzieć kota.. a to co On wyprawia przechodzi wszelkie moje wyobrażenia.. nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa!!! KOCHAM GO!!!!!!!!!!! JEST CUDOWNY!!!!!!!!!
DZIĘKUJĘ WAM :1luvu:

No proszę...
A kto z tego dzika zrobił miziaka??? No kto???

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob lut 09, 2013 22:47 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Tys to nie chwaląc się sprawiła:-)

Ja go tylko ciut mało karmiłam..........nie żeby bez powodu 8) Nic tak nie poprawia kociego humoru jak micha żarcia na pusty żołądek

Chłopaków mamy z głowy - od poniedziałku się trzeba wziąć ostro za Lukrecję.......czas jej do domu czas:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob lut 09, 2013 22:51 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

hehe. Dzięki Magaaa i w ogóle Wszystkim, dzięki którym możemy się cieszyć tym miziakiem :piwa:
Bazyl właśnie zobaczył psa.. Minę miał dokładnie taką 8O
George Bernard Shaw

Lillua

Post » Sob lut 09, 2013 22:55 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Już napisałam to na syberyjczykach, ale skoro akurat siedzicie tutaj, to przekopiuję:
Czyli, podsumowując - teraz do wydania jest jeszcze Daria z Tomaszkiem z syberyjczyków.
Oraz Lukrecja, Leosia, Felicja i Balbina z maluchami (ta trójka oczywiście dopiero w kwietniu).
Czy któregoś pominęłam?
Jak idzie Felicji nauka korzystania z kuwety? Może ktoś z hodowców ma jakiś patent, który mógłby pomóc?
A Leosia jest do wydania już, czy jeszcze coś trzeba z nią zrobić (badania itp.)?
Bo, jesli dobrze pamiętam, Leosia nie zostaje u magii?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie lut 10, 2013 2:07 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Lillua :P to zakładaj osobnego temata cobyśmy mogły sobie poczytać i pooglądać zdjęcia, pogadać i już w tym "roboczym" temacie się nie produkować.
Bardzo się cieszę, że masz tyle dobrych emocji :P
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Nie lut 10, 2013 9:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

i dokarmiaj oraz dopieszczaj rezydentke, zeby nie czula sie zagrozona :wink: powodzenia dla Nowych Domkow i dla kociastych :ok:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie lut 10, 2013 10:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Felicji nauka korzystania z kuwety nie idzie w ogóle niestety:(.
Mało tego wymaga prześwietlenia, bo wygląda na to, ze miała połamaną miednicę......jest niemiłosiernie krzywa i "kładzie" się w zakrętach.

Leosię czeka najprawdopodobniej poszerzanie nozdrzy.Na razie jedzie na sterydzie

Tak naprawdę do adopcjji to jest Lukrecja..........Dalia ( do odpowiedniego domu ) i Tomaszek do ( niezwykle odpowiedniego domu).
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie lut 10, 2013 10:45 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

:D
Neigh ja nie wiem co Dalia na tę adopcję, a raczej co koty Dalii- może i te miaukuny Dalię wyadoptują do jakiegoś przyzwoitego, perskiego domu...

Daria jest do adopcji, nie Dalia (nasza koleżanka z forum!)

Wasia wywalił brzucha w 15 minut po przywiezieniu, mam zdjecia.Robi za gwiazdę.
Rodzina zachwycona, nie wiem czy w nocy spali czy miziali kota:)

Napisała Pani od pierwszego podejścia Lukrecji- przekierowałam do Ani.

Alab MOŻNA.Wokół oczu ,działa przeciwbakteryjnie.Do samych oczu celowo bym nie podawała, to nie lek okulistyczny, jednak sama zalecałam mycie "okolicy oczu" noworodkom Borasolem konsultując neonatologię,więc myslę,że MOŻNA.
Optex bardziej wybiela.
Alab - Amelka ma takie same oczy jak Gajka, nie martw się- one mają niedrożnośc i nic się z tym nie zrobi niestety...:(

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lut 10, 2013 10:51 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

nie wyadoptują :D
właśnie rozmrażam im mjenso :lol:
nie ma szans, póki nie pochłoną :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie lut 10, 2013 10:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Wasia wywalił brzucha w 15 minut po przywiezieniu, mam zdjecia.Robi za gwiazdę.
Rodzina zachwycona, nie wiem czy w nocy spali czy miziali kota:)

No cóż... średnio spali i czują się jakby znowu w domu było niemowlę - oczy na zapałki i będziemy dzisiaj spać na siedząco, albo i nawet stojąco. Jutro do pracy trzeba będzie nałożyć centymetr makijażu, żeby nie straszyć sinymi oczkami :D
Całą noc było mizianie, przytulanie, udeptywanie i donośnie mruczenie. Swoją drogą jeszcze nigdy nie słyszałam żeby kot tak głośno mruczał... Dziecko pytało, czy on tak chrapie, czy coś się w nim popsuło.... :lol:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie lut 10, 2013 11:23 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Chcieli kota?To mają!!

Jak mu minie pierwszy szok , to się włączy opcja "spanie".Kot te 22 godziny dziennie musi przespać...pewnie zaraz padnie.
Musi dbać o kondycję:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lut 10, 2013 21:43 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

ManfredkotTusi pisze:Lillua :P to zakładaj osobnego temata cobyśmy mogły sobie poczytać i pooglądać zdjęcia, pogadać i już w tym "roboczym" temacie się nie produkować.

Założe, niebawem :) póki co jeszcze tutaj, tak na szybko:

Bazyli pół nocy buszował po mieszkaniu i spać nie dał ;) a w środku nocy wlazł pod łóżko i tam spędził resztę nocy i prawie cały dzień.. a teraz wieczorkiem wyszedł na zwiedzanie, wywalał brzusio do głaskania..i siedzą sobie z Małżem w kuchni, Bazyli popija sobie wodę prosto z kranu ;)

wiecie, teraz doskonale rozumiem co Magaaa miała na myśli pisząc że Bazyli "to cudo nie kotek"
On naprawdę jest wyjątkowy.....
George Bernard Shaw

Lillua

[poprzednia][następna]