Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 08, 2013 19:47 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Wiem jedno - kiedyś nadejdzie czas, kiedy persy przejmą władzę nad światem - a wtedy.......ZOBACZYCIE co się stanie. Świat podzielony zostanie na ludzi wychodzących i niewychodzących:-) hihihi zpodobała mi się ta wizja.

Olać panią - głupich nie sieją sami się rodzą..........bo na chama i prostaka to już niestety trzeba zostać wychowanym......

:ryk: :ryk: :ryk:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pt lut 08, 2013 21:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:No nie wiem..........Persona wygląda na mściwa i zajadłą gadzinę.........Możliwe, ze odpokutuję te wszystkie kanapki z wędlina drobiową, które zeżarłam miast kotu oddać........

Założą nam siatki w oknach.Także samochodów...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt lut 08, 2013 21:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

I kuje będą nam robić :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lut 08, 2013 22:46 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jak bedziemy grzeczni to dostaniemy po kartonie........karton zdaniem mojej Persony to jest najbardziej cenna ( oprócz kurzego cyca ) rzecz na świecie.....

Mam w domu Bazylka - sliczna, niewyrośnieta pokraka. Jutro jedzie do nowego domu.

Mam też i Wasię - też jutro jedzie do domu. Matulu jaki to jest fajny chłopak:-). oaza spokoju i normalności.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lut 08, 2013 22:56 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A ja mam Leosię.
Czy jest brudna czy tylko się zdaje - zobaczymy.
Posłuchałam charczenia - iiii tam. Tak samo ma Michasia.

Na pewno zrobimy siuśki.
Oczy - umyte, watka czarna.
Fajna ta Leosia.

Co do Bazylka - mnie się wydawał duży.
Cienki jak przecinek, na wysokich łapkach.
Strasznie kochany jest.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 08, 2013 22:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Leosia fajna, ale nie chcę Cie martwić......watka jak na razie codziennie czarna.........Czasu trzeba. Też ciekawam czym to brud czy kolor podszerstka:-) W każdym razie w łożku spała i pościeli zmieniać nie trzeba było:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt lut 08, 2013 23:08 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Mam w domu Bazylka - sliczna, niewyrośnieta pokraka.

o wypraszam sobie!! Moje Skarby pokrakami nazywać :)

Bazylku Kochany już niedługo..
Rany doczekać się nie mogę!!!!
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Pt lut 08, 2013 23:08 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Magaa, masz ja juz? Czyli nie jestem juz potrzebna?

W temacie dziwnych dźwięków, dzis Emma byla u weta na kontrolnej morfologii (bierze na stałe sterydy) i pani wet mowi, ze ona tak "charczy", ze trudno ja osluchac stetoskopem. Ma tak od nowosci. Kiedys tez strasznie chrapala przez sen, od kilku lat o wiele mniej.
Miala laryngoskopie, nic nie znaleziono.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt lut 08, 2013 23:11 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Leosi zdjecia mile widziane:)
Maga masz Optex albo chociaż Borasol?

Dobra , pierwsza część przerzutu kotów zakończona z sukecesm.
Teraz druga faza operacji- Warszawa- Częstochowa- Kraków.

Ciekawe czy jak Fiona pójdzie to będę mogła pospać w jej fotelu (jak już nie będzie mi wolno wychodzić...i czy mi Leoś kupi drapaka??)

Magaa, u Ciebie to nikt nie wie co jest grane: Michasia już się przyzwyczaiła ,ze jest z Bazylem,a tu jej nagle podmienili Bazyla na Leosię...w sumie też ze stada,ale jakim CUDEM oni się zamienili??
Jeśli u Michasi trafi na przerwe w myśleniu- nie zauważy do jutra... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt lut 08, 2013 23:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bazyli jest oszałamiająco śliczny. To niezaprzeczalny fakt. jak obrośnie będzie powalająco piękny. jest urokliwy, ale widać, ze łatwego życia nie miał. Oj nie. Potrzeba mu dużo wyrozumiałosci i witaminy M. Dam Państwu Wasiowym mój numer tel......zadzwoń do mnie ( do Bazylowej Pani piszę ) to dam troszke wskazówek jak z nim postepowac.

na razie postanowił się ukryć pod grzejnikiem. Po to panie nie wiadomo.......moze tu jednak zjadają koty? meliniarze przeszli przez piekło.........

Obrazek

Neigh

Post » Pt lut 08, 2013 23:27 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Potrzeba mu dużo wyrozumiałosci i witaminy M. Dam Państwu Wasiowym mój numer tel......zadzwoń do mnie ( do Bazylowej Pani piszę ) to dam troszke wskazówek jak z nim postepowac.

oczywiście :ok:
Będę dzwonić, będę się radzić.. Aby chłopak był w końcu szczęśliwy po tym wszystkim co przeszedł..
A póki co najważniejsze, żeby już był z Nami..
mam nadzieję, że wszystko się uda z tym jutrzejszym transportem... potem już wszystko się musi ułożyć :ok:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Sob lut 09, 2013 12:05 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Conchita pisze:Magaa, masz ja juz? Czyli nie jestem juz potrzebna?

Kasiu, mam.
Udało się tak wszystko pięknie zrobić, że nawet nie musiałam jechać do Wwy.
Tak czy inaczej jeszcze raz chcę Ci ogromnie podziekować za pomoc i w ogóle wszystko!!! :1luvu:

magaaaa

Post » Sob lut 09, 2013 14:06 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Lillua pisze:
Neigh pisze:Potrzeba mu dużo wyrozumiałosci i witaminy M. Dam Państwu Wasiowym mój numer tel......zadzwoń do mnie ( do Bazylowej Pani piszę ) to dam troszke wskazówek jak z nim postepowac.

oczywiście :ok:
Będę dzwonić, będę się radzić.. Aby chłopak był w końcu szczęśliwy po tym wszystkim co przeszedł..
A póki co najważniejsze, żeby już był z Nami..
mam nadzieję, że wszystko się uda z tym jutrzejszym transportem... potem już wszystko się musi ułożyć :ok:

Lillua - ja stanowczo żądam relacji z przybycia Bazyla i w ogóle.
Na PW dostaniesz zaraz mój tel, ale może napisz, bo jak sądzę nie jestem jedyną zainteresowaną...

magaaaa

Post » Sob lut 09, 2013 14:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Leosi zdjecia mile widziane:)
Maga masz Optex albo chociaż Borasol?

Dobra , pierwsza część przerzutu kotów zakończona z sukecesm.
Teraz druga faza operacji- Warszawa- Częstochowa- Kraków.

Ciekawe czy jak Fiona pójdzie to będę mogła pospać w jej fotelu (jak już nie będzie mi wolno wychodzić...i czy mi Leoś kupi drapaka??)

Magaa, u Ciebie to nikt nie wie co jest grane: Michasia już się przyzwyczaiła ,ze jest z Bazylem,a tu jej nagle podmienili Bazyla na Leosię...w sumie też ze stada,ale jakim CUDEM oni się zamienili??
Jeśli u Michasi trafi na przerwe w myśleniu- nie zauważy do jutra... :mrgreen:

Leosi zdjęcia będą jak się wyjaśni zagadka jej unikalnego koloru.
Jeśli to brud to ją wykąpię i dopiero, więc nie wcześniej niż za tydzień.
Teraz śpi za fotelem i charczy.

Michasia ma całkowite odloty przy jedzeniu - nawet nie zauważa że przyjmuje kroplówkę...
Poza tym kolorystycznie na głowie Leosia może przypominać bledszą wersję Bazyla, więc Michasia może się nie połapie.
Oczy Leosi - no może nie aż tak strasznie; dziś rano watki były tylko trochę czarne.
Niestety pod oczami nadal ma zacieki.
Ale u Michaśki trwało kilka dni zanim się polepszyło.
Idę zrobić test koloru Leosi. Wyniki zapodam.

Edit:
Badanie wykazało, że Leosia taka jest. Mokrą watką potarłam jej futerko i kiedy w tym miejscu gdzie złapało wilgoć pociemniało - zrozumiałam: Ona jest biało - beżowa, ten beż to taki krem właściwie; bez wyraźnych łatek. Przy ogolonym futerku moze to dawać efekt "brudnego kotka", ale kiedy sierść odrośnie to Leosia zdaje się będzie niezłą laską.
Charczy strasznie jednak. Musze mocno przycisnąć Panią Wet o kartę informacyjną i pójdę z Leosią do lekarza; po świerzbie Michaśki już nic mnie nie zaskoczy...
Michaśka z kolei w poniedziałek dostanie drugi raz iwermektynę i na tym chyba epizod uszny się zakończy. Wydrapane dziury już się pogoiły.

Kotkińsie, mam borasol i nie waham się go używać, ani trochę. Jak się skończy wrócimy do ciepłej przegotowanej wody.

Edit:
Czy ktoś coś wie jak Bazyl?
Ostatnio edytowano Sob lut 09, 2013 21:48 przez magaaaa, łącznie edytowano 2 razy

magaaaa

Post » Sob lut 09, 2013 20:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Czy można raz dziennie Borasolem?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]