Biszkopt, szylka i burasek szukają domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 02, 2013 17:35 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Witamy ciocie Kamari. :ok:

Mam domek dla malutkiej burasi od Krystyny. Dzwonilam do Krystyny, kociak znow kicha czy kaszle, wiec stwierdzilam, ze lepiej, jakby byl juz leczony w DS i kombinuje z kobitkami z Dogo transport na jutro. Czekamy na telefon od Kudlatej, jak potwierdzi, ze ma czas i dowiezie do Lublina, to jade po kicie.

Edycja: No to sie udalo i jutro wieziemy kociaczka do DS w wawie. :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Nie lut 03, 2013 21:33 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Male burasiatko juz po wizycie w lecznicy, odpchlone, odrobaczone, leczone na kk :) Znow o jednego kotka mniej u Krystyny. Fajna kicia, bezstresowo jechala na kolankach. W domu podobno zapitala jak nakrecona, znaczy zwiedza i buszuje, a nie ucieka :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Rano mialam tez wiadomosc o Bambim, jeszcze bardzo ostrozny i to troche potrwa, ale w nocy nawet przy zapalonym swietle przy ludziach wyszedl z budki zwiedzac teren, cos wszamac i do kuwety. Ludzie cierpliwi i przekonani, ze bedzie dobrze i chlopak szybko bedzie sie osmielal.

Arcana

Post » Czw lut 07, 2013 22:51 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

sie melduję....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lut 07, 2013 23:31 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Witaj, Bozenko. Szkoda, ze w takim kontekscie. Lusia jest w zlym stanie, stwierdzono bialaczke. Nie wiadomo, jak to wyglada w stadzie pani Krystyny, ale nalezy sie liczyc z tym, ze koty sa nosicielami lub maja kontakt z wirusem. W dodatku sa wychodzace.
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2013 23:34 przez Arcana, łącznie edytowano 1 raz

Arcana

Post » Czw lut 07, 2013 23:33 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Arcana pisze:Witaj, Bozenko. Szkoda, ze w takim kontekscie. Lusia jest w zlym stanie, stwierdzono bialaczke. Nie wiadomo, jak to wyglada w stadzie pani Krystyny, ale nalezy sie liczyc z tym, ze koty sa chore lub maja kontakt z wirusem. W dodatku sa wychodzace.

wiem...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lut 07, 2013 23:36 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Tri robi małe postępy.Właśnie trzymałam ja długo na rekach.i jak siedziałam na fotelu to sama podeszła do mnie i patrzyła się na mnie.Zajęło jej to 3 tyg.Martwię się jak będzie w nowym domu.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pt lut 08, 2013 0:15 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Na pewno podobnie, najpierw bedzie wystraszona. To jest ciagle bardzo krotko, liczac jej pobyt w domu. Dom musi byc cierpliwy, najpierw przyzwyczaic do miejsca, a potem wypuszczac. No, biedulka z niej, ale moze w domu bez innych zwierzat bedzie sie swobodniej czula.

Arcana

Post » Pt lut 08, 2013 0:19 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

ależ ona kocha inne koty, od razu leciała robić noski noski.Tylko te koty się trafiły wredne...

wilhelm170

Post » Pt lut 08, 2013 8:31 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

wilhelm170 pisze:ależ ona kocha inne koty, od razu leciała robić noski noski.Tylko te koty się trafiły wredne...

:lol:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lut 08, 2013 15:59 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Arcana,czy mozesz zajrzeć na ten watek?Czy to jest kot u P.Krysi?ten własnie?
Juz się tworzy jakis "łańcuszkowy"cos tam...nie może tak być.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lut 08, 2013 16:04 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

zajrzeć na ten wątek viewtopic.php?f=1&t=150633
co się tam w ogóle dzieje? czy ktoś to ogarnia?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt lut 08, 2013 16:57 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

puss pisze:zajrzeć na ten wątek viewtopic.php?f=1&t=150633
co się tam w ogóle dzieje? czy ktoś to ogarnia?

dzięki,zapomniałam linka wkleić :oops:
Rozmawiałam z Krystyna,kot jest juz po badaniu,wiec zdurniałam czytając ten watek,bo to chodzi o tego kota od Krysi :( Nie jest "umierający",ma srakę ,guza w pachwinie jakiegos,ale był u weta ,dostał leki,więc nie wiem juz zupełnie o co chodzi :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lut 08, 2013 17:34 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

tri pojechała do domu, razem z książeczką zdrowia, drapakiem i zabawkami.Mam nadzieję że się tam zadomowi i do mnie nie wróci.

wilhelm170

Post » Pt lut 08, 2013 17:39 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Do tej pory akcja pomocowa dla Krystyny byla na Dogomanii. Tam jest wiecej osob z okolic pani Krystyny. Kto na Miau moze sie tym zajac? Najlepiej ktos, kto ma bezposredni kontakt z Krystyna, jest i bedzie na biezaco. Ja od pazdziernika nie mam wolnej chwili po pracy z powodu adopcji kotow z Lubelskiego. Innych akcji nawet nie probuje zdalnie ogarniac. A akcja pomocowa jest potrzebna niewatpliwie. Kto moze sie tym zajac?
Z Lusią jest bardzo zle, dodatkowo podejrzenie zoltaczki, nie je, od paru dni tylko kroplowki.

Wilhelm, gratulacje i kciuki za to, zeby sie koteczka szybko tam osmielila.

Arcana

Post » Pt lut 08, 2013 17:43 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

jesli Lusia ma żółtaczkę trzeba ja pożegnać,jest w złym stanie... :(

Z Krystyna mam kontakt,na dogo nie ma osoby decyzyjnej,ale staramy się to uprządkować,dlatego prosiłam o nie zakladanie tutaj na razie watków,bo to nie ma sensu.Watek powstanie jeden pomocowy.Jeden na dogo i tutaj dla kotów,ale oczywiście z "podlinkowaniem".Tam sa tez psy i zbiórka karmy kociej raczej będzie tutaj,ale to jeszcze uzgodnimy.Na razie tam szukamy jednego skarbnika
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]