KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 07, 2013 22:43 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

A do nas w odwiedziny przyjechał na kilka dni nasz wnusio Heniu.... i też jest sama radość:)
Wiesiu... super foto:) dziadek w 100000% :)
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2013 22:46 przez wolontariusz, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw lut 07, 2013 22:45 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dzieci nakarmione, wywietrzone, posprzątane. Nawet moja mama była dziś ze mną i dołożyła się do głaskania :) Dlaczego Sonia jest w klatce? Jeśli dobrze pamiętam, to ma rozwolnienie.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Czw lut 07, 2013 23:23 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

masKotka? pisze:Dzieci nakarmione, wywietrzone, posprzątane. Nawet moja mama była dziś ze mną i dołożyła się do głaskania :) Dlaczego Sonia jest w klatce? Jeśli dobrze pamiętam, to ma rozwolnienie.

Sonia chwilowo w klatce - w sobotę zrobimy jakieś przeszeregowania na kociarni :) Amelka chyba już może wrócić na zdrową?
Jak tam Ala dalej ukryta w budce?
No i chyba przywiozę ze schroniska 9 letnego Kubusia trafił na dniach do schronsika po śmierci swojej Pani - kompletnie nie radzi sobie w schronie , podobnież nawet nie da się dotknąc - niestety tam raczej nie da rady.
No i chyba szykują się domki dla Sabriny i dla Jill :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 07, 2013 23:27 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

To 9 letni Kubuś :(
Obrazek

terenia1

Post » Czw lut 07, 2013 23:31 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

To Cezar trafił chyba wczoraj do schroniska, jego sytuacja też skomplikowana jego Pani trafiła do szpitala psychiatrycznego, mieszkanie zaplombowane, byli wczoraj jacyć Panowie w schronisku i bardzo prosili żeby kociaka nigdzie nie oddawać , bo jego Pani kocha tego małego i ten kociak to całe jej życie jak wróci ze szpitala i jego nie będzie to się całkowie załamie :( Boże ciężkie scenariusze pisze życie niestety :(

Wielki smutek w oczach koteczka :(

Obrazek

terenia1

Post » Czw lut 07, 2013 23:41 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Ala to ta biała na zdr? Tak, dalej w koszyczku, ale przeszczęśliwa jak się ją głaszcze :) - dlaczego ona jest w klatce?
Amelka chyba lepiej się czuje bez kubraczka, bo nawet zdradzała ochotę do pogłaskania jej :) Sonia też zdradzała ochotę do pogłaskania jej, ale ostrożnie i wolała jednak się schować do kuwety. Ale jest taka słodka :)

masKotka?

Post » Czw lut 07, 2013 23:44 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Takich kotów jak Kubuś i Cezar najbardziej mi żal. Z domu do klatki :( i niewiedzą czemu :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 08, 2013 9:04 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:No i chyba szykują się domki dla Sabriny i dla Jill :D

Super :) trzymamy kciuki za adopcję, to małe łobuziaki :lol: wybawiły się z nami, że ho ho :lol:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt lut 08, 2013 9:10 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:Sonia chwilowo w klatce - w sobotę zrobimy jakieś przeszeregowania na kociarni :)

Zrobimy? Na sobotę rano zdasjsie nie ma dyżuru :(

terenia1 pisze:Amelka chyba już może wrócić na zdrową?

Myślę, że tak

terenia1 pisze:Jak tam Ala dalej ukryta w budce?

Niestety tak - trzeba coś wymysleć dla tej kotki bo tak nie może być na dłuzszą metę - nie może tylko leżeć w budce czy koszyku ani w wolierze ani w boksie

terenia1 pisze:No i chyba przywiozę ze schroniska 9 letnego Kubusia trafił na dniach do schronsika po śmierci swojej Pani - kompletnie nie radzi sobie w schronie , podobnież nawet nie da się dotknąc - niestety tam raczej nie da rady.

Oczywiście przywieź go - jakby było bardzo źle to może damy go do mojego ojca... Bo myślałam o Van Gogu ale skoro on musi być na diecie, to tam nie ma na to szans

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 08, 2013 9:13 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:To Cezar trafił chyba wczoraj do schroniska, jego sytuacja też skomplikowana jego Pani trafiła do szpitala psychiatrycznego, mieszkanie zaplombowane, byli wczoraj jacyć Panowie w schronisku i bardzo prosili żeby kociaka nigdzie nie oddawać , bo jego Pani kocha tego małego i ten kociak to całe jej życie jak wróci ze szpitala i jego nie będzie to się całkowie załamie :( Boże ciężkie scenariusze pisze życie niestety :(

Ale chyba jako stowarzyszenie prowadzące wolontariat w schronie mozemy go oficjalnie wziąć na przetrzymanie do Kch?!? Tu będzie miał lepsze warunki na przetrwanie i przeczekanie do powrotu swej Pani, a ona też chyba będzie spokojniejsza jeśli się dowie, iż kot nie jest w schronie a jest pod opieką stowrzyszenia na rzecz zwierząt?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 08, 2013 13:10 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Alunia nadal bardzo wystraszona wczoraj i dzisiaj kombinowałam z nią jak tylko mogłam,ale niestety dalej wycofuje się do koszyczka.trzeba jej koniecznie czyścic uszy i zakraplać bo często trzepie główką,no i niestety chyba zaczyna się u nie grzyb.Na jednej przedniej łapce i na grzbiecie.Często też ma odruch wymiotny lub coś w rodzaju kaszlu.Dobrze,że przynajmniej ma apetyt.
Złota i Misiek skorzy do zabawy i do żarełaka.
Na kwarantannie :
Suri wydaje mi sie lepiej z oczkami,została jedna tabletka na wieczór.Chętnie też wąacza się do zabawy,ale dzisiaj była scysja z jedną"aniołkową".
Amelka w boksie chętnie się mizia i zagaduje,ale niestety poza nim wraca do starych zwyczajów,czyli warczenia na wszystko i na wszystkich.Myślę,że może już wracać na zdrową.
Van gogh w skrócie nazwałam go Goguś,przecudny miziak,zjadł dzisiaj całą saszetkę Intestinala,pozwiedzał kociarnię(na inne koty nie zwracał uwagi ) i wrócił do boksu.
Sonia trochę jeszcze wystraszona,ale chętnie się mizia i myślę,że nie powinno być z nią problemów.

nie wiem jak wy ale ja mam od wczoraj problem z zamkiem na zdrowej.
No ita najmniej przyjemna wiadomość,odebrałam fakturę z czynsz: 1921,33

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lut 08, 2013 13:19 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

balbina38 pisze:No ita najmniej przyjemna wiadomość,odebrałam fakturę z czynsz: 1921,33

Koniecznie trzeba opuścić ten lokal, takie kwoty do zapłaty to nie na nasza kieszeń Obrazek
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lut 08, 2013 13:54 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:nie wiem jak wy ale ja mam od wczoraj problem z zamkiem na zdrowej.

Ja wczoraj dostałam klucz od Doroty tylko do kwar., a tam w przedsionku jest klucz do zdr. Jak byłam wieczorem, to było ciężko otworzyć zdr. w dodatku nie wiedziałam którym. Wypadła mi ta różowa osłonka, nie wiem przy którym kluczu była, ale założyłam ją na klucz do zdr. Myślałam, że ten klucz jest jakiś zwichrowany i dlatego jest problem z otwarciem, a tu się okazuje, że może być inny powód?

masKotka?

Post » Pt lut 08, 2013 13:56 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

... o problemie z kluczem pisała balbina38 a tu w cytacie jest Mara - coś mu się pomyliło :D

masKotka?

Post » Pt lut 08, 2013 20:31 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

wróciłam na dobę do domu i jedną dobrą rzecz wam powiem :)
Wąsik bardzo się u nas otworzył i już w ogóle nie sika nigdzie, to tylko tak na początku zaznaczył co miał zaznaczyć teraz absolutnie minęło
bardzo miły, grzeczny, ułożony kotek :)
mam nadzieje,że znajdzie domek......choć nie wiem czy będzie chciał zmienić na inny bo z kulką to już jest gruby romans :)
p.s
trzymam kciuki za nowy lokal :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

[poprzednia][następna]