Adoptujemy persa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 04, 2013 16:00 Re: Adoptujemy persa

Mój jeden z licznych kotów w DS. Jędruś. Doroślak o miał 2 lata jak szedł do domu.
Mam pozwolenie domu na udostępnienie fotki.

Obrazek
Dziewczyny mają rację.Wiele razy odmawiam domowi z dziećmi bo uważam,że kot upatrzony nie nadaje się wg mnie do takiego domu.Jedni rozumieją drudzy nie.Nie powinan uroda mieć tutaj znaczenie tylko charakter.
Charakter kota jest ważny i musi się dziecko i kot dopasować.Dlatego trzeba słuchac i odpowiadać na wszystkie pytania zadawane przez DT.Tak jak nie bac sie sama ich zadawać.
Wiek kota nie zawsze ma znaczenie ale nie powinien to być mały kociak.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 04, 2013 17:32 Re: Adoptujemy persa

Anna.dudzik, widzę, że kota pragniesz bardzo i że - podobnie jak ja, kiedy marzyłam o dogu - zaczynasz dostawać lekkiego kota na punkcie kota :wink:
Na miau ludziska mają mega kota na punkcie kotów i za chwilę znów ktoś napisze podobnie jak na wątku pięknisia z plamką na nosku.
Słusznie rezygnujesz z persa. Dobrze Ci radzą dziewczyny, żeby przede wszystkim wziąć kota sprawdzonego na dzieci, radosnego i odważnego. Może jednak spróbujemy z Puszkiem... 8)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto lut 05, 2013 11:01 Re: Adoptujemy persa

Mój mąż twierdzi, że mi bardziej odbiło na punkcie kota niż dzieciom
Puszek jest piękny i co jakiś czas oglądam jego zdjęcia.
Myślę, że możemy podyskutować :D

anna.dudzik

Od: Pt sty 04, 2013 11:00

Post » Wto lut 05, 2013 16:02 Re: Adoptujemy persa

W takim razie zapraszam na stronę undacji Szara Przystań. Pobierz i wypełnij ankietę przedadopcyjną, http://www.szara-przystan.pl/dokumenty.html odeślij na halban@autograf.pl i poczytaj o warunkach adopcji: http://www.szara-przystan.pl/warunki-i-informacje.html
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw lut 07, 2013 9:29 Re: Adoptujemy persa

Nasz tymczasowicz Aleksander był kiciakiem wspaniałym, idealnym dla dzieci!. Wiktorka - moja 7 letnia córeczka uwielbiała go, a on Ją. Nie miał nic przeciwko przytulaniu, mizianiu, ale ten kociak po prostu taki był, kochał to, nie miał nic przeciwko. Koleżanka powiedziała mi, że takie kociaki, to nie często się spotyka, bo zazwyczaj jest tak, że kot przychodzi na miziaki gdy ma na to ochotę, a gdy nie ma, to nie ruszaj, nie przeszkadzaj, bo nie chcę, bo będzie foch, Aleksander był inny, był wspaniały. Jednak założenie było takie, że bierzemy malucha na DT, podkarmimy ( wyleczymy, nie chciał jeść ani pić, ale wyszliśmy na prostą ) i będziemy szukać dobrego domku. Szybko się znalazł, dzięki naszej kochanej Pani wet. Powiem szczerze, że było mi przykro gdy kiciaka z całą wyprawkę, którą zakupiłam mu - niosłam do Pani wet dla nowej właścicielki ... wiedziałam, że będzie miał super, nowa rodzina nie mogła się kiciaka już doczekać, ale mimo wszystko, człowiek szybko się przywiązuje, oj szybko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dlatego na pewno osoby, które tutaj Ci doradzają abyś szukała kotka, który charakter ma już sprawdzony, mają rację, gdy ma się dzieci, to tak właśnie powinno się podejść do adopcji kotka/pieska. Wiadomo jakie są dzieciaczki, jest zwierzątko, to chcą je tulić, głaskać, a nie każde to lubi :)

Nasz tymczas był fenomenem, strasznie żałuję, strasznie .. :oops:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lut 07, 2013 10:00 Re: Adoptujemy persa

Przepraszam za OT, ale... aannee99 Twoja córeczka jest absolutnie prześliczna! :1luvu: I jeszcze te zdjęcia z kicią :1luvu: Słodsze niż tłustoczwartkowy pączek :mrgreen:
Ania

balanka

Od: Pt paź 05, 2012 13:44

Post » Czw lut 07, 2013 10:12 Re: Adoptujemy persa

balanka pisze:Przepraszam za OT, ale... aannee99 Twoja córeczka jest absolutnie prześliczna! (...)

Jejku, to prawda- przecudowna dziewczynka :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw lut 07, 2013 10:17 Re: Adoptujemy persa

Jeju, bardzo Wam dziękuję za te miłe słowa skierowane do mojej córci :oops: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 07, 2013 10:29 Re: Adoptujemy persa

Też muszę przyznać, że ma niesamowite oczy - te wyraziste rzęsy, piękna dziewczynka :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 07, 2013 10:34 Re: Adoptujemy persa

Bardzo, bardzo Wam dziękuję za te miłe słowa skierowane do mojej Wiktorki :D

W ramach podziękowań - przesyłam buziaka/dziubka od mojej córci ( i przepraszam też za OT na wątku, już nie bedę, obiecuję :D )

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 07, 2013 11:51 Re: Adoptujemy persa

A co oznacza skrót OT.
Gdy czytam niektóre skróty wydaje mi się że jestem bardzo stara i nie na czasie :(
Wypełniam ankietę, trochę to trwa przy dwójce przeziębionych dzieci, które co chwile wołają do pokoju. Jeszcze jedno pytanie i wysyłam :ryk:

A córka przepiękna-gratuluję

anna.dudzik

Post » Czw lut 07, 2013 12:04 Re: Adoptujemy persa

Trzymam kciuki za szczęśliwe "okocenie" :).

PS. Wiktoria prześliczna, oczy faktycznie nieziemskie. Ja bym już szykowała kija na adoratorów albo przeszkoliła kota odpowioednio ;).
Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?

drazetka

Od: Śro sty 23, 2013 11:52

Post » Czw lut 07, 2013 20:13 Re: Adoptujemy persa

Ankieta została wypełniona bardzo rzetelnie i szczerze. Puszek może uzupełnić Waszą rodzinę :-) :kotek: A co do pragnienia męża... mogę je spełnić także: mam do adopcji 4 miesięczne szczeniaki zsocjalizowane z kotami :wink:
Zaczynają się ferie, Puszka jeszcze zaszczepimy i za tydzień możemy się umawiać na wizytę przedadopcyjną, pospisanie umowy i dostarczenie kotka :D

W kwestii zabezpieczenia okien i balkonu polecam wątek: viewtopic.php?f=1&t=348
wątek zawiera ważne informacje dotyczące powodów, dla których o to prosimy miłośników kotów, przykłady tragedii, których można było uniknąć i różne porady oraz podpowiedzi i fotografie ilustrujące
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt lut 08, 2013 10:11 Re: Adoptujemy persa

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
To super
Bardzo nam miło
Dziękujemy
W pierwszym tygodniu ferii nas nie ma, ale w drugim jesteśmy zwarci i gotowi
Czekamy na informacje.
Pozdrawiamy

anna.dudzik

Post » Pt lut 08, 2013 20:02 Re: Adoptujemy persa

Cieszę się bardzo z ogólnego happyendu.
Jutro kolejne podejście do Persi, trzymajcie łapki za akcję!!!

Córeczka prześliczna, ładniejsza od kotka?

:lol:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

[poprzednia][następna]