Schronisko Uciechów potrzebne domki i dobre myśli...

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lut 03, 2013 23:24 Re: Schronisko Uciechów - PILNIE POTRZEBUJĘ TYMCZASU DLA SUN

Apel o DT na razie odwołany.

A u nas... Jak u nas... Adopcje niestety stoją, ostatni poszedł spanielowaty cudak Edar.
Ale mamy nowe psy.

Pozwólcie na prezentację zdjęciową w miarę chronologicznie :D

Fotki są z ostatniego tygodnia mniej więcej. (Jeszcze tydzień temu mieliśmy śnieg! :( )

Beniutek Milord

Obrazek

Mido

Obrazek

Foster

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Omar

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iner

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tobi

Obrazek

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie lut 03, 2013 23:27 Re: Schronisko Uciechów - PILNIE POTRZEBUJĘ TYMCZASU DLA SUN

Wenir w cudownej obróżce z darów, hyhy :D

Obrazek

Tu już wiosennie Vegas

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szafir trójłapek

Obrazek

Obrazek

Drako

Obrazek

Obrazek

Baron

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_ogonek_

Post » Nie lut 03, 2013 23:30 Re: Schronisko Uciechów - PILNIE POTRZEBUJĘ TYMCZASU DLA SUN

Ralf&Tigra

Obrazek

Obrazek

Tigra

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ralf

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Milord

Obrazek

Mido

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_ogonek_

Post » Nie lut 03, 2013 23:33 Re: Schronisko Uciechów - PILNIE POTRZEBUJĘ TYMCZASU DLA SUN

Alma - sunia z grzybicą :(
Jeden z nowszych nabytków - charakternie bardzo fajna niuńka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ito

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karina i Sarna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Morka

Obrazek

Obrazek

_ogonek_

Post » Nie lut 03, 2013 23:36 Re: Schronisko Uciechów - PILNIE POTRZEBUJĘ TYMCZASU DLA SUN

Rudy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Łapka - też nowsza sunia. Bardzo kochana trójłapcia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Scooby

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iner

Obrazek

_ogonek_

Post » Nie lut 03, 2013 23:41 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

3 nowe psiaki - najprawdopodobniej wszystkie to suczki, ale mega dzikie :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ray

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szafir trójłapek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tigra

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ralf

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2013 17:59 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zbyt duże zdjęcie zamieniłam na link

_ogonek_

Post » Nie lut 03, 2013 23:45 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

Nowy psiaczek. Rudy, po zmarłym właścicielu. Bardzo chudy. Chyba on także zostanie trójłapkiem, ma dziwną narośl na łapie, kończyny praktycznie nie używa, nawet się nią nie podpiera za bardzo, widoczne zaniki mięśni :(

Obrazek

Flin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to byłoby na tyle ;)

W sobotę były jeszcze dziewczyny ze Świebodzic (Aneta, Marta i Iza). Czekam na obrobione fotki od Anety, bo pstrykani byli:
Milord, Vegas, Kazar, Ceder, Alma, Łapka, Tobi, Wenir ;) i może coś jeszcze o czym zapomniałam :D

_ogonek_

Post » Pon lut 04, 2013 20:08 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

Wieści z frontu.

Dzika dzicz (czyli sunia szorstkowłosa, ta z najnowszych) pojechała na sterylkę, bo widmo kinder niespodzianki było co najmniej dołujące. Na szczęście trzeba ją teraz tylko odchudzić, dochodzi do siebie ;)

Druga dzika dzicz, czyli sunia czarna-podpalana (ale ta dorosła) dzisiaj została wyciągnięta na dwór. Długo to nie trwało, bo kilka minut, ale oby poskutkowało. Po 50 próbie może zrozumie że smycz to nie zło i nie trzeba się wić jak piskorz :)

Zaskoczyło nas małe szczylkowate cudo, to najmłodsze i "najgroźniejsze" :)
Wyciągnięta (no siłą niestety, jak poprzedniczka) trochę popłakała, popłakała, ale nawet pojawiło się merdanie ogonkiem i rozglądanie się!

Oby takie kilkuminutowe sesje dały rezultaty! Życzcie suńkom powodzenia.

PS. Jutro spróbuję przemycić imię Lily dla szczylka - bo takiej jeszcze u nas nie było.
Inne ciekawe pomysły na 2 suńki mile widziane :D

A zapomniałabym o Arlim!
Dzisiaj i wczoraj odsypiał. Płyn w sobotę skutecznie uniemożliwił mu swobodę oddychania i niemiłosiernie kombinował (przez co nie spał). Na razie jest dobrze, ale przeraża mnie wizja ściągania płynu znowu, za parę dni :(

Jutro amputacja łapy nowego, rudego psiaka. Niestety, lekarz stwierdził, że szanse na jej uratowanie są równe niemalże zeru.
Pies się nią nie opiera, jedynie jest to długi element który gdzieś tam zahacza o podłoże i nic więcej. Zaniki mięśni przy łopatce są też zbyt duże.

DO 3 RAZY SZTUKA, A ZA 4? STRACH PYTAĆ...

_ogonek_

Post » Śro lut 06, 2013 19:42 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

Złe wieści :(

W niedzielę byliśmy z Arlim u weta i pisałam tak:

Arliemu gromadzi się płyn w brzuchu, to przez niewydolność serca :(
Utrudnia mu to bardzo oddychanie.
Dzisiaj weterynarz ściągał psu ten płyn, w sumie zebrało się z 0,7 litra, nie mógł zebrać wszystkiego.

Trudno powiedzieć co dalej... Na razie dostał kolejny zastrzyk z Furosemidu. To, czy płyn zbierze się za kilka dni, tydzień, miesiąc jest dla nas wielką niewiadomą.

Arli i tak jest jednym wielkim zaprzeczeniem przeciwko fizjologii i wg wcześniejszych prognoz powinien już być za TM.

Prawda niestety jest taka, że ten dodatkowy problem (płyn) skraca jego życie :( Jego dni są policzone...
Przykra perspektywa, bo właśnie remontujemy biuro i żartując stwierdziliśmy, że na pewno w nowej odsłonie tego pomieszczenia będzie miejsce VIPa dla Arliego, który ma też wdzięczną ksywkę Vifon...

Dopóki się da - walczymy, ale mamy świadomość, że przyjdzie dzień, kiedy Arli już nie będzie mógł oddychać i decyzja o ulżeniu w cierpieniu stanie się niezbędna...

A dzisiaj...

Mamy problem - ogromny :(

Arliemu płyn się zebrał znowu, jutro jedziemy do weta :(
Minęły od niedzieli 3 dni...

Nie wiem co dalej :( Ile razy będziemy go kłuć i wyciągać to z niego, poza tym w tym płynie jest wszystko - krew, białka...

Tak psinka wygląda dzisiaj.

Obrazek

Obrazek

wydęty brzuszek :(

Obrazek

_ogonek_

Post » Śro lut 06, 2013 20:02 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

:( Kciuki trzymam za Arliego :ok: :ok: :ok:

Tyle tych psiaków... :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lut 06, 2013 21:23 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

OKI pisze::( Kciuki trzymam za Arliego :ok: :ok: :ok:

Tyle tych psiaków... :(

Przydadzą się... :cry:
Wydaje mi się, że już wiem co usłyszymy jutro... NIe myślałam tylko że tak szybko :cry: ...

_ogonek_

Post » Czw lut 07, 2013 7:57 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

Biedny Arli ...
:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob lut 09, 2013 8:35 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

Arli już za TM ['] ..
Musieliśmy :cry: Cholerna niesprawiedliwość...

_ogonek_

Post » Sob lut 09, 2013 11:57 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

Przykro mi :cry:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie lut 10, 2013 21:42 Re: Schronisko Uciechów - gromada psiaków czeka na domy :)

Jakoś tak... dennie...
Zazwyczaj w weekendy bywało lepiej... a od dwóch dni nie mogę sobie znaleźć miejsca...

Nie rozumiem i nie mogę pogodzić się z odejściem Arliego... Pusto bez niego... Pociesza tylko to, że nie cierpi :cry:

_ogonek_

[poprzednia][następna]