czytam link agi o anemii, biegunki też są w anemii,

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aga9955 pisze:Jak bedzie u mnie moja wetka tez ja zapytam. Moze na cos madrego wpadnie i doradzi chociaz na co zwrocic uwage w diagnostyce. Ale to dopiero po weekendzie.
Trzymajcie sie. A i wazne, nie podaje sie w anemii kroplowek dozylnych. Jezeli juz to raczej dopajac trzykawka. Bo rozjada sie wyniki jeszcze bardziej.
CatAngel pisze:my rubenalu nie podajemy po tym jak Skitels zaczął po nim wymiotować. Wypalacz podajemy Alusal (w naszym przypadku 1tab na dzień)jest bezsmakowy dla kota nie to co impaktin czy jakoś tak. Kot nerkowy musi dostawac wypalacze fosforu. Nasz Skitels nie je karmy specjalistycznej bo jej poprostu nieakceptuje wiec je sanabelle urinary i mokre różnej firmy z tym Alusalem. Podaj mu na próbę rozgniecioną 1/4tabletki do pierwszego posiłku(taka mała łyżka mokrego) i obserwuj. Jak na początku podaliśmy Impaktin kot centralnie odskoczył od jedzenia. Potem taizu poradziła nam właśnie Alusal i sprawdza sie do dzisiaj.
Animus pisze:CatAngel pisze:my rubenalu nie podajemy po tym jak Skitels zaczął po nim wymiotować. Wypalacz podajemy Alusal (w naszym przypadku 1tab na dzień)jest bezsmakowy dla kota nie to co impaktin czy jakoś tak. Kot nerkowy musi dostawac wypalacze fosforu. Nasz Skitels nie je karmy specjalistycznej bo jej poprostu nieakceptuje wiec je sanabelle urinary i mokre różnej firmy z tym Alusalem. Podaj mu na próbę rozgniecioną 1/4tabletki do pierwszego posiłku(taka mała łyżka mokrego) i obserwuj. Jak na początku podaliśmy Impaktin kot centralnie odskoczył od jedzenia. Potem taizu poradziła nam właśnie Alusal i sprawdza sie do dzisiaj.
a suche bez wyłapywacza fosforu podajecie?
ja wczoraj byłąm w nocnej aptece i nie mieli tego alusalu, muszę poszukać dzisiaj
Animus pisze:Aha, w kwestii picia - kicia dużo pije na szczęście
kroplówek zakaz mam
Animus pisze: przygotowuję się na najgorsze ale też znajduję pozytywy, że chociaż jedną zimę kitulka przeżyła w ciepłym domku, kochana, miziana, do tej pory aż mam ciarki, jak pomyślę o jej historii
pixie65 pisze:Animus pisze:Aha, w kwestii picia - kicia dużo pije na szczęście
kroplówek zakaz mam
A z tym to akurat różnie być może.
Jednym z objawów towarzyszących (m.in.) niewydolności nerek jest polidypsja.
CatAngel pisze:Animus pisze: przygotowuję się na najgorsze ale też znajduję pozytywy, że chociaż jedną zimę kitulka przeżyła w ciepłym domku, kochana, miziana, do tej pory aż mam ciarki, jak pomyślę o jej historii
O tym to w ogóle nie powinnaś myśleć. Ja tak myślałam przez pierwsze dwa tygodnie i odechciało mi się żyć. A to czuł mój kot. Więc trzeba się wziąsc w garśći iść do przodu
a będzie dobrze. Najgorzej jest przywoływać czarne myśli.
jo.anna pisze:CatAngel to 1.91 to kreatynina ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 127 gości