Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 02, 2013 22:53 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Jest przepiękna! To cudowne, że uczy się życia z trzema łapkami. Jestem pewna, że z takim pięknym pyszczkiem na pewno szybko znajdzie domek! :1luvu:

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Nie lut 03, 2013 1:20 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

przepiękna, dzielna koteczka :1luvu: trzymam kciuki za domek :ok:
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Pon lut 04, 2013 10:51 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Wpłynęły wpłaty dla Koli od:
tomek_k : 50 zł
mapi_ : 25 zł
Irmina SM : 50 zł

Bardzo Wam dziękuję :1luvu:

Całe leczenie Koli z utrzymaniem, szacowane jest na ok. 600 zł. Wetka liczy też tu sporą obniżkę, która będzie jej wkładem w ratowanie koteczki.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon lut 04, 2013 11:35 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Zaznaczam sobie i będę obserwować, co tam u Koli się dzieje ;)
Obrazek

Avi

Od: Śro gru 29, 2010 17:42

Post » Pon lut 04, 2013 12:50 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Banerek dla dzielnej Kolusi :1luvu: :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h2ftd][IMG]http://i.imgur.com/jD3Nmu4.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lut 04, 2013 14:11 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Śliczne dzięki amyszko :1luvu: Cudny :)
Obrazek

Katalina

Post » Pon lut 04, 2013 14:27 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Kola dziś biega po lecznicy w kołnierzu. Idzie jej całkiem dobrze, ale jednak trochę przeszkadza. Kiedy przyszłam ją odwiedzić, zależało jej tylko na tym żeby znaleźć się na moich kolanach :) Wetka mówi, że ona bardzo potrzebuje miłości.

Rozmawiałyśmy z nią na temat jej tymczasowania, albo oddania już do domku, ale chyba trzeba poczekać na drugi zabieg. Jej ogonek jest do amputacji i trochę nieładnie pachnie. Przez to Kola jest trochę odganiana przez inne koty, które nie rozumieją co się z nią dzieje i dlaczego tak dziwnie się porusza.
Sterylizacja z amputacją ogonka będą za ok. miesiąc. Teraz jest jeszcze za mała na sterylizację i za słaba na kolejną narkozę i zabieg.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lut 04, 2013 15:47 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Szkoda, że jeszcze miesiąc musi czekać na domek i własne prywatne kolanka... :cry: Ale z drugiej strony jest więcej czasu na szukanie tego jedynego domku, takiego na zawsze i tylko dla niej! :mrgreen: Dobrze, że jest taka radosna i otwarta na człowieka - z takim charakterem, pięknym wyglądem i chwytającą za serce waleczności musi się jej trafić pełen serca dom :!: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Pon lut 04, 2013 20:14 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Oh, czy przez ten czas cały czas zostanie w klinice? Przynajmniej jak trafi do nowego domku to będzie już sobie świetnie radzić ze swoimi trzema łapeczkami!

Jestem jej wielką fanką - wstawiam banerek :)
Uściski!

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Pon lut 04, 2013 22:26 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Też najchętniej zabrałabym ją już z lecznicy. Najlepiej jednak będzie jeśli posiedzi przynajmniej do zrośnięcia się rany i usunięcia ogonka. Wetka mówi, że może da radę zrobić to bez narkozy, bo końcówka jest już martwa.
Zobaczymy w jakiej będzie kondycji za tydzień.
W lecznicy też dostaje dużo miłości :) Wiewióra dziś siedziała z nią ponad 2,5 godziny :) Czekała, aż kotka przestanie mruczeć, ale się nie doczekała :mrgreen:
Ja też byłam dwa razy. Kola jest dużo wypuszczana, a w transporterku spędza tylko noc.

Mam również nadzieję, że znajdziemy od razu DS. Kicia tyle przeszła, że lepiej jej już oszczędzić stresu tych ciągłych zmian.
Obrazek

Katalina

Post » Wto lut 05, 2013 10:11 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Bardzo dziękuję Avi za wpłatę dla Koli: 50 zł

:1luvu:

Później zajdę do maleństwa :) Zostawiłam jej mięsko ze śniadanka moich futrzastych:) Musi zdrowo jeść, żeby szybko wróciła do zdrowia. Koteczka ma jeszcze syndrom pustej miski, pożera wszystko łącznie z podłogą, a kiedy daję jej mięsko z ręki to gryzie mnie w palce, bo myśli że to też do zjedzenia :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto lut 05, 2013 10:13 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

cudna kicia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto lut 05, 2013 10:29 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

A nie można usunąć tego ogonka w znieczuleniu miejscowym ? :roll:
Miesiąc z takim martwym ogonkiem ? :(
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto lut 05, 2013 10:32 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

Ja właśnie nie rozmawiałam z wetką o tym, bo była akurat zajęta kiedy byłam wieczorkiem w lecznicy. Wiewióra mówiła, że wetka zauważyła, że ona nie czuje już tego ogonka i można już teraz, nawet bez znieczulenia go obciąć.
Dziś się wszystkiego dowiem :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto lut 05, 2013 10:36 Re: Mała Kola straciła łapkę :( Potrzebna pomoc finans. i DS

To trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]