Moderator: Estraven
Kot. Nie dla idiotów!Dyktatura pisze:Kinia a kto badał maleństwo?
Piękna ta Twoja Dziunia i bardzo dzielna. Teraz już będzie z górki. Przynajmniej ja w to wierzę.
Kciuki nadal są.![]()
![]()
ASK@ pisze:A wet nic nie mówił o ograniczeniu ruchu i jakimś sposobie by kocia zaczęła łapinkę prostować. Czy taki sposób chodzenia nie będzie miał wpływu na "wyższe" kości w tych łapakch? Czy nie przywyknie do takiego poruszania się?
Jest śliczna. Będzie jeszcze śliczniejsza bo zaopiekowana.
kinia098 pisze:Dodatkowo wzięłam kici Milebemax dla kociąt
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować u kotów młodszych niż 6 tygodni i/lub ważących poniżej 0,5 kg.
Dawkowanie
Minimalna zalecana dawka wynosi: 2 mg oksymu milbemycyny i 5 mg prazikwantelu na kilogram, podawane, jednorazowo doustnie. Produkt należy podawać z posiłkiem lub po posiłku. Takie postępowanie zapewnia optymalną ochronę przeciw dirofilariozie. W zależności od masy ciała kota, praktyczne dawkowanie jest następujące: waga: 0,5 - 1 kg - podawać: 1/2 tabletki waga: > 1 - 2 kg - podawać: 1 tabletka MILBEMAX można włączyć do programu zapobieganie dirofilariozie, jeśli w tym samym czasie wskazane jest leczenie przeciw tasiemcom. MILBEMAX zapewnia ochronę przeciw dirofilariozie przez jeden miesiąc. W regularnej prewencji dirofilariozy preferowane jest stosowanie pojedynczej substancji. W przypadku przedawkowania, oprócz działań niepożądanych obserwowanych przy zalecanej dawce, (patrz. 4.6) obserwowano drżenia mięśniowe. Objawy ustępują samoistnie w ciągu jednego dnia.
Kot. Nie dla idiotów!
..kinia098 pisze:Kicia ma ogromny brzusio. Mam parafinę, ale ona stoi już rok otwartaNie wiem co robić, boję się dawać jej tą tabletkę na robale. Czy może dać jej chociaż pół tak jak pisałam ? Pomóżcie mi proszę.
[/b]
Kot. Nie dla idiotów!
Kot. Nie dla idiotów!
Kot. Nie dla idiotów!

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 47 gości