Dziunia- kicia już w DS u Ani w Warszawie :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 01, 2013 13:39 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Kinia, wpłatę ode mnie powinnaś już mieć na koncie. :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt lut 01, 2013 14:18 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Ja spokojnie czekam na pw z danymi do przelewu... :!:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lut 01, 2013 16:32 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Dyktatura pisze:Kinia a kto badał maleństwo?

Piękna ta Twoja Dziunia i bardzo dzielna. Teraz już będzie z górki. Przynajmniej ja w to wierzę.
Kciuki nadal są. :ok: :ok: :ok:

Ania, nawet nie wiem jak ten wet ma na nazwisko... :oops:
Siwy, nie za wysoki.

ASK@ pisze:A wet nic nie mówił o ograniczeniu ruchu i jakimś sposobie by kocia zaczęła łapinkę prostować. Czy taki sposób chodzenia nie będzie miał wpływu na "wyższe" kości w tych łapakch? Czy nie przywyknie do takiego poruszania się?

Jest śliczna. Będzie jeszcze śliczniejsza bo zaopiekowana.

Najpierw musi zejść opuchlizna. Kicia nie da rady się na niej podeprzeć. Ale dzisiaj przy przemywaniu łapki jak leżała, wyprostowała obydwie łapki, tak wysunęła do przodu wiec chyba jest dobrze :) Jak tylko opuchlizna zejdzie, będę kontaktować się z wetami, czy nie trzeba będzie przyjechać na jakąś kontrolę i ewentualne bandaże, czy właśnie coś usztywniającego.

Mam jednak problem. Kicia ma ogromny brzusio. Mam parafinę, ale ona stoi już rok otwarta :( Nie wiem co robić, boję się dawać jej tą tabletkę na robale. Czy może dać jej chociaż pół tak jak pisałam ? Pomóżcie mi proszę. :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lut 01, 2013 17:15 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

kinia098 pisze:Dodatkowo wzięłam kici Milebemax dla kociąt

http://www.ezoo.pl/pl/p/MILBEMAX-DLA-MA ... 10-MG/2017
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować u kotów młodszych niż 6 tygodni i/lub ważących poniżej 0,5 kg.

Dawkowanie
Minimalna zalecana dawka wynosi: 2 mg oksymu milbemycyny i 5 mg prazikwantelu na kilogram, podawane, jednorazowo doustnie. Produkt należy podawać z posiłkiem lub po posiłku. Takie postępowanie zapewnia optymalną ochronę przeciw dirofilariozie. W zależności od masy ciała kota, praktyczne dawkowanie jest następujące: waga: 0,5 - 1 kg - podawać: 1/2 tabletki waga: > 1 - 2 kg - podawać: 1 tabletka MILBEMAX można włączyć do programu zapobieganie dirofilariozie, jeśli w tym samym czasie wskazane jest leczenie przeciw tasiemcom. MILBEMAX zapewnia ochronę przeciw dirofilariozie przez jeden miesiąc. W regularnej prewencji dirofilariozy preferowane jest stosowanie pojedynczej substancji. W przypadku przedawkowania, oprócz działań niepożądanych obserwowanych przy zalecanej dawce, (patrz. 4.6) obserwowano drżenia mięśniowe. Objawy ustępują samoistnie w ciągu jednego dnia.

Podkreślenie moje.

Czy ona robiła kupę odkąd jest u Ciebie?
A w ogóle, w razie wątpliwości, trzeba do weta zadzwonić.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pt lut 01, 2013 22:03 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Podczytuje i trzymam za maleństwo :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lut 01, 2013 22:44 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

kinia098 pisze:Kicia ma ogromny brzusio. Mam parafinę, ale ona stoi już rok otwarta :( Nie wiem co robić, boję się dawać jej tą tabletkę na robale. Czy może dać jej chociaż pół tak jak pisałam ? Pomóżcie mi proszę. :([/b]
..
Parafina nie wchłania się z przewodu pokarmowego, więc nie powinna zaszkodzić, nawet jak otwarta od roku ... Ja bym się z odrobaczaniem chociaż z dzień - dwa wstrzymała, żeby kicia odrobinę się wzmocniła dobrym jedzeniem ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lut 02, 2013 0:11 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Przede wszystkim ważne, żeby kicia normalnie wydalała zanim jej się poda pastylkę na odrobaczenie.
Dlatego pytałam, czy robiła ostatnio kupę.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Sob lut 02, 2013 9:25 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Hop, hop! Wszystko w porządku?
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Sob lut 02, 2013 11:44 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Jak się czuje mała Dziunia?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lut 02, 2013 13:11 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Kinia nie była od wczoraj na forum, pw wisi nieodebrane.
Może nie ma dostępu do netu?
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Sob lut 02, 2013 20:41 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Ciekawe jak tam malutka się czuje?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lut 02, 2013 22:58 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Kicia ma się całkiem dobrze. Oczka nie są już tak zaczerwienione i wszystkim wydaje się, że opuchlizna maleje :) Także chyba jesteśmy na dobrej drodze... Ale katarek i świszczenie w nosku nadal są :( Pojawił się też problem... po oczyszczeniu łapki z brudów okazało się, że kicia ma dziurkę... 8O Chyba nie jest to do kości, bo na zdjęciu nic nie było widać, no ale nieciekawie to wygląda.. :? Dodatkowo dookoła widać mięso... :/

Gretta, Scanomune będzie dopiero w poniedziałek. Za 12 saszetek Convalescenta i Bioprotect zapłaciłam 71zł. Mam wszystkie paragony i jutro obiecuję, że wszystkie wstawię.

Dziś byłam zajęta i dlatego weszłam dopiero teraz.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob lut 02, 2013 23:02 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

malutka niunia niech zdrowieje ślicznotka
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Sob lut 02, 2013 23:04 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

kciuki za małą :ok:

:1luvu:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Sob lut 02, 2013 23:19 Re: Dziunia- maleństwo z okropną infekcją :( Trzymajcie kciu

Mam nadzieję, że doszedł grosik ode mnie. To nie będzie krótkie leczenie, ale wierzymy wszyscy że Dziunia da radę. :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]