Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 30, 2013 11:01 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

andzelika1952 pisze:Adaś i Leoś są już bezpieczne Marivel ale czy nie będzie zarzutów, że powinnam kierować się rozumem a nie sercem? :oops:

marivel pisze:tu tak już jest, że zawsze sie znajdą "dobre dusze", chętne przykopać, dla dobra kotów oczywiście.
Ale wierzę, że idą lepsze dni - kocurki idą do domków, do Dt, coś drgnęło w kontaktach z miastem.

Przypominam, że takie sugestie padły w momencie, kiedy była mowa o absolutnym braku pieniędzy na weterynarza, dramatyczne posty o tym ze wet kasę zabiera na poczet długów i że środków jest na kilka tygodni wyżywienia już będacych w KAN kotów. O pozafinansowych przyczynach likwidacji KAN również. I tak, nadal uważam, że w takim momencie należy zaprzestać brania kolejnych kotów. Co nie zmienia faktu, że również mając swoje zdanie w temacie, starałam się pomóc także finansowo.

Dopiero potem okazało się, że największy kryzys minął: długi są spłacane, wet nie dokonuje zaboru kasy bo bieżąco opłacana obsługa jest, a i sprawy bytowe są zabezpieczone. Co mnie bardzo cieszy - i oby tak dalej.

Ale nie wiedziałam, że tu nie ma miejsca na konstruktywną dyskusję, a tylko na przyklaskiwanie, wklejanie serduszek i aniołków - a kto smie mieć inną opinię jest oskarżany o chęć przykopania. Niezależnie od tego czy pomagał i pomaga nadal. Szkoda. :?
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro sty 30, 2013 11:04 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

przypomnę o poszukiwaniu transportu
Radomsko - Łódź
albo Kalisz
albo Sieradz
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sty 30, 2013 13:30 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

czarno-czarni pisze:przypomnę o poszukiwaniu transportu
Radomsko - Łódź
albo Kalisz
albo Sieradz

wrzucilam na FB

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Śro sty 30, 2013 21:37 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

kociamysza pisze:
czarno-czarni pisze:przypomnę o poszukiwaniu transportu
Radomsko - Łódź
albo Kalisz
albo Sieradz

wrzucilam na FB

ja też... i na razie nic.. chyba że na fb nie widzę, ale też tam słabo się poruszam..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sty 30, 2013 21:59 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

slapcio pisze:
andzelika1952 pisze:Adaś i Leoś są już bezpieczne Marivel ale czy nie będzie zarzutów, że powinnam kierować się rozumem a nie sercem? :oops:

marivel pisze:tu tak już jest, że zawsze sie znajdą "dobre dusze", chętne przykopać, dla dobra kotów oczywiście.
Ale wierzę, że idą lepsze dni - kocurki idą do domków, do Dt, coś drgnęło w kontaktach z miastem.

Przypominam, że takie sugestie padły w momencie, kiedy była mowa o absolutnym braku pieniędzy na weterynarza, dramatyczne posty o tym ze wet kasę zabiera na poczet długów i że środków jest na kilka tygodni wyżywienia już będacych w KAN kotów. O pozafinansowych przyczynach likwidacji KAN również. I tak, nadal uważam, że w takim momencie należy zaprzestać brania kolejnych kotów. Co nie zmienia faktu, że również mając swoje zdanie w temacie, starałam się pomóc także finansowo.

Dopiero potem okazało się, że największy kryzys minął: długi są spłacane, wet nie dokonuje zaboru kasy bo bieżąco opłacana obsługa jest, a i sprawy bytowe są zabezpieczone. Co mnie bardzo cieszy - i oby tak dalej.

Ale nie wiedziałam, że tu nie ma miejsca na konstruktywną dyskusję, a tylko na przyklaskiwanie, wklejanie serduszek i aniołków - a kto smie mieć inną opinię jest oskarżany o chęć przykopania. Niezależnie od tego czy pomagał i pomaga nadal. Szkoda. :?

slapcio, przykro mi, że wzięłaś do siebie to co napisałam. Mój wpis nie dotyczył Twoich wypowiedzi.

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Pt lut 01, 2013 13:20 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

a to się cieszę. Wzięłam do siebie, bo pisałas bardzo ogólnie a poza mną nie było zbyt wielu osób które na tym wątku wyraziły podobną opinię. Ale ok, wyjaśniło się :wink:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt lut 01, 2013 16:51 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Feluś jest w drodze z Radomska do Kalisza.. przesiadka w Łodzi :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt lut 01, 2013 16:56 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Koty z Radomska
Wiadomość z Krakvetu:

Witamy,

W konkursie styczniowym zwyciezylo Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Radomsku. Gratulujemy wygranej!
...
Klienci rezygnując z należnych sobie rabatów przekazali na rzecz wygranych kwotę 18008zl. Sklep Krakvet przeznacza 1000 zł jako pomoc dla Towarzystwa - łącznie organizacja otrzyma pomoc o wartości 19008zl. Gratulujemy!

W dniu dziesiejszym skontaktujemy się ze zwyciezca w celu poinformowania o wygranej oraz rowniez rozpocznie się konkurs lutowy.

Pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko

♥♥♥

Wszystkim, którzy głosowali na RTOZ Radomsko serdecznie dziękujemy!!! :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt lut 01, 2013 17:08 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Gratulacje :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lut 01, 2013 17:10 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Gratulacje :ok: niech kociastym idzie na zdrowie :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt lut 01, 2013 17:23 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Gratulacje!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lut 01, 2013 18:04 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

bardzo się cieszę

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Pt lut 01, 2013 19:03 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

skończyło się jedno głosowanie, zaczęło się drugie ;)
http://www.radomsko24.pl/m/articles/vie ... iarza-Roku

rozeslałam info o wygranej i nowym konkursie do lokalnych dziennikarzy :kotek:
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Pt lut 01, 2013 20:39 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Jak sie ludzie o wygranej dowiedzą jeszcze nasilą podrzucanie Andżelice kotów i psów :evil:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lut 01, 2013 21:15 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ok:
----

taizu pisze:Jak sie ludzie o wygranej dowiedzą jeszcze nasilą podrzucanie Andżelice kotów i psów :evil:

Taizu, splun prze lewe ramie!!!
Ostatnio edytowano Pt lut 01, 2013 21:34 przez kociamysza, łącznie edytowano 1 raz

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

[poprzednia][następna]