czarny kociak, Koszalin - akcja ĆMA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 31, 2013 20:56 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :!: 8O :D :piwa: :1luvu: :dance: :dance2: :balony: :love: :piwa:
Ofelia myje Małej Czarnej uszka!!!!!! Nie mogę uwierzyć w to co widzę......
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 31, 2013 21:16 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

No to chyba ulatwi Ci ostateczna decyzje ;)
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Czw sty 31, 2013 21:19 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Właśnie opijam tą piękną scenkę lampką winka :D Zrobiłam dwie fotki komórką, nieprędko je zgram, ale jak tylko będą to wstawię.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 31, 2013 22:37 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Nie rozumiem Małej Czarnej... Najpierw przez większość dnia próbowała łapką "zakopać" miskę ze śmietanką, a teraz jak się dossała, to wypiła wszystko 8O . Chyba zaraz pęknie! Nie mam pojęcia, gdzie jej się to wszystko zmieściło 8O
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 31, 2013 22:43 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Bo wcześniej zaznaczała że jej żeby nikt nie ruszył. A teraz nareszcie poczuła ochotę na śmietankę na tyle by ją wypić. Proste. :mrgreen:

I gratulacje z powodu porozumienia ponad podziałami ' oby ten cud zdarzył się także w przypàdku Twoich rodziców :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 31, 2013 22:47 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Dziękujemy za gratulacje i kciuki. Jedna z bohaterek dnia dzisiejszego, Mała Czarna konkretnie, zawzięcie wylizuje pluszową zabawkę - może niedługo zamiast zabawki zacznie wylizywać Ofelię (o ile ta się da wylizać). A ja już zaczynam ziewać :cat3: . To był bardzo emocjonujący dzień!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 31, 2013 22:54 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

MB&Ofelia.
Ty to jeszcze nie wiesz, że już masz dwa koty?
Jednak samce to się szybciej dogadują.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw sty 31, 2013 22:58 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Witaj Villenie :D Teraz to chyba rzeczywiście MAM dwa koty :D . Ale na oficjalny komunikat jeszcze trochę poczekam 8)
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 31, 2013 23:13 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Witaj MB.
Jest gorzej niż myślisz.
Masz dwie kociczki.
Hehe. :wink:
Ostatnio edytowano Czw sty 31, 2013 23:56 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Czw sty 31, 2013 23:14 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Niom. Babiniec się zrobił :ryk:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 31, 2013 23:25 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Villentretenmerth pisze:MB&Ofelia.
Ty to jeszcze nie wiesz, że już masz dwa koty?
Jednak samce to się szybciej dogadują.

Coś w tym jest.
U mnie fochy byly minimalne, o ile w ogóle można to nazwać fochem.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt lut 01, 2013 8:11 Re: czarny kociak, Koszalin - parę fotek kotek

Bo kocury nie muszą się spierać o to, który ładniejszy. Co najwyżej o to, który silniejszy. Ale to da się sprawdzić - raz się pobiją i już widać który rządzi, albo zmierzą się wzrokiem, porównają gabaryty i ten sam efekt.
A koteczki, tak jak kobiety, są wrażliwe na punkcie urody. A urody nie da się ocenić po gabarytach lub "sprawności bojowej". Dlatego u nich ustalenie, która piękniejsza i która rządzi, trwa dłużej.

No ale nie marudźmy, w miesiąc od syczenia, warczenia, jeżenia ogona i uciekania na szafę do lizania się po uszkach to całkiem nieźle. Jak na tak charakterną kotkę jak Ofelia, to nawet genialnie. Howgh.

PS. Rano koty nie były głodne. Albo im nowa mieszanka kurczakowa nie podeszła. No ale nic to, jak wrócę to miski będą na pewno puste.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lut 01, 2013 8:57 Re: czarny kociak, Koszalin - myjemy sobie uszka :)

Ja się przestałem przejmować miskami. Po posiłku wszystkie są puste, a który kocur któremu wyżarł, to niech sobie sami ustalą. Wprowadzam tu zdrowe, naturalne zasady. Przecież nie mogę tej rozwydrzonej bandy łyżeczką karmić.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pt lut 01, 2013 9:43 Re: czarny kociak, Koszalin - myjemy sobie uszka :)

Ja to trochę jak przewrażliwiona, nadopiekuńcza mamusia :wink: . Trzęsę się nad Ofelią, bo to zawsze było takie małe i chude. Chociaż ostatnio koleżanka stwierdziła, że Ofelia się zaokrągliła. Ja tam tego za bardzo nie widzę, ale widzę za to że jest całkiem ładnie ofutrzona i czuję jak jest "nabita" (w końcu dobrze karmiona, c'nie :wink: ). Ale Ofelczasta zawsze marudziła nad miską, jak jej coś nie pasowało to potrafiła prawie 2 dni nie jeść, a w pewnym okresie była naprawdę chuda (poniżej 3 kilo - a miała skończony rok). Teraz ma ładne 4 kilo i tak trzymać. Z tym że znów mam powód do niepokoju - czy Carmen do południa nie wyżre z obu misek, bo ta z kolei ma npż (nieograniczoną pojemność żołądka). I co śmieszniejsze - żre jak mały konik, a chuda jak grzebień... I jak tu nadążyć za tymi kotami?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lut 01, 2013 16:26 Re: czarny kociak, Koszalin - myjemy sobie uszka :)

...chuda jak grzebień... I jak tu nadążyć za tymi kotami?

Chyba się nie da i po co? U mnie Odik dojada wszystkie resztki po pozostałych, (Nie licząc tego co wyżebrze przy stole - bo to ogromnie skuteczny żebrak. On nie próbuje nic na siłę. On leciutko dotyka łapką mojej ręki i pokazuje: "O to! To! Tego trochę! Proszę, daj!" No i tracę rozum. Daję.) a ma najlepszą figurę. Wielki kocurak, szczupły, zgrabny jak Campbell, na nadzwyczajnie długich łapkach. Gepardy sikają w popiół z zazdrości. I jeszcze te oczy...
I ile, i czego by nie zeżarł - to mu nie szkodzi.
Chyba też zaraz znajdę jakąś kupkę popiołu, bo sam się zzadrościłem.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

[poprzednia][następna]