Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 30, 2013 19:22 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

:ok: za domek

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Śro sty 30, 2013 19:40 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

jak wybrać ...który nie bedzie miał domu ......za ten dom ....nie tak chyba miało być .....

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Czw sty 31, 2013 0:23 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

Grunt, że oba mają zapewnione bezpieczne miejsce w domach tymczasowych.
Teraz trzeba je poogłaszać i poszukać im kogoś, kto będzie odpowiedzialny, a nie zagrozi wyrzuceniem ich na ulicę w razie jakichś niepowodzeń w życiu.
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Czw sty 31, 2013 0:55 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

Z tego co czytałam na poprzednim wątku wynika, że tylko jeden ma DT.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw sty 31, 2013 10:08 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

Ja mam jednego na dt, drugi idzie bodajże do kociego hotelu. Fredi jest u mnie. Mówili, ze wycofany i bojaźliwy, ale pchał się, tulił i mruczał jak najęty :( Niepokoi mnie jednak jego załatwianie się (właścicielka o żadnych problemach nie wspominała) i będę obserwować. Jak wrócę do domu, to rozpisze się ok nim trochę więcej :)

EDIT: korekta gramatyczna i literówkowa, pisane było z tableta w skm :)
Ostatnio edytowano Czw sty 31, 2013 21:37 przez Nique, łącznie edytowano 1 raz

Nique

Od: Nie sty 27, 2013 14:58

Post » Czw sty 31, 2013 10:22 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

Kontaktowałam się z Magradz i oba mają. Awaryjne, bo awaryjne, ale na ulicy nie wylądują.
Obrazek

pieprzowa

Post » Czw sty 31, 2013 10:32 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

pieprzowa pisze:Kontaktowałam się z Magradz i oba mają. Awaryjne, bo awaryjne, ale na ulicy nie wylądują.

Tymczas zapewniony, ale trzeba szukać domów stałych.
Jak już będzie wysyp maluchów, będzie jeszcze trudniej.
Koty są naprawdę zadbane i kontaktowe. Głaskałam obydwa to wiem. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw sty 31, 2013 10:44 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

Tak, dlatego chwilę po północy pisałam, że trzeba je poogłaszać. :) Idealni kandydaci, dobrzy na dokocenie, wychowane z dzieckiem, nic, tylko reklamować.
Obrazek

pieprzowa

Post » Czw sty 31, 2013 11:14 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

Nique pisze:Ja mam jednegi na dt, drugi idzie bodajze do kociego hotelu.Fredi jestg u mnie. Mowili, ze wycofany i bojazliwy, ale pchak sie, tulil ik mruczal jak najety :( Niepokoi mnie jednak jego zalatwianie sie (wlascicielka o zadnych problemach nie wspominala) i bede obserwowac.Jak wroce do domu, to rozpisze sie ok nim troche wiecej :)

Nique jesteś :aniolek:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Czw sty 31, 2013 11:43 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

aga marczak pisze:
Nique pisze:Ja mam jednegi na dt, drugi idzie bodajze do kociego hotelu.Fredi jestg u mnie. Mowili, ze wycofany i bojazliwy, ale pchak sie, tulil ik mruczal jak najety :( Niepokoi mnie jednak jego zalatwianie sie (wlascicielka o zadnych problemach nie wspominala) i bede obserwowac.Jak wroce do domu, to rozpisze sie ok nim troche wiecej :)

Nique jesteś :aniolek:

Nique dziękujemy i czekamy na wieści. Fredi to kanapowiec. :)
Obrazek

kotika

Post » Czw sty 31, 2013 21:29 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

kotika pisze: Fredi to kanapowiec. :)

Ooooj, miziak wielki. Naprawdę, przygotowani byliśmy na nieśmiałego, przerażonego i chowającego się kota. A gdzie tam! Od razu domagał się pieszczot i miziania. Z największą przyjemnością poddał się czesaniu mrucząc na cały pokój, a w nocy kibicował mi dzielnie w nauce do egzaminu leżąc brzuchem do góry :)
Jedyne, co mnie zainiepokoiło to fakt, że często i na dlugo chodził do kuwety. Zostawiliśmy mu płąski karton przed kuwetą, żeby spróbował się na niego załatwić i okazało się, że zrobił tylko ciutkę siku z krwią, większą ilością. Ale dzisiaj pod wieczór jak wróciliśmy i jeszcze raz sprawdzaliśmy, to chyba było już lepiej, jak na moje oko, stanowczo. Dostał no-spę za radą p. Agnieszki i jutro jedziemy z nim na wszelki do weta - ale myślę, że to może mieć raczej coś wspólnego ze stresem. Oby :)
No i czeba będzie pewnie trochę chłopaka odchudzić, poprzednia właścicielka mówiła, ze jak ostatni raz go ważyli to wyszło 13 kg i w ogóle nie jest to przesadzone. Ciężki jest straszliwie :P

Nique

Post » Czw sty 31, 2013 22:53 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

A ten drugi, z bodaj kociego hotelu to jak???
Coś wiadomo o losie tego drugiego kotka?

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Czw sty 31, 2013 23:15 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

Nique pisze:
kotika pisze: Fredi to kanapowiec. :)

Ooooj, miziak wielki. Naprawdę, przygotowani byliśmy na nieśmiałego, przerażonego i chowającego się kota. A gdzie tam! Od razu domagał się pieszczot i miziania. Z największą przyjemnością poddał się czesaniu mrucząc na cały pokój, a w nocy kibicował mi dzielnie w nauce do egzaminu leżąc brzuchem do góry :)
Jedyne, co mnie zainiepokoiło to fakt, że często i na dlugo chodził do kuwety. Zostawiliśmy mu płąski karton przed kuwetą, żeby spróbował się na niego załatwić i okazało się, że zrobił tylko ciutkę siku z krwią, większą ilością. Ale dzisiaj pod wieczór jak wróciliśmy i jeszcze raz sprawdzaliśmy, to chyba było już lepiej, jak na moje oko, stanowczo. Dostał no-spę za radą p. Agnieszki i jutro jedziemy z nim na wszelki do weta - ale myślę, że to może mieć raczej coś wspólnego ze stresem. Oby :)
No i czeba będzie pewnie trochę chłopaka odchudzić, poprzednia właścicielka mówiła, ze jak ostatni raz go ważyli to wyszło 13 kg i w ogóle nie jest to przesadzone. Ciężki jest straszliwie :P

Wiadomości jak widać dobre i złe. Dobrze, że miziak, żle że kłopoty z siuraniem.
Miejmy nadzieję, że to tylko stres. Doraźnie nospa jak najbardziej.
13 kg ? Jak znam się trochę na kotach, to on ma góra 6 kg. :)

Drugi ma kot ma awaryjny tymczas. Nadal szukamy domów stałych.
Obrazek

kotika

Post » Czw sty 31, 2013 23:21 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

Stres bardziej objawiałby się niesikaniem a nie częste sikanie z krwią :(
Konieczne szybkie badanie moczu i krwi z profilem nerkowym!!!
Kciuki za kotki oba :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt lut 01, 2013 0:03 Re: Koty z sercem proszą o dom. Pieszczochy trafią na ulicę!

My na bank mówimy o jednym i tym samym kocie? :P Patrząc po moim sześciokilogramowcu z domu rodzinnego, to jemu daleeeeko do tego :P Chyba, że mówimy o innym kocie? :P Jutro zrobię fotę, a u weta poprosimy o ważenie ;)

Jutro jedziemy do weta i będziemy rozmawiać i kombinować, o tyle jest dobrze, że faktycznie krew znika, a już chyba dwie osoby sugerowały mi odrobinę stresu, więc mam nadzieję, ze to jednak będzie tylko to :)

Nique

[poprzednia][następna]