Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 30, 2013 6:43 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

Duża dziękuje Principessie za kotplement dla Miziaka.
Wróciła z podwórka już dawno, deszcz pada.
Fasolka

Dziś jeden wystraszony kot nie chciał podejść, więc postawiłam mu miskę pod samochodem - pada deszcz. Samochodem żony pana sąsiada, który kotów nie szanuje. Właśnie wychodził :(
struchlałam. Na szczęście poszedł.
duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 30, 2013 16:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

Załamuję łapki nad naszą Dużą, Fasolko...
Ja wiem, że ludź to zwierzę niezgrabne, ale ona dzisiaj przekroczyła granice wytrzymałości...
Wstała do roboty, zjadła śniadanie, zrobiła sobie kanapkę, dała nam w miski, zrobiła makijaż i popędziła się ubrać, i... jak nie przygrzmoci stopą w łóżko, aż coś trzasnęło, a Duży podskoczył...
Potem siedziała pół-goła pod lodówką, wyjąc i trzymając na stopie mrożone frytki
Więc cały dzień jej pilnuję, żeby przypadkiem jednak do roboty nie poszła bo jeszcze przy tej warszawskiej ślizgawicy coś jeszcze sobie zrobi :roll: :roll: :roll:
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro sty 30, 2013 17:31 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

bagheera pisze:Załamuję łapki nad naszą Dużą, Fasolko...
Ja wiem, że ludź to zwierzę niezgrabne, ale ona dzisiaj przekroczyła granice wytrzymałości...
Wstała do roboty, zjadła śniadanie, zrobiła sobie kanapkę, dała nam w miski, zrobiła makijaż i popędziła się ubrać, i... jak nie przygrzmoci stopą w łóżko, aż coś trzasnęło, a Duży podskoczył...
Potem siedziała pół-goła pod lodówką, wyjąc i trzymając na stopie mrożone frytki
Więc cały dzień jej pilnuję, żeby przypadkiem jednak do roboty nie poszła bo jeszcze przy tej warszawskiej ślizgawicy coś jeszcze sobie zrobi :roll: :roll: :roll:
Principessa

Principesso tu pise Yoko--- najlepiej obwiązać naokoło Duzych po dwie poduski s kazdej strony - tak, zeby do nicego nie mogły siengnac. Ftedy uzyskas wzgledny spokój i bespieceństfo.
Ja opracowujem takom metode bo Monika tes nie ma zmyslu odleglości ani zadnego innego. Co sie to tseba nad nimi napracowac...
Wiem cos o tem ... Ech... Poduski mówiem wam , poduski z kazdej strony i snurkiem fest obwiązac.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 30, 2013 20:03 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

mmmmmmmmmrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrryczór :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sty 30, 2013 21:38 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

Pozwoliłam sobie rozjaśnić śliczną Florkę z pierwszego postu :D
Obrazek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 30, 2013 23:27 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

bagheera pisze:Załamuję łapki nad naszą Dużą, Fasolko...
Principessa

Ja też załamuję łapki nad moją :(
beznadziejna jest. Wróciła do domu i od razu rzuciła się do pracy, właśnie skończyła.
Twoja Duża nie ma złamanej stopy???
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sty 30, 2013 23:28 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

jolabuk5 pisze:Pozwoliłam sobie rozjaśnić śliczną Florkę z pierwszego postu :D
Obrazek

Dziękuję, Ciociu :D
duża się zachwyca.
Florka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sty 30, 2013 23:36 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

MalgWroclaw pisze:
Obrazek

duża się zachwyca.
Florka

I słusznie Florko, bo jest czym :D
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 30, 2013 23:49 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

Melduje sie spozniona i ide doczytywac. :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sty 31, 2013 6:31 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

Miau. Wieje u nas okropnie. Koty nie przyszły na śniadanie, duża poszła ich szukać do niebezpiecznego miejsca i trochę znalazła, nakarmiła.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 31, 2013 6:50 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

Gosia jak nie miałaś meila to mogłaś zlinkowac jak na forum i mi na pw podać
a adres sobie teraz wklep w książkę z adresami bo przy każdej poczcie powinno być takie coś :mrgreen:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 31, 2013 6:57 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

wiem, że cudna Florka nie do kupienia ale zaintrygowały mnie te cudne poduszeczki z tyłu zdjęcia..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw sty 31, 2013 8:34 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

mamaGiny pisze:wiem, że cudna Florka nie do kupienia ale zaintrygowały mnie te cudne poduszeczki z tyłu zdjęcia..

Są zrobione specjalnie - jedna z Florką, druga z Franią (z napisami i kotami). Wiele lat temu. Tego sklepu już nie ma.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 31, 2013 14:46 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

MalgWroclaw pisze:
Obrazek

duża się zachwyca.
Florka

OOOOo rany :love: :love: :love:
a ja myślałem, że bure to takie nudne jak ta nasza
Duduś
PS.Dużej ładny marmurkowy siniaczek wyszedł na stopie, raczej nie złamała, bo rusza... ale w prawie żadne buty się nie mieści. W pracy siedzi w klapkach basenowych. O mrożonych frytkach niektórzy długo nie zapomną, więc lepiej nie słuchać, co mamroce pod nosem... :strach: :mrgreen:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw sty 31, 2013 15:04 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy 11. Łazienka zajęta

MalgWroclaw pisze:Miau. Wieje u nas okropnie. Koty nie przyszły na śniadanie, duża poszła ich szukać do niebezpiecznego miejsca i trochę znalazła, nakarmiła.
Fasolka

:?: :strach:
Obrazek Obrazek

bagheera

[poprzednia][następna]