Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 30, 2013 14:18 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

wczoraj zawiozłyśmy z Anią do DS-ów Pusię, oraz Kocyka razem z Jacko :ok: :kotek: :ok: :kotek: :kotek: :ok:

Kocyk natychmiast się na siebie wkurzył i sprychał się w lustrze :ryk: i wyszedł z transporterka dopiero jak zlikwidowałyśmy lustro :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
Teraz towarzyszy wszystkim we wszystkich czynnościach-nawet był z Dużą pod prysznicem, oblał się wodą po czym pięknie sie z tej wody otrzepał 8O :ryk:
To kot absolutnie bez obciachu i wprost MUSI towarzyszyć człowiekowi we wszelkich czynnościach :kotek:
Jacko troszkę się chował, troszkę popłakiwał, zwłaszcza że Kocu postanowił prychaniem 8O pokazać mu że w nowym Domku to będą nowe porządki :mrgreen:
ale troszkę też spał w łóżku z 5-letnim Antosiem, a teraz już bawi się z chłopakami i liże z Kocem :ok: Micha, picie, kuweta wporzo :ok: :ok:

Natomiast Puśka oczywiście zadekowała się tak, że od rana była gorąca linia i narastająca panika "gdzie jest kot skoro wszystko przeszukane a kota nie ma 8O "
Duża już szafki kuchenne zaczęła rozkręcac, po czym okazało się że Pusiunia schowała się do szuflady w której nijak nie było ani grama miejsca i w dodatku tę szufladę dokładnie za sobą zasunęła 8) :lol: ..Ufffff.....

Także ogólnie sytuacja już opanowana-można odetchnąć chwilę do następnej adopcji 8)

..dawno nie było takiego tygodnia żeby poszło mi 6 kotów a wszystko wskazuje na to że ten taki będzie 8) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 30, 2013 14:44 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

A foooooooty? :twisted:

Na pierwszej też w ogóle wszystko nieaktualne, wstyd, wstyd 8) przeca tam już wszystkie kotki w DSach z tych, co to niby do adopcji, a tych, co to do adopcji, to w ogóle nie ma :P

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro sty 30, 2013 16:51 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

wiem,wiem :oops:

doba za krótka ale się postaram :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sty 30, 2013 20:00 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

super wiadomości smarti :ok:
6? a jakieś szczegóły?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro sty 30, 2013 20:32 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

ale żniwa! :D oby całe towarzystwo "przyjęło się" w nowych domach :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw sty 31, 2013 2:22 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

ostatnie kicie idą w bardzo dużym stopniu dzięki JolaJ za co bardzo Joli dziękujemy :1luvu:

smarti

Post » Czw sty 31, 2013 8:15 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

Iwonka - to strrraszne :strach: pustki u Ciebie nastaną , jak kocie towarzystwo wyemigruje do DS-ów :ryk: .
Co Ty biedaku ze sobą poczniesz ? :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw sty 31, 2013 8:27 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

Nie przesadzaj Kochana, niewiele mam z tym wspólnego.

JolaJ pisze:super wiadomości smarti :ok:
6? a jakieś szczegóły?

pytałam które kicie idą, ale na razie ciiiiii?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw sty 31, 2013 11:22 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

powiem tylko że w tym tygodniu poszli już
Pusia :kotek: która póki co je "w połowie na siłę" i chowa się po kątach,
oraz coraz śmielszy Jacko i Kocu :kotek: :kotek: -przebojowe warzywo bonduel :lol: ,
a jutro jedzie do Wrocławia Czarnuszek :kotek:
natomiast w sobotę wieziemy ... :kotek: :kotek: 8)
przedwczoraj do 2-giej :strach: w nocy byłyśmy na wizycie PA, a wczoraj do 3-ciej w nocy była Pani wet ze "świtą" aby kotów przed wyjazdem nie stresować przeglądem w gabinecie a zrobić to u nas w domu, bo to kotki wielce wrażliwe, zwłaszcza jeden i bardzo się o niego boję jak zniesie powtórną dla niego zmianę domu-jednak innego wyjścia dla niego nie widzą bo ja mogę im zapewnić wszystko poza jednym-nie mogę im zapewnoć ciągłego kontaktu z człowiekiem a to jest im równie potrzebne jak pełna micha i ciepłe posłanko...
ale musi być na razie ciiii żeby nie zapeszyć 8) :lol:

a teraz jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to zostanie mi 7 tymczasków :D
Armani,
Milek + Misio (dawniej zwany Uszatkiem, lub przez Alareipan jednookim bandytą )
Maciuś + Cyganek,
Bogdanek,
i Puszek/Olaf,
z czego dla dwójki mam już też DS majaczący na horyzoncie 8) ,( ostatnio głównie majaczący...z newyspania :mrgreen: ) :lol: :lol: 8) 8)
zobaczymy co przyszłość przyniesie i na co nasi rezydenci pozwolą :D :lol:

Wczoraj też krew oddał z wrzaskiem na cały dom: "mordunku-ratują :mrgreen: "Filutek/Fiutek, bo ząbusie trzeba wyczyścić, oraz bardzo grzecznie i z arystokratyczną godnością Puszek-bo mojemu TŻ-towi było go żal i wypuszczał go na śnieg przez co teraz nie ma innego wyjscia jak tylko puszka zaprowadzić do fryzjera - trzeba go całego ogolic i Mąż p. dr. zarzeka się że uda się na żywca ale ja wolę miec tę krew na wszelki wypadek, skoro była okazja.
Ząbki będę też musiała wyczyścić znowu Duriankowi bo troszkę się przez półtora roku zebrało-ale mamy zamiar zrobić to "na żywca", no i muszę generalnie pozaglądać w paszczęki pod tym kątem całemu towarzystwu.

MalgosiaZ pisze:Iwonka - to strrraszne :strach: pustki u Ciebie nastaną , jak kocie towarzystwo wyemigruje do DS-ów :ryk: .
Co Ty biedaku ze sobą poczniesz ? :wink:

Na razie po tym ogromie pracy który jednak wykonałam opiekując się tymi wszystkimi kiciami, muszę trochę zadbać o siebie. To jednak ze 130 kiciów przez dwa i pół roku bez przerwy- teraz czuję to w kosciach..Czuję że jeśli w najbliższym czasie nie zadbam o swój kregosłup to skończy się to nieciekawie a tego nie chcę bo wiem co to znaczy operacja na kręgosłup.. Noszenie kotów do weta i do domków jest autentycznie ponad moje siły-prawa ręka robi mi się często bezwładna od bólu.
Dodatkowo nie mam żadnej pomocy przy kuwetach bo dotychczasowa pomoc-p.Ada padła sama na zawroty głowy, drętwienie kończyn i takie tam-moim zdaniem to też kręgosłup-ale Ona jest otyła więc to nie dziwne-jak jej TŻ powiedział-"przydało by się tego słonika trochę odchudzić :lol: ",
a ja sama przy sprzątaniu kuwet,mimo brania od półtora roku leków( powiedzmy sobie szczerze-sterydów ) na astmę-strasznie kicham- a bardziej leczyć się już przecież nie mam jak-tak więc na razie nie planuję nowych kiciów-tak jak dawno pisałam-konsekwentnie się rozkacam i chcę trochę sama dla siebie ,egoistycznie, pożyć !
Niewątpliwie znajdę inną formę pomocy swoim ukochanym futrzakom.
No i jeszcze muszę dodac że robię to wbrew TŻ-towi-On póki co "absolutnie nie wyobraża sobie że nie wzięlibyśmy nowych kiców ", a ja mam mocne postanowienie że mu nie ulegnę...

smarti

Post » Czw sty 31, 2013 12:31 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

wcale ale to wcale nie wierzę smarti, że nie ulegnie :lol:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw sty 31, 2013 13:29 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

Kotku-już wrzucam :oops:

smarti

Post » Pt lut 01, 2013 17:22 Re: DT im.Smartinka9 .. Pusia, Kocu i Jacko od wczoraj w DS

no i nie wrzuciłam :oops:

...bo urwanie głowy było z tym czarnuszkiem-koniec końców zawiozłam go i już jest w drodze do Wrocławia .......... Obrazek............

teraz muszę iść poimprezować-jak mus to mus :lol:

a od rana szykuję do Domku.... :kotek: :kotek: ...ale o tym jutro :D

no i zaraz potem wrzucę foty, wreszcie będzie trochę czasu :D

smarti

Post » Sob lut 02, 2013 11:24 Re: DT im.Smartinka9 ..słodki Czarnuszek już w DS :-)

słodziak dotarł do DS po 22-giej :piwa:

Domek słodziakiem zachwycony-zresztą "nie widzę inaczej" :kotek: :1luvu:

Bardzo serdecznie dziękuję Rude za komfortowe dowiezienie Czarnuszka :D

teraz w przygotowaniu cudowna parka : Tosieńka i Filon - ruszają ok 17-tej, choć strasznie się boję i serce mnie boli... jak się ta cała adopcja uda...
nie wiem ...jak Filon to przeżyje, znowu taka zmiana w jego życiu...

a na 15-tą jadę na ślub Dużych naszej Strofki/Kalisi :D :kotek: Duzi byli tak mili że poprosili w zaproszeniach aby goście zamiast kwiatów przynieśli karmę dla moich kotów 8O :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Bardzo jestem zaskoczona tym gestem, to bardzo fajny pomysł - w ten sposób nasze tymczaski tak trochę będą się bawiły z Kali na weselu :piwa: :ryk:

smarti

[poprzednia][następna]