Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 29, 2013 18:29 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Bardzo smutne :cry:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sty 29, 2013 19:57 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Tak.

Dorota, właśnie.. te Tybetanki to Ci na maila wyślę; muszę cd odgrzebać.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto sty 29, 2013 20:01 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Za strzelanie do psów sama użyłabym broni i powieka by mi nie drgnęła. Niestety. Po latach naiwności i wiary w ludzkie co najmniej poprawne zachowania (nie smiem wymagać uczuć wyższych czy emocji) zostałam wyleczona ze złudzeń. Naiwnych zresztą. Pewne rzeczy należy załatwiać z poziomu troglodyty kierując się zwyczajną, brutalną siłą. Takie mam doświadczenia.
podpisane
była idealistka

p.s.
to co napisałam jest też markerem dla tresury (to nie przenośnia) dla osób wypuszczających, porzucających i inne -jących psy lub jakiekilwiek udomowione zwierza. a dzikie ma prawo żyć spokojnie w swej dzikosci i dziczy bez psychopatycznych myśliwych czy innych świrów.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto sty 29, 2013 20:14 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Drgnęła by Ci. Ta powieka... :?
:D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto sty 29, 2013 20:23 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Niestety nie.
Obrazek

Kinnia

Post » Wto sty 29, 2013 20:51 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Podpisuje sie pod tym co napisała Broszka.
Morelko ja wogóle nie pomyślałam,aby brać nazwisko policjanta,na przyszłość sie przyda bo majac nazwisko i godzine zgłoszenia taki sie nie wykręci.
Moja mama która nigdy nie używa niestosownych słow ponawiając zgłoszenie do SM powiedziała o policji,,były te głomby popatrzyli i nic nie zrobili,nie ma czasu na czekanie(kazali czekać) mąż już jedzie i pokazuje droge.''
Efekty są.Psów nie było.Duzy art w gazece regionalnej.
Dziewczyny kochane nie chce aby przez mój wpis i wywołaną dyskusje było komuś choć odrobinę przykro.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Wto sty 29, 2013 21:13 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Nie, fumciu, to nie tak - normalne jest, że zostaje ktoś zabity, więc jest przykro. Nie przez Ciebie. A różne poglądy? Cóż - tak bywa. Coś je powoduje.
Też nie byłam kiedyś taka radykalna, ale mnie życie akurat w tę stronę przekierowało... I dobrze.

Fumciu, czyli zostało coś zrobione? Super.

Kinnia, Ty mnie nie denerwuj :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto sty 29, 2013 21:32 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Nie, fumciu, to nie tak - normalne jest, że zostaje ktoś zabity, więc jest przykro. Nie przez Ciebie. A różne poglądy? Cóż - tak bywa. Coś je powoduje.
Też nie byłam kiedyś taka radykalna, ale mnie życie akurat w tę stronę przekierowało... I dobrze.

Fumciu, czyli zostało coś zrobione? Super.

Kinnia, Ty mnie nie denerwuj :mrgreen:

Poglądy czy przekonania każdy ma swoje i to jego niezbywalne prawo. Fumciu zdrowa dyskusja jest potrzebna i pożyteczna. Natomiast na reakcje neurotyków nikt nie ma wpływu. Podnosić tego typu tematy warto zawsze i wszędzie. Milczenie daje przekonanie o przyzwoleniu, rozmowa budzi wątpliwości, obawy w pewien sposób ogranicza działanie i daje szanse na zmianę. Tak myślę.

Nie denerwuje, nie denerwuj. No co ja poradzę, że jestem szczera od urodzenia? :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Post » Wto sty 29, 2013 22:29 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Więc jeśli można totalnie zmienić temat - bo na ten mam dość konkretne zapatrywania - to jako że z warzyw to ja mogę ziemniaki, marchewkę (której nie cierpię), pietruszkę i selera (por już nie) to za bardzo nie ma co zrobić takiego, żeby to był normalny posiłek wegetariański a żebym ja mogła. Bo jak odpadną wszystkie kapustne, strączkowe i buraczki... Tak że chętnie przyjedziemy, ale może serniczek wystarczy. Albo kanapka z żółtym serem (byle nie topionym lub wędzonym bo też nie powinnam). W sumie i tak będziemy tylko kilka godzin. Ale to umówimy się później i na PW, OK?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 30, 2013 7:45 Re: Morelowo-migdałowo..:)

:D :D Alienorku - z tych warzywek, które wymieniłaś [pora też nie mogę :mrgreen: ] można zupę z kaszą; robię na okrągło. Tyle, że marchewka to u mnie podstawa :mrgreen: Czerwonej soczewicy tez nie mozesz :( Z oliwą. Możesz oliwę? A placki z jabłkami? Z mąki orkiszowej ? :mrgreen:
Spoko, cos wymyślimy - kupimy Ci tę bułeczkę :mrgreen:
kanapka z żółtym serem (byle nie topionym lub wędzonym bo też nie powinnam).
- nic z tego nie jadam :roll:
OK :D

Poglądy czy przekonania każdy ma swoje i to jego niezbywalne prawo

Prawo do poglądów jest niezbywalne. Ale już realizacja niektórych taka być nie może.

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 30, 2013 8:36 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Pomijam że zupki warzywne młodą w zęby gryzą, ale ja z kasz to mogę kaszkę mannę :oops: . Żadnej soczewicy, grochu, ciecierzycy etc. Nie wiem czy mąka orkiszowa jest z pelnego przemiału - jak tak to też raczej nie. Tak że z moim jedzeniem ludzie żyjący zdrowo zawsze mieli problem :? . Oliwa tak, byle nie za dużo. Placki z jabłkami - nie wiem co masz na myśli - jak jabłecznik to tak (pod warunkiem że upieczony); jak racuchy to zdecydowanie nie (chłoną tłuszcz); jak naleśniki z jabłkami (pieczonymi/smażonymi/duzszonymi) to tak. Bo jabłek surowych i soku jablkowego zdecydowanie nie. Kiedyś kupiłam sok z owoców egzotycznych nie czytając dokładnie nalepki - o tym, że jest tam sok z jabłka wiedziałam zanim się doczytałam tych drobniutkich literek :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro sty 30, 2013 8:40 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Wziunam na dzis urlop okolicznosciowy :evil:

Ktos mi zrobil siku do buta :evil:

Wyrwe ogon itd.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro sty 30, 2013 9:34 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Wzięłaś urlop, bo ktoś Ci zrobił siku do buta? :D
Dorota pisze:Wyrwe ogon itd.

Mogłabyś rozwinąć itd.? Jestem bardzo ciekawa i ...szukam inspiracji :twisted: .

Alienor, rany, jak Ty sobie radzisz nie mogąc niczego jeść? 8O

fumcia pisze:Dziewczyny kochane nie chce aby przez mój wpis i wywołaną dyskusje było komuś choć odrobinę przykro.

Fumcia dobrze, ze napisałaś. Udawanie, że nie ma problemu i milczenie nikomu nie pomogło.
Dzięki temu, że napisałaś mogłyśmy spojrzeć na problem też z innej perspektywy (choć zdania nie zmieniłam- wg mnie ludzie są problemem).
Kinnia pisze: Milczenie daje przekonanie o przyzwoleniu, rozmowa budzi wątpliwości, obawy w pewien sposób ogranicza działanie i daje szanse na zmianę. Tak myślę.

O, właśnie tak :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro sty 30, 2013 10:02 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet pisze:Wzięłaś urlop, bo ktoś Ci zrobił siku do buta? :D
Dorota pisze:Wyrwe ogon itd.

Mogłabyś rozwinąć itd.? Jestem bardzo ciekawa i ...szukam inspiracji :twisted: .

Prosze bardzo:

nie dam jesc
okleje tasma klejaca
wydepiluje
wytrzaskam po pyszczkach ryba *
zrobie betonowe buciki * i zaniose nad Łyne
i wrzuce do Łyny

* stare, dobre mafijne sposoby :twisted:

Dorota

Post » Śro sty 30, 2013 10:11 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Revontulet nic to ja nie mogłam jeść po operacji. Bardzo niewiele przez pierwszy rok po niej. Teraz mogę - ale są pewne ograniczenia. Dlatego nigdy nie przejdę na wegetarianizm bo mięso (chude) jest jedną z tych rzeczy, która (odpowiednio przyrządzona) nie szkodzi mi a daje białko etc. Nie miałabym szans na poprawną dietę zapewniającą wszystkie witaminy, mikroelementy i budulce organizmu.

Alienor

[poprzednia][następna]