Mrówka jest dziś ostatni dzień na diecie zaleconej przez weterynarza. Podobno jak ją przyciśnie to zaczyna grzebać w śmietniku bidulka! Niestety kupka nie zmieniła swojej konsystencji więc niezbędne będzie kolejne leczenie!
Przed weekendem konsultowałam się z dr Juszczakiem z Poznania który jak się okazało dobrze zna weterynarzy którzy opiekują się Mrówką. Potwierdził że w jej przypadku o ile herpesvirus został wyleczony operacja nie zaszkodzi a może pomóc.
Miałaby ona polegać na przecięciu białej błony na oczkach i sprawdzeniu stanu rogówki. Jeżeli rogówka nie została zaatakowana przez chorobę nie będzie trzeba wszczepiać soczewek, w przeciwnym razie soczewki są niezbędne w celu dalszego leczenia rogówki i zapobiegania zrostom.
Koszt operacji razem z soczewkami (każda kosztuje 100 zł) to 500 zł.
Sam zabieg zatem to 300 zł
Nie jestem w stanie pokryć całkowitego kosztu, dlatego zwracam się z wielką prośbą do Was koleżanki i koledzy kochający nie tylko koty ale wszystkie żywe istotki! Jestem w stanie wyłożyć połowę (150 zł)
POMÓŻCIE!
Dziś wieczorem wkleję zaświadczenie od weta z zaleceniem na zabieg i kosztorysem.